Рим, Венеция и Милано - перлите на Италия


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-09-06 10:59

Италия е страстна, романтична, екзотична, неповторима и очарователна. Всеки потопил се веднъж в света на бурните танци, дългите безсънни нощи, уникалната култура и традиции, спагетите и пицата и в огромното историческо наследство, завещано им от римляните, няма да ви се иска да си тръгнете оттук.

Рим
Това е един от най-красивите и прекрасни градове в целия свят. Преди много, много години Рим е бил една от най-великите и могъщи империи съществували някога в човешката история. Тук се е запазило много от блясъка и величието на неговото минало, пресъздадено в уникални образци на тогавашната архитектурна мисъл и традиции и все е още е жив спомена за красотата и романтиката на онази славна епоха. Днес жителите на италианската столица наброяват около 2,5 млн. души, а целогодишно е посещаван от огромен брой туристи. Уникални сами по себе си са Колизеумът, Пантеонът, Форумът, замъкът Сант Анжело, Ватикана и още много други.

Венеция
Първото нещо, което ни идва на ум, когато споменем тази дума е романтика, любов, безгрижие, сбъдната мечта. Венеция е разположена в Северна Италия и най-добрия начин да се потопите в необикновената атмосфера и да я опознаете по-добре е като се качите на гондола и си направите една вълнуваща разходка по прочутия Канале Гранде. Този вълшебен свят, издигнат буквално над водата ще ви плени със уникалната си архитектура, водните си канали, отпускащата обстановка и приятна атмосфера и гостоприемните венецианци. Тук непременно трябва да се посетят следните забележителности: Двореца на дожите, площада Сан Марко и базиликата със същото наименование, Моста на въздишките,замъка Ка Д’оро и т.н.

Милано
Милано е един от най-старите градове в страната, а днес се нарежда и сред най-желаните дестинации в света. Той представлява едно архитектурно чудо смесица от готика, барок, класика и модерни традиции, сътворени изцяло от богатото въобръжение и нетрадиционно мислене на прословути италиански архитекти. Милано е една от водещите модни световни столици. Много други градове биха завидяли на нощния му живот, който е поддържан на ниво от огромния брой млади хора и чуждестранни посетители. Местата, които задължително трябва да бъдат част от всяка туристическа обиколка са площад Пиаца дел Дуомо, внушителната Миланска катедрала, Кралският дворец, замъкът Сфорцеско, храмът „Санта Мария ” и галерията Ла Скала.

Рим Милано Венеция
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.