Забележителният замък Белмонте


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-05-29 20:39

Замъкът Белмонте e атрактивна туристическа дестинация, която има с какво да удиви посетителите си. Той е внушителна и масивна средновековна крепост, разположена в Испания. Това забележително укрепление се извисява на хълма Сан Кристобал и е смятано за един от най-впечатляващите символи на испанската мощ и слава. Намира се на близо 150 км. от Мадрид и се простира в провинция Куенка.Белмонте е брилянтен образец на средновековната архитектура по тези земи.
Замъкът е прекрасно място на което задължително, трябва да се обърне внимание. Архитектурата му е доста интересна – формата му наподобява звезда с шест лъча, като лъчите му всъщност представляват високи овални кули.Наистина интересно решение за изграждането на външния му вид.
Първата сграда на замъка е построена в края на 12 век, но по-късно е изоставена и разрушена. Съвременният вариант на крепостта датира от средата на 14 век и е издигната за нуждите на Дон Хуан Фернандес Пачеко, като тези владения му били подарени от тогавашния испански крал. По-късно, в началото на 19 век замъкът започва да действа като затвор.
Значителен ремонт по крепостта е извършена по заповед на Еугения де Монтийо, която прекарала значителна част от своя живот в Белмонте. Тогава сградата добила черти от готическия архитектурен стил, но с ясно изразени арабски мотиви. Интересното е,че и до днес се е запазила значителна част от стария подвижен мост. В замъка в наши дни могат да се разгледат забележителни помещения, църква, големи зали украсени с красиви форми и декорации.
Всяка година укреплението приветства огромен брой туристи от всички краища на света. То е притегателна точка за посетителите, не само заради масивната си конструкция и старинен вид, а и защото тук човек може да се почувства по-близо до отминалите векове на слава и величие.
Всеки имал удоволствието на живо да разгледа забележителността със сигурност е останал с приятни спомени и е прекарал незабравимо. 

Белмонте Белмонте
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.