Най-добрите ски курорти в България


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-07-17 11:04

1.Без съмнение Банско е най-добрият ски курорт в България. Намиращ се в самото подножение на прекрасната Пирин планина, той е същински рай за българските и чуждестранни туристи, както заради хубавите си писти и хотели , така и заради старинната и самобитна архитектура на градчето. Банско разполага с общо 70 ски писти,, които могат да се използват без проблем от декември до май като за тази цел се поддържат и от модерни машини за образуване на изкуствен сняг.

2.Няма как да пропуснем и най-стария планински курорт на родна земя, а именно Боровец в Рила. Той е разположен на около 60 км. от столицата и разполага с писти с обща дължина от 58 км. Тук е идеалното място за феновете на сноуборда и ски бягането. Има голямо разнообразие на луксозни хотели, уютни хижи, ресторанти с вкусни ястия и природни красоти.

3.Друго чудесно място за практикуване на ски спортове е Пампорово. Намира се в подножението на връх Снежанка в Родопите. Тук зимата е много мека и в нея има над 100 слънчеви дни. Това превръща Пампорово в най-слънчевия планински курорт в България.

4.В нашата класация местността Узана се нарежда на 4 място. Тя е едно от най-удивителните места в страната, намиращо се сред приказна природа в подножието на връх Исполин в сърцето на Централен Балкан. Узана е най-просторната билна поляна и е заобиколена от всичките си страни с гора, нейната най-дълга писта е с дължина от 1300 м. Околностите й предлагат добри възможности за спелеология и скално катерене.

5.Чифлика е курортно селище ширещо се в живописния Троянски Балкан известно със своя огромен басейн пълен с минерална вода, построен в началото на 80- те година на 20 век и високите си хълмове покрити със гори и зеленина. Това е едно от малко срещаните места в родината ни, където се съчетава природа и минерална вода. Всяка година тук идват голям брой посетители, търсещи релакс и спокойствие.

Банско Боровец Пампорово Узана
   Bookmark and Share


Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.