Борса "Културен туризъм" - В.Търново 2011


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-04-16 12:28


За пореден път от 13 до 15 април в старопрестолния град Велико Търново се проведе Международно туристическо изложение “Културен туризъм”, което е единственият форум от този род в България. Залите на изложението бяха отворени за посетители от 9, 00 до 19, 00 часа в дните на форума.
Изложението бе открито на 13 април от 12.00 часа и на него бяха обсъдени проблемите, свързани с политиката за развитие на туристическите дейности, за популяризирането на музеите и туристическите атракции.
В изложението участваха над 80 изложители, имаше представители от Испания, Полша, Аржентина, Индонезия, Гърция, ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция.
На 15 април вечерта бе представена най-новата туристическа атракция във Велико Търново, ритуално затваряне на портите на крепостта “Царевец”. На площад “Иван Асен II” 25 конници участваха в изпълнението, като тръгнаха от Владишкия мост. Под музикален съпровод стражата се смени пред портите на Царевец.


   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.