хотел Кристал ***, Смолян

Рейтинг:  4 star rating  3.8 / 5 (11 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
водопад Орфей и каньона на водопадите
Смолян    4.8 км
Пампорово
Смолян    7.1 км
пещера Ухловица
Смолян    8.8 км
Чепеларе
Смолян    14.8 км
желая да следя тази тема за нови коментари
lili1967 (1)
отседнал Юни 2013 за 1 седмица семейно
2013.06.18
17:46
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

МНОГО ХУБАВ ХОТЕЛ ИДЕАЛНО МЕНЮ В РЕСТОРАНТА ПЕРСОНАЛА Е МНОГО МИЛ С УДОВОЛСТВИЕ БИХМЕ СЕ ВЪРНАЛИ ОТНОВО ГЛЕДКАТА Е НЕВЕРОЯТНА ЧИСТОТАТА Е НА МНОГО ВИСОКО НИВО

bg_rok (1)
отседнал Март 2013 за 1 седмица семейно
2013.03.20
18:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте! Началото на този месец аз и съпругата ми посетихме хотел Кристал, където прекарахме една седмица.
Хотелът е прекрасен! Мястото е идеално, тихо, с прекрасен изглед и чист въздух. Удобен и просторен паркинг, лифтът е наблизо с кола.
Това, което ни направи най-силно впечатление беше чистотата навсякъде, вниманието което личеше към всеки един детайл в хотела, прекрасният персонал и хубавият ресторант с тераса.
Като цяло хотелът е много симпатичен, стаите просторни, с чудесна гледка, не е пестено от нищо. Обзавеждането определено е на ниво, имаше дори меню за възглавници!
За кухнята просто нямам думи, стараят се хората да ви угодят по всякакъв начин. Пробвахме разнообразни ястия и всичко беше професионално направено. Голямо удоволствие беше да си пием кафето сутрин на терасата на ресторанта, с внушителната гледка отсреща и свежия въздух, и да наблюдаваме как се събират изпаренията от влагата над боровете покриващи билото на планината.
А иначе "глезотийки" имаше всякакви - и за деца и за възрастни деца, ние с жена ми използвахме фитнес,сауна и разпускащ масаж...
Също така наоколо има много и разнообразни маршрути за туризъм. Взехме си карта от рецепцията и успяхме да обиколим голяма част от пътеките,пещерите,водопадите,езерата и дори успяхме да отидем до близката Гърция,която се намираше на час и половина от самия хотел.
Природата наоколо е просто уникална. Всъщност няма как да е иначе, това е духът на Родопите!
Определено ще посетим хотел Кристал отново и отново.
Поздрави от Владимир и Елисавета!!!

hotelcrystal20052013.03.25 09:46
Здравейте Владимир и Елисавета,

Всички ние ,работещите в Хотел "Кристал", бихме искали да ви благодарим,че оценявате нашите усилия да направим всичко възможно Вие -нашите клиенти да си тръгвате от тук доволни и по- щастливи.

Благодарим Ви!!!
Бъдете здрави и нека всички места ,които посещавате да ви донесат само много положителни емоции.
cucurucu (1)
отседнал Декември 2012 за 3-5 дни с приятели
2012.12.31
02:06
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За жалост не мога да кажа нищо хубаво за хотела. Кухнята е под всякаква критика. Никакво разнообразие на асортимент. Добрите обноски и усмивката не са нещо с което персонала и собствениците са запознати. По скоро избягват контакт с клиента за да избегнат евентуални оплаквания. Обещанията за различен вид удобства са само по телефона и в момента на настаняването. След това колкото по-малко изискваш толкова по-добре. Още един пример за незнанието и неспособността на собственици и персонал как да накарат нас клиентът да се чувстваме добре и на почивка, още по-малко да ни накарат да похарчим повече пари и не на последно място да ни накарат да пожелаем да се върнем или да препоръчаме хотела на приятели и познати. Жалко.

Rodopi (1)
отседнал Август 2012 за 1 седмица семейно
2012.09.04
16:34
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Имахме едноседмичен престой в хотел "Кристал" в средата на м.август 2012г. Мога да споделя, че хотелът е много приятен за почивка. Стаите са добре поддържани. Ресторантът е тих и е с гледка към езерото. Има тераса с шезлонги за слънчеви бани. Целият интериор на хотела е много спокоен и уютен. Екскурзиите са разнообразни и са по избор. Персоналът се отнася с внимание и уважение към всички гости. Това е моето впечатление. Лидия.

