Град Лвов - перлата на Украйна


желая да следя тази тема за нови коментари
2010-06-06 01:18


Лвов е един от най-старите и един от най-красивите исторически градове, не само в Украйна, но и в цяла Европа. Той е разположен в западната част на страната и е особено известен с това, че символа му е каменен лъв. Из него са разпръснати множество статуи на величественото животно, които неизменно привличат вниманието на посетителите.
Всеки, който дойде тук ще усети духа на различните епохи преплели съдбата си в удивителния град и дълбоките следи, които те са оставили върху уникалния му външен облик. А именно заради своята неповторимост и великолепие, той е в списъка на Юнеско за световните паметници на архитектурата.

Лвов е основан от княз Данило Галицки около средата на 13 век и взема името на неговия син – Лев Данилович. В периода от 1772 до 1918 година е столица на Кралство Галиция и Лодомерия, които са под властта на Австрия. По това време носи името Лемберг. Когато приключва Първата световна война градът преминава към владенията на Полша, а по-късно се включва в състава на СССР.
Едни от най-интересните и запомнящи се места, които можете да посетите са Народния театър “Иван Франко“, който е невероятно красиво здание и едно от най-забележителните творения на архитектурното изкуство; великолепната католическа катедрала, изцяло построена в готически стил през 14 век; музея на народната архитектура и живот , където са изложени възстановки на дървени постройки, църкви и училища, а музеят на аптеката ще ви покаже как се е развивала с времето фармацевтичната практика.
Лвов е едно чудесно място, където човек би могъл да прекара много приятно почивката си. Тук има богат избор от хубави ресторанти, кафенета и хотели на доста прилични цени.
Животът не е толкова скъп, в сравнение с други известни градове на стария континент, които са любими туристически дестинация. Украинците са наистина учтиви и любезни и винаги готови да ти помогнат.

Накрая мога само да ви пожелая някой ден да можете да го посетите и да се срещнете отблизо с очарованието му.

Лвов Лвов Лвов Лвов
   Bookmark and Share
2011-09-20 13:49

ТОВА Е ЕДИН ПРЕКРАСЕН ГРАД!
ИСТОРИЯТА МУ Е МНОГО СЛОЖНА,ЗАЩОТО ПРЕЗ 1939 ПЪРВО Е ОКУПИРАН ОТ ГЕРМАНИЯ,А ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ОТ СССР.
ТОВА Е СТОЛИЦАТА НА ЗАПАДНА УКРАЙНА!Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.