Замъкът Турес в Италия


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-04-15 14:26

Италия не спира да ни удивлява с природните си красоти и исторически паметници, които се намират по нейните земи. Един чудесен пример за уникалността и високата стойност на наследството от миналото на страната е замъкът Турес. Крепостта е разположена в областта Южен Тирол. Величественият замък на селището Кампо Турес по перфектен начин се вписва в общата картина, на която изпъква внушителни хълмове, чиито върхове сочат небето. Замъкът се извисява на близо 1000 метра надморска височина и от него се откриват вдъхновяващи гледки към цялата местност.

Красотата и великолепният външен вид на зданието всяка година привличат десетки хиляди туристи от различните краища на земята. Архитектурата на укреплението е типична за крепостите издигани по време на средновековния период – леко грубовата, но излъчваща неугасващ романтизъм.

Турес ви предлага да изживеете едно незабравимо пътешествие назад във времето, попадайки в плен на неговия чар и обаяние. В замъка има общо 64 стаи, чиито мебели са почти непокътнати и запазени. Те са пищно и богато украсени с различни орнаменти и декорации, обзаведени с разкошни предмети и мебели.

Крепостта води началото си от 1225 година, а през 15 – 16 век придобива вида, който има и до днес. Според писмените извори първоначалната постройка била издигната от богата фамилия с благородническо потекло, но била със значилно по-скромни размери от сегашните. По-късно австрийците преустрояват замъка, които имал отлично местоположение, устояващо на вражески атаки. В миналото провинция Южен Тирол е била част от Австрия, но след Първата световна война, областта е дадена на Италия.

В наши дни свободни за посещения от всички помещения в укреплението са общо 25 стаи с изящни дървени ламперии, орнаменти по стените, колекция от средновековни оръжия и т.н.
Доста интригуващи са Залата с арсенала, Стаята на принцесата, Мрачните тъмници и др., където отблизо ще се докоснете до историята и спомените на тамошните земи.

Тук ще имате възможността да разгледате великолепни зали и стаи, да опитате типични местния ястия в ресторанта към замъка и да се наслажвате на уникалния пейзаж.

замъкът замъкът замъкът
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.