ПРОЛЕТ В АРБАНАСИ


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-04-13 12:21

Пролетта е най-хубавия сезон, в който можете да планирате посещението си в с. Арбанаси. Намиращото се на високо плато, само на 4 км. от Старата столица село е архитектурният музей, който включва 144 реставрирани къщи, 5 църкви с богата вътрешна декорация и 2 манастира. Манастирът “Света Богородица” е създаден още по времето на Втората българска държава. Когато през 1393 г. крепостта Царевец пада, в Арбанаси оцеляват само няколко къщи, сред които и този манастир. Той е известен със своята Целебна икона - Труеручица. Другият Арбанашки манастир "Св. Николай Чудотворец" е много красив, независимо че е възстановен в по-ново време и от него се разкрива панорама към В. Търново. Църквата “Св. Aрхангели Михаил и Гавраил” е най-голямата, а “Рождество Христово” е една от най-старите църкви в архитектурния резерват Арбанаси. Строена е в края на 16 и началото на 17 век.
Можете да посетите и конната база край селото, където освен да се порадвате на красиви жребци можете и да се пробвате в езда.
Освен изобилието от туристически забележителности, селото предлага на своите посетители богат избор от хотели и ресторанти с множество атракции и национални ястия.
Не се колебайте, Арбанаси Ви очаква със своята невероятна панорама, и разцъфтяла природа.
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.