Най - най сред пещерите по света


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-08-19 12:27

Най-красивата
В продължение на милиони години това прелестно творение на природата е останало скрито за хората, докато един ден през 1986 година млад любител пещерняк не пропаднал в малка пропаст, където се криел входа към Лечугия. Така се поставило началото на редица изследвания от множество учени, като и до сега тя се проучва обстойно и никой не може да отрече изящността и съвършенството, които се намират вътре. Това е едно екзотично и мистериозно място, но в също време много красиво и великолепно. В нея са открити уникалните селенитни кристали, някои от които са дълги по 12 метра и тежат повече от 55 тона. Както и мънички гипсови кристалчета, които навсякъде са осеяли стените й и откриват една удивителна гледка, която те кара да замъклеш, а цялата тази прелест омагьосва разума ти. Смята се, че Лечугия има дължина от около 100 км. и дълбочина над 500 метра. Тя е разположена в Южно Мексико.

Най-дългата
Мамутовата пещара намираща се в САЩ е най-дългата на Земята със своите 587 км. За първи път за нея се научава в началото на 19 век, а около 40 години по-късно е обявена за национален парк.

Най-интригуващата
В югозападната част на Франция се намира пещерата Ласкаукс, където по стените са открити невероятни картини на животни от праисторическия период. Съществуването на тези рисунки се датира преди повече от 16 000 години.

Най-дълбоката
Пещерата Вороня в планината Гагра в Грузия е най-дълбоката такава открита до момента в света. През последните години нейните метри постоянно се увеличават – след като през 2001 година е установена, че тя е приблизително 1700 метра до 2007 година става ясно, че е вече към 2200 метра. Остава да почакаме при следващата проведена експедиция колко ли ще излезе, че е.

Най-отпускащата и приятна
В Галските пещери не ви очаква обичайната атмосфера, която се среща в повечето от пещерите. Тук е светло, уютно, розово и ви очакват удобни шезлонги, където да се опънете, а защо не и да подремнете. Честно казано тук идват много хора, тъй като вярват, че соления въздух, който дишат там долу има лечебни и релаксиращи свойства.

Лечугия пещерата Ласкаукс Пещерата Вороня Галските пещери
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.