Затворът Алкатрас - едно зловещо и загадъчно място


желая да следя тази тема за нови коментари
2011-01-06 21:02

Алкатрас – самото име звучи някак страшно, зловещо и гръмко. Название обвито в неразгдаеми тайни, дълбоки мистерии и легенди от които те побиват тръпки.

Алкатрас или славещ се още като Скалата, всъщност е бил един от най-опасните и строго охранявани затвори съществували някога в цяла Америка. Бившият арест е разположен в близост до град Сан Франциско (Сащ) по средата на Санфранцисканския залив, а днес представлява световноизвестна забележителност. Това място е символ на терор, ужас и насилие.

По време на своето съществуване Алкатрас дълго време е влизъл в ролята на военна база, но поради икономически причини е превърнат в затвор. От 1907 до 1934 година е военен затвор, но от 1963 година става цивилен . Тук да излежават присъдите си са пращани едни от най-безпощадните пристъпници на Сащ от средата на миналия век. Със сигурност някои от тези имена са ви познати – Ал Капоне, Робърт Франклин Страуд, Джеймс Бълджър – все хора, които са прекарали остатъка от живота си на това плашещо място. Говори, че Алкатрас бил толкова добре охраняван, че било невъзможно да се избяга от там. Малцина са били тези, които са се опитали да се измъкнат – регистрирани са около 14 опита за бягство, но всички те са безуспешни.

Краят на Алкатрас като затвор приключва през 1964 година. В наши дни е превърнат в музей, който като магнит привлича хиляди туристи от различните краища на света, най-вече заради тъмното си и интригуващо минало и заради легендарното име на Ал Капоне, които именно тук е принуден да изкара най-мъчните дни в живота си и да стане свидетел на падението си. Самият остров пък представлява национален парк, където живеят много видове защитени птици и растения.

За желаещите да посетят митичният Алкатрас ги очаква вълнуващо и незабравимо приключение, а до самия остров се стига с малък кораб. Цената на билета е около 20 долара на човек.

Алкатрас  Алкатрас  Алкатрас
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.