спа хотел Калифорния *, Павел баня

Рейтинг:  3 star rating  3.0 / 5 (34 вота)
 увеличи карта    контакти
Забележителности в близост
Павел баня – балнеолечение и минерални извори
Стара Загора    0 км
Тракийска гробница в Казанлък UNESCO
Стара Загора    16.2 км
Храм "Рождество Христово" - Шипка
Стара Загора    16.6 км
Узана, Габрово
Габрово    18.9 км
желая да следя тази тема за нови коментари
anne baatard (1)
отседнал Февруари 2018 за 3-5 дни с приятели
2018.03.07
00:28
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

На целия екип и управителя господин Якуб на спа хотел Калифорния сем.Йорданови отправя най-искрени благодарности за вниманието и грижите, които усърдно те полагат от години на ред за нашето приятно, удобно и пълноценно пребиваване и празнуване в повереното им заведение. С уважение, сърдечен поздрав

dsd1961 (1)
отседнал Декември 2016 за 1 седмица семейно
2016.12.24
11:38
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

В момента сме в хотел калифорния, и всички отрицателни "писанки" са глупости..Напротив,всичко си е наред...Доволни сме и от хигиената, и от персонала...Отрицателните коментарии са може би от конкуренцията..
Ние сме от Варна и абсолютно безпристрастно коментираме...Миналата година, отседнахме в Маркони, съжалявам, но си тръгнахме веднага сутринта..бяхме наели апартамент и хигиената беше много лоша..Наложи се да отидем в Хисаря! Весели празници на всички от хотел Калифорния! Лятото ще дойдем пак при вас! Бъдете здрави!

Hristozov (0)
отседнал Ноември 2016 за 2 седмици семейно
2016.11.24
02:04
коментар
tns80458 (0)
отседнал Октомври 2016 за 1 седмица семейно
2016.11.24
01:38
коментар
Serafim (0)
отседнал Октомври 2016 за 1 седмица с приятели
2016.11.18
13:35
коментар
alieva (1)
отседнал Септември 2016 за 1 седмица семейно
2016.11.03
01:14
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Това не е спа хотел,а някакъв пансион Никога повече няма да стъпя там.Никакви процедури,никакви услуги,храната е ужасна.За почивка да не говорим-персоналът по обяд се надвиква в коридорите на хотела.Собственикът е типичен селянин.Водата във ваните не се сменя след всеки човек,а басейнът е някаква тиня ...С една дума УЖАС !

dsd19612016.12.24 11:40
Всичко това са пълни глупости! Съжалявам!Нищо общо няма с действителността!
Emi1 (1)
отседнал Август 2016 за 1 седмица сам турист
2016.08.24
04:16
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,
Аз също искам да изкажа възмущението си от престоя ми в хотела.
За да не се налага да препрочитате впечатленията ми (които напълно се покриват с тези които четох по-долу), ще отбележа най-фрапантните:
1. "Шефът" е пълен простак! Освен, че крещи на персонала, крещи и на гостите на хотела. След като ме овика още първия ден от настаняването не бях сигурна дали е хигиенист или управител. Не мога да повярвам, че такъв истеричен глупак може да е мениджър, собственик, управител или за какъвто се вживява. Крещи денонощно на всички и два пъти си оставих вечерята и излязох от залата, защото не можех да понасям отвратителните му ругатни. Още повече, че бяха насочени към мен, как можело целият ресторант да светел и да работел само заради един човек... Да не говорим, че очакваха още 6-ма гости да слязат за вечеря, които също бяха овикани защо чакат последния момент?! Времето за вечеря е 3 часа - от 19 до 22ч., тази драма се разигра в 21:15 ч., като се закани на готвачката, че ако това пак се повтори ще ходят да им звънят по стаите да слизат... Имаше още десетки причини за викове и крясъци, но няма смисъл да ги описвам.
2. За 7 дневния ми престой нито един път не изчистиха басейна, с изключение на предпоследния ден, когато вече из водата плуваха неопределени боклуци, напомнящи плазмодии. Чистенето се изразяваше от улавянето им с кепче, съпровеодено с псувни от "шефа". Плочките са очевидно кафяви под нивото на водата, и ако решиш да седнеш се пързаляш по леката плесен върху тях.
3. Плащах по 10 лв. за процедура за въздушно-вихрова вана, в която на 6-тия ден се образуваше жълто-кафеникава пяна. Няма да коментирам как отново "шефа" я чистеше след всеки посетител.
4. Храната беше леко казано безвкусна и с криминални продукти. През целия ми престой имах проблеми със стомаха.
5. На рецепцията гърмеше чалга, което за мен е пълна простащина.
6. Схемата с оставянето на ключовете на рецепция ме изуми, защото дори не ти ги съхраняват, а си стоят на плота и всеки може да вземе друг ключ, да отараши стаята и да си тръгне. След първата ми процедура във ваната ми стана адски зле (водата беше над 40 градуса, но молбата ми към "шефа" да я разхлади, защото ми е лошо, не беше удостоена с внимание, а с нови ругатни) и по погрешка съм взела чужд ключ. Дори нямаше някой на рецепция, който да ми обърне внимание коя съм и къде отивам.
7. Стаята и като цяло хотелът бяха чисти, матракът ми беше удобен, чаршафите колосани, ако изключим басейна и ваните, в това отношение беше добре.
8. Персоналът от 4-5 души беше по-скоро апатичен отколкото мил, не мога да кажа, че бяха нелюбезни или груби. НО "шефът" компенсираше за всички!
Съветът ми е по-скоро към този човек- наемете си мениджър или просто не се показвайте пред гостите на хотела, защото сам го унищожавате.
А за бъдещите гости - предвид коментарите по всички форуми, всеки сам може да си прецени. Лично аз няма да се върна повече там.

Eva1 (1)
отседнал Май 2016 за 1-3 дни семейно
2016.05.24
06:36
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

ХОРА, НЕ ХОДЕТЕ В ТОЗИ ХОТЕЛ!!!
Не се лъжете от първото впечатление на хубав хотел от вън!!! Това не е хотел а пансион, в който има създадени "правила" за клиентите, но не и за управителя! Мениджмънта е под всякаква критика! Собственика се чува, как се кара на персонала и постоянно прави забележки на клиентите.
При настаняването попитахме на рецепция, дали може една възглавница и за детето ни, което е на 6 год. и ще спи между нас и бяхме уверени от някаква жена,(която заместваше рецепционистката),че ще ни донесат. Но след, като такава не ни беше дадена, отидох най-любезно да попитам на рецепция и тогава учудено бях попитана от титулярката-рецепционистка "Абе хора, Вие добре ли сте...?""Тук има правила, камериерката си е отишла, а аз нямам право да Ви давам, каквото и да е било, да Ви чукам по стаите и т.н".
Бяхме си заплатили три нощувки