Анталия - един малък рай в Турция


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-04-13 16:13

Анталия е един от най-красивите и големи градове в Турция. Градът е важен административен и туристически център в държавата. Разположен е на Турската ривиера, бреговете му се къпят от туркоазено сините води на Средиземно море и е заобиколен от гъстите и прохладни гори на живописната планина Таурус. От десетилетия насам се радва на небивал интерес от страна на туристи от различните краища на света. Земите върху, които се простира са надарени с безкрайно очарование и нестихващ магнетизъм.

Анталия е същински рай, където природните й дадености и историята образуват една уникална хармония, която я превръща в мечтано кътче за почивка и релакс. Само този, който не е посетил курорта, не е останал омагьосан и запленен от очарованието му.

В района на Анталия има няколко по-малки курорти, където голям брой от посетителите решават да отседнат, но разбира се не пропускат да посетят прекрасния град. Това са Кемер, Белек, Сиде и Алания.

Наред с модерните и лъскави хотели, безкрайната плажна ивица, скъпите ресторанти и всякакви съвременни удобства, съществува един магичен и удивителен свят, който ни пренася назад в отминалите епохи.

Старата част на Анталия, наречена Калече е едно от най-вълнуващите преживявания, което можете да изпитате, докато сте там. Наред с останалите забележителности ще видите старинната Часовникова кула, прочутото минаре Yivli, датиращо от 1230 година и извисяващо се на около 40 метра височина.

Джамията със счупеното минаре, която в миналото е била църква и по-късно преустроена в мюсюлмански храм, също не бива да се подминава. В местния Археологически музей ще можете да видите множество експонати свързани с историята на oбластта.

Други доста интересни и впечатляващи кътчета за разглеждане са каменният плаж Кониаалтъ и удивителните водопади на река Дюден, отстояща само на 12 км. от града.
Една екскурзия до Турция няма да ви излезе много скъпо, но затова пък ще се запознаете с места, които ще ви оставят спомени за цял живот.

Анталия Анталия Анталия
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.