Монако - един вълшебен и луксозен свят


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-01-18 18:15

Монако – удивителен и очароватено красив, той ще ви покори с неподравения си романтизъм, разкошна природа и богато минало. Дойдете ли тук ще изживеете незабравими дни и приятни емоции.

Княжество Монако е втората най-малка държава на стария континент, намираща се между Средиземно море и Франция. Площта на княжеството е само 1,95 кв.км., но тук представете си само - живеят около 32 410 души. Това автоматично я прави най-гъсто населената държава на света.

Монако е един малък рай, където въобръжието се развихря, а приказките оживяват. Разположен на самия прелестен Лазурен бряг и намиращ се в близост до Ница и Сен Тропе, страната ежегодно е посещавана от хиляди чуждестранни туристи. Поради тази причина местните се издържат главно с туризъм.

Държавата е разделена общо на четири области – Монако – столица простираща се върху живописен нос, врязън навътре в морето; Ла Кондамин – територията около самото пристанище; Фонтвиеле и Монте Карло – един от най-прословутите курорти в цяла Европа.

Със сигурност всеки от вас е чувал за Монте Карло, които е така добре познат с целия си блясък и лукс, който носи в себе си и най-вече с хазарта, който денонощно се разиграва тук. Няма да сгрешим, ако кажем че казиното в курорта е може би най-атрактивната дестинация в Монако. Изградено е през 1861 година по проект на архитекта Шарл Гарние.
Монако е едно от онези кътчета по света, които те карат да мечтаеш и да се усмихваш. Сред местата, които предизвикват истински интерес у посетителите е Кралският дворец, извисяващ на близо 60 – метрова скала. Днес в него живеят кралското семейство.

Катедралата „Св. Николай” пък е истински архитектурен шедьовър и е построена през 19 век. Тя е важна част от миналото на Монако. Не е за пропускане и Океанографският музей, който просто няма равен на себе си. Вътре е изграден огромен аквариум, с над 4000 вида риба и множество други представители на подводния свят. Ще ви заинтригува и музеят на ретро автомобилите, музеят на восъчните фигури и т.н.

Монако Монако Монако
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.