Остров Крит - едно уникално изживяване


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-02-21 20:24

Остров Крит е един вълшебен оазис, където митовете оживяват, а модерният свят е изграден върху основите на хилядолетни истории за всемогъщи богове и техните велики дела.
Остров Крит е приказно място, за което всеки мечтае и иска да посети. Тук има всичко, което може да желае човек – жарко слънце, романтично море, чисти плажове, елитни хотели, красива природа и живописни брегове.
Тези земи са били обитавани още през 3 – тото хил. пр.Хр. от минойците, чиято култура е една от най-древните и могъщи в света. В продължение на стотици години те изграждали и издигали невероятни архитектурни шедьоври и създавали великолепни градове. Краят на тази цивилизация настъпва през 1450 г.пр. Хр., след избухването на вулкана на остров Санторини.
Крит е най-големият остров в Гърция и се простира на обща площ от близо 8400 кв.км. по бреговете на тюркоазено – синьото Средиземно море.
Тук хора са винаги усмихнати и гостоприемни и широко отворени за чуждестранните посетители.
Териториите на острова се разделят на общо 4 области, които се наричат "номи" – Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. Столицата Ираклион е най-големият и най-развитият измежду всички останали градове. Той е и доста популярна туристическа дестинация, заради множеството атракции, които се намират тук – руините на античното гръцко селище Кносос, крепостни стени, древни сгради, венецианското пристанище и др.
Малиа и Амодара са също много впечатляващи курорти. Херсонисос пък е прочут със своя нощен живот, а Чания с чудната си архитектура и традиционни гръцки къщи.
Крит има особено важно стратегическо местоположение между три континента, тъй като отстои само на 110 км. от Европа, 175 км. от Азия и 300 км. от Африка. Освен това природата на острова е изключително разнообразна, а в съчетание с многобройните исторически забележителности, е просто неповторим.
Подарете си едно незабравимо пътуване до този удивителен остров и изживейте пълноценни и уникални мигове!

Крит Крит Крит Крит
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.