Ски сезонът май приключи


желая да следя тази тема за нови коментари
2009-04-01 16:20

Ски сезон 2008-2009 може да го обявим за приключил, макар и от повечето ски курорти все още да привличат скиорите с намалените цени на карти и нощувки. В това се убедих при последното ми каране на 30ти Март, когато със зет ми прескочихме до сравнително малкия за Австрия курорт Кристлум (1800м.). Заради работния ден освен нас двамата имаше не повече от 15-20 човека, които примерно си караха по добре обработените писти. Беше учудващо в края на Март колко много сняг има и то на такава надморска височина.
Но дотам с добрите новини. След като два часа покарахме кажи речи сами по пистите, слънцето взе да си пробива път през оредяващите облаци и снегът на пистата започна да се размеква до състояние на киша на някои места. Затова решихме, че е по-добре да покараме в дълбок сняг извън пистата, това което в този курорт има в изобилие. Там положението беше далеч по-добре заради по-ниската температура на най-долния слой сняг. Оказа се, че карането в дълбок сняг далеч не е лесна задача, особено ако не си със специална екипировка - по-широк карвинг и специалните обувки за такъв тип каране. Но пък изживяването беше страхотно, особено при дълбочина на снега от 2м. на някои места.
За радост на най-запалените скиори все още има около месец, в който курорти на надморска височина над 2500м. предлагат добри условия за каране. Тук бих препоръчал предимно глетчери като този на Цугшпитце в Германия и Хинтертукс в Австрия. Трябва обаче да се внимава със силното слънце, за да не се получат конфузни изгаряния на очила, каска, лента или шапка
Ето и малко снимки от алпийския курорт ...

зимна приказка Achensee и моя милост 4тата следа вдясно от колчетата е моята :) малко офроуд
   Bookmark and Share
2009-04-12 22:39

Миналата година ходих точно на Цугшпитце Април месец, бяхме отседнали в едно хотелче в Гармиш Партенкирхен и всеки ден се качвахме на глетчера горе да караме. Въпреки че по данни на сайта им имаше над 2м сняг, беше доста топло през цялото време и снегът беше леко лепкав, тоест ските не вървяха.
Предполагам, че Март месец там би било перфектно и с удоволствие пак бих отишъл.Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.