klient1 (1)
отседнал Септември 2011 за 3-5 дни сам турист
2011.09.30
08:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Имамхме възможността да почиваме със семейството си в този хотел.Останахме с чудесни впечатления от вниманието на персонала и собствениците към нас клиентите.По всяко време персонала беше на разположение за услиги и информация.Всеки ден имаще организирини екскурзии и възможм=носта за еднодневно пътуване до Егейско море с плажуване.Посетихме Ягодинската пещера,Дяволскотео гърло,Етнографския център в Златоград,Агушевите конаси,красвата пещера Ухловица,Кахьона на водопадитеи искахне да има още време за останалите леста,но го оставяме за следващото лято.Всичко е организиринао и не мислиш за нищо.Почивката ни донесе много положителни емоции и нови впечатления.
Благодарим ви за всичко
Марияна

realist_123 (1)
отседнал Юли 2011 за 3-5 дни семейно
2011.08.29
14:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Аз бях със моето семейство на почивка в Хотел "Кристал". Много трудно го открихме, тъй като няма обозначение за местонахождението му, например някаква реклама или табела със стрелка насочваща за посоката. Самия хотел е наистина на брега на едно от смолянските езера и сигурно щеше да е хубаво да го наблюдава човек, но за съжаление нямаше от къде. Единствения изглед към него бяха двете общи тераси, едната от които бе заключена, а на другата беше разположен басейна, т. е. трябва да го използваш или да не пречиш на другите. Кухнята не е чак толкова върховна , както я описват в по горните коментари, напротив на моменти ставаше. Готвят с продукти, които не са много качестени и прекаляват с някой от съставките, напр. маслото. Аз лично не съм очарован и от отношението на собствениците към клиентите, тъй като те желаят да им правиш оборот в хотела, но на практика не желаят да се държат любезно с клиентите си! Не е възможно за хотел с 3 звезди ресторанта му да работи до 21.30 часа. Ако някой реши да остане по късно от 22.30 часа, то веднага се намира причина да му се каже, че трябва да си ляга. Е да му се невиди аз да не съм отишъл със семейстото си в някаква казарма. Май бях на почивка, или пък се лъжа! Персонала сигурно щеше и той да е по любезен, ако не ги дебнеха на всеки ъгъл собствениците. Аз лично не мога да препоръчам хотела на моите приятели и близки! А на всички останали хора бих казал, ако искате да си починете направете избор в друг хотел, ако искате да се нервирате всеки ден е тогава посетете Хотел "Кристал"!

Snezhi (1)
отседнал Юли 2011 за 3-5 дни семейно
2011.08.09
16:15
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Посетихме с моето семейство хотил Кристал през юли 2011г.
Изненадахме се приятно, че очаванията ни се покриха с реалността.
Хотел Кристал е разположен край брега на едно от най-красивите Смолянски езера.Гледката е удивителна и неповторима.
Персонала е изключително любезен.Стаите са много добре поддържани и условията за почивка са повече от удовлетворителни.
Разнообразието от храна и напитки в ресторанта на хотела задовили изцяло нашия вкус.
Възползвахме се от прекрасно организираните еднодневни дестинации до най-красивите кътчета на Родопите:пещерите Дяволското гърло;Ягодинската и Ухловица.Посетихме гр.Ксанти и плажувахме на Бяло море.
Благодарим на целия персонал за прекрасната организация и любезното им гостоприемство!
Готови сме отново да Ви посетим!

Ivan_77 (1)
отседнал Октомври 2010 за 3-5 дни по бизнес
2010.12.12
14:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Много добър хотел и ресторант !!!Препоръчвам телешкото печено на всеки който е в хотела или на посещение в град Смолян.

preciousa1 (1)
отседнал Ноември 2010 за 3-5 дни с приятели
2010.12.08
23:00
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Страшно любимо нашо местенце !
За пореден път сме очаровани от гостоприемството на персонала! Последно посетихме с приятели хотел "Кристал" преди няколко седмици т.н. LONG WEEKEND
Прекарахме си страхотно и доста си позабавлявахме!
Хотелът е 3*, но реано категорията е поне 4*.Персоналът е много любезен и отзевчив. Стаите са уютни и чисти с невероятен изглед към езерото. Кухнята е на доста високо ниво, предлагаща голямо разнообразие от ястията и деликатесите, които освен добре приготвени и вкусни, са и умело аранжирани.
Природата наоколо е чудесна като картина от приказките, а въздухът - чист и свеж. Имахме възможността да се възползваме и от туристическите маршрути предлагани в хотела.
В заключение - препоръчах хотела на близки и приятели, и мислим в най-скоро време да го посетим отново.
Благодарим Ви за чудесния престой! Продължавайте в същият дух!

