Банкок - градът на ангелите


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-05-13 21:29

Банкок е един от най-красивите, най-скъпите, най-модерните и развити градове в света. Тайландската столица се простира там, където река Чао Прая се влива в Тайландския залив. Жителите на мегаполиса наброяват над 9 млн. души.
За никого не е тайна, че Банкок се нарежда сред най-богатите столици на земята. Това е така, заради силната икономика на града и силно развития туризъм. Местните жители и управата са успели да превърнат Банкок в прекрасна туристическа дестинация и чудесно място за спокойна почивка, въпреки внушителните му размери и огромното на брой население.
Тук историческото наследство и културата на местните се преплитат по идеален начин със съвременните кътчета за всякакви по вид забавления, древните паметници изпъкват на фона на лъскавите и шикозни небостъргачи – всичко това превръща Банкок в една от най-желаните дестинации за туризъм в света.
Градът възниква в средата на 14 век върху основите на по-старо тайландско селище. До края на 20 век се обособява като забележителен метрополис, който в резултат на бързото икономическо развитие на Югоизточна Азия през 90 – те и 90 – те години на миналия век добива днешните си размери и висок стандарт на живот.
В столицата местата за посещения са изключително много и повече от впечатляващи. Сред задължителните дестинации тук са дворецът Гран Палас. Този разкошен и богато декориран азиатски замък със злато и скъпоценни камъни ще ви секне дъха. Интересното е, че всички сгради в комплекса завършват с драконови опашки. Банкок е известен също така с множеството си будистки храмове, които са важна част от ежедневието и традициите на местните. Уат По е най-големият и най-древен храм в Банкок . Тук се съхранява уникална колекция от изображения на Буда - над 1000. На около 2 часа път от града е разположен най-големият музей на открито в света - Meuang Boran.
Разходката из забележителностите на града ще бъде със сигурност вълнуваща и изпълнена с незабравими емоции.

1 2 3 4
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.