Къде да отидем за един ден на разходка около Варна?


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-05-26 12:15

Ако живеете във Варна и имате един свободен уикенд( или дори един свободен ден от него) и ви се иска за малко да се откъснете от градската среда, имаме няколко предложения за вас.

Биосферен резерват „Камчия“ – резерватът е разположен по долното течение на река Камчия и в неговата територия влиза най-голямата вековна крайречна гора в България. Лонгозната гора има представители до 150 години. Резерватът е разположен на около 30 км. от Варна.

Природен парк „Златни пясъци“ – чудесно място за разходка сред природата и пикник с любимите хора. Можете да посетите и скалната обител „Аладжа манастир“, както и Катакомбите.

Архитектурно – парков комплекс „Двореца“ – намира се на 46 км. от град Варна, в град Балчик. Ако досега не ви се е отдавало възможност да разгледате бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария и уникалната ботаническа градина, където могат да се видят забележителни растителни видове, то сега не пропускайте шанса си да го направите.

Нос Калиакра – Калиакра е живописен нос, вдаден 2 км. навътре в морето. Разположен е на 60 км. североизточно от Варна, в близост до село Българево. Скалната местност предоставя уникални гледки към синия хоризонт и е идеална дестинация за всеки почитател на пътешествията.

Язовир Цонево – разположен е на 70 км. от морската столица и е отлично място за пикник, разходка и риболов. Наблизо е и природната забележителност Чудните скали, до която също можете да се отбиете.

Побити камъни – скалните чудеса са само на 20 км. от града, в близост до селата Слънчево и Страшимирово. Побитите камъни представляват внушителни каменни колони, достигащи на височина от 5 до 7 метра и се издигат насред малка пустиня от двете страни на пътя за Варна – София.

Крепостта Овеч – една от най-добре запазените средновековни български крепости, намираща се в непосредствена близост до град Провадия. Извисява се на високо планинско плато над самия град. Определено ще ви бъде доста интересно да я посетите.

Крепостта Овеч Нос Калиакра Побити камъни
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.