m_mmm (1)
отседнал Декември 2009 за 3-5 дни семейно
2010.11.22
11:50
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Това е най-кофти мястото на което съм попадала. В хотел категория 3* няма пердета, щори или каквото и да било на прозорците. Парното се пести, климатици - няма, допълнителни завивки - липсват. Асансьор в хотела няма. Персоналът е ужасно нелюбезен. Работят собствениците, но вместо това да ги стимулира към добро отношение към гостите се държат сякаш ви дават подаяние. Кухнята е ужасна. След т.нар. "НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ" прекарахме 1-ви януари с хранително отравяне. Викахме и "СПЕШНА ПОМОЩ", резултат от страна на собствениците - никакъв. Дори не се поинтересуваха как сме. Това са най-долните и нагли "хотелиери", които съм срещала. Посрещнаха ни със счупена и мръсна тоалетна, нямат нито хладилник, нито минибар, нито пердета, нито тераса. Това, което рекламират за панорамна тераса през цялото време стои заключено. Няма такова нещо като новогодишна програма или фойерверки.
ХОРА, НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!!!!!!!

sai2 (0)
отседнал Май 2010 за 3-5 дни семейно
2010.05.15
08:36
коментар
Галя Петкова
отседнал Май 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.05.09
14:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

ние с приятеля ми прекарахме една нощ там на 2 май. хотелът изглеждаше пълен с гости, закупили пакет от агенции (нощувка и вечеря). аз бях резервирала по телефона (т.н. мезонет?), но май не запазиха резервацията, тъй като искаха банков превод на депозит - 50% от сумата на стаята, а аз нямах време да ходя по банки. имаха двойна стая, която ни предложиха - гледаше към паркинга и не беше нещо особено. но я избрахме, след като видяхме, че в може би т.н. мезонет (който май се оказа свободен, нещо не стана ясно какво правят с тези резервации) трябваше да спим на разтегнат диван вместо на спалня??!! хотелът не е точно на брега на езерото, но през лятото сигурно е приятно. и според мен не си струва парите, ако в пампорово положението и цените са същите. няма басейн, предлагат сауна срещу допълнително заплащане. иначе е чисто и спретнато. жената на рецепцията беше любезна.
храната в ресторанта не е добра. бяхме резервирали маса до прозореца, която също бяха дали на някой друг, когато се върнахме за вечеря.
най-големият минус за мен, заради който никога повече няма да посетя този хотел, беше чалгата, която бичеше цяла вечер. помолих сервитьора да сменят музиката, той поклати глава, че не може. нямахме друг избор, тъй като вън валеше и нямаше къде да търсим друг ресторант, а и бях запазила две порции храна предварително. смениха музиката, когато приключихме с вечерята, значи все пак не е била задължителна чалгата. хотелът изглежда с претенции да бъде добър и последното нещо, което бих очаквала, бе да ме принудят да вечерям под звуците на чалга, и то за пръв път в живота ми. на доста хора това ми впечатление сигурно би се сторило превземка, но става въпрос за различни възгледи и начин на живот.

Иван Атанасов2009.10.17 22:33
Много мили хора и перфектно обслужване.
С семейството ми изкарахме страхотно. От прозореца на стаята ни се виждаше цялото езеро и е много красиво.
hotelcrystal20052010.06.14 18:07
Здравейте г-жице Петкова,

Не отговорих веднага на коментара ви понеже вие дори не представяте с истинското си ме и не бих желала да си комуникираме спсевдоними. Гост с такова име не фигурира в хотелския регистър.Но понеже разбирам,че седем месеца по късно отново публикувате почти същия коментар,но англиийски прецених,че най- вероятно вие очаквате моят отговор.
Отговаря ви "любезната жена от рецеоцията"-Славка Янева.
Пазя цялостната кореспонденция между вас и хотела опитвайки се да направите резервация в нашия хотел,от която е видно че след като сте получили потвърждение не е постъпил неоходимия депозит,който превръща всяка една потвърдена резервация в гарантирана.При тази ситуация ни отново продаваме свободното помещение.Вие дори не ни уведомихте,че все пак имате намерение да пристигните.
Въпреки всичко се постарахме да ви настаним в свободния за една вечер мезонет(гостите имаха еднодневно пътуване до Гърция),след като това не ви допадна ви приготвихме нашата лична стая.Да вярно е ,че си запазихте маса в ресторанта ,но вие не пристигнахте до 21.00 часа и отново се получи така че когато все пак дойдохте се наложи да ви настаним на маса с която в момента разполагахме.
А по отношение на музиката ,то тя звучи винаги само за фон и по скоро беше фолклорна в никакъв случай не и чалга.Прощавайте за малката забележка.
Аз и моят екип силно се придържаме към предпочитанията и желанията на нашите гости,но се стараем дори и в ситуация като вашата да намерим решение.
Съжалявам, че с вас просто не се получи ,но не беше възможно да ви предложим точно това което ояаквате при положение.че не разполагаме със свободни места.Струва ми се,че от самото начало вие не бяхте решили за себе си че,това ще бъде мястото за вашата почивка.За ваше и наше съжаление се оказа точно така.
Ще ви бъда благодарна ако споделите коментара ми.
Желая ви хубави дни и липса на подобни разочарования.
Славка Янева

Други хотели в СмолянЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share