Мадрид - един от най-красивите градове в Европа


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-08-16 11:21

Мадрид е столицата на Испания и един от най-удивителните и магнетични градове в страната и в света. Тук на едно място са събрани много история, култура и традиции, които са се трупали и съхранявали векове наред и днес ние имаме чудесната възможност да се докоснем отблизо до тях. Честно казано ден – два няма да са ви никак достатъчно, ако искате да обиколите добре града и разгледате обстойно забележителностите му .

Дори и седмица е малко, за да се усети истинската същност на неповторимия Мадрид и да се почувства духа и уникалната атмосфера, които витаят наоколо, но това пък е повод да се завърнем отново тук. Убедена съм, че ще останете зашеметени от всичко онова, което представлява в действителност старинния град и ще ви се прииска да останете завинаги.
В испанската столица ще имате удоволствието да видите уникални и запомнящите се исторически забележителности, които не се срещат никъде по света и коя от коя е по-красива и по-посещавана. Много дълго време ще ни отнеме, ако ви разкажа за всичките места, които предизвикват небивал интерес у посетителите , тъй като техния брой е доста голям. За това ще се спра основно на най-известните и прочути туристически дестинации в Мадрид.

Една от тях е Кралският дворец „Паласио Реал”, който е построен в края на 17 век, а в наши дни е главната резиденция на президента. Внушителното здание безспорно е едно от най-великите произведения на испанското архитектурно дело. Националният музей „Прадо” със своя прекрасен външен вид също заслужава нашето внимание, тъй като той има изключително богата колекция от уникални творби създадени в периода от 12 до 19 век от прочути майстори на четката и платното като Ван Дайк, Гоя и още много други. Можете да си направите една незабравима разходка на площада Сибелес, където да се полюбувате на впечатляващи мраморни скулптури и фонтани и на разположения в непосредствена близост замък Буенависта, строен сравнително скоро – през 19 век.

Като неразделна част от вашата обиколка трябва да присъстват и великолепната базилика „Свети Михаил” датираща от средата на 16 век, катедралата „Алмудена”, кръстена на девицата от Алмудена и Кралската базилика „Сан Франсиско ел Гранде”, която е безценен паметник на църковното изкуство. Отделете и достатъчно време за денонощно оживения Централния площад , където има множество заведения, ресторанти и магазини, които ви очакват.

Мадрид Мадрид Мадрид
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.