Град Банско - любимият ни планински курорт


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-11-07 21:38

Банско е известен български зимен курорт и едно от най-предпочитаните места за отдих и почивка през зимните месеци и, разбира се, каране на ски. Това, което го прави толкова посещаван и привлекателен за родните и чуждестранни туристи са красивата му природа, благоприятният климат и отличните възможности за практикуване на туризъм и различни видове зимни спортове.

Банско е изключително китно и красиво градче, намиращо се в Югозападна България в област Благоевград. Заобиколено е от хилядолетно очарование, безгранично обаяние и поразителни пейзажи, които един след друг се редят пред очите ни. Приказната Пирин планина го дарява с несметни природни богатства и му е завещала голяма част от своите прелести.

Селището, освен че е прочут курортен комплекс, притежава и дълго и завладяващо минало. Преди тук се е водил оживен културен и просветен живот и Банско е било средище на велики възрожденски процеси. Част от романтиката на отминалата епоха се е запазила и до днес и не спира да ни удивлява. В градчето ще се срещнете с уникални исторически забележителности, които са с висока национална стойност за България. Едни от тях са къщата – музей на Неофит Бозвели, Веляновата къща, която ще ви впечатли с автентичната си и самобитна архитектура, църквите „Света Троица” и „Света Богородица”. А само на около 5 км. оттук се намира малкото селце Ситанкеле, където са разположени старинни нагробни могили и крепост, датираща още от римско време. Нека не забравяме да споменем и великолепния Национален парк Пирин с многобройните си природни чудеса.

Банско притежава обширни ски трасета, които са в отлично състояние. Те имат обща дължина от 78 км. и постоянно се обработват и третират с модерни и качествени машини. Пистите са подходящи, както за начинаещи скиори, така и за професионалисти, тъй като имат различно ниво на трудност.

Позволете си да прекарате една незабравима зимна почивка в градчето в един от многобройните планински хотели в него и ще останете впечатлени от спокойната атмосфера и мирът, който е завладял местността.

Банско Банско Банско Банско
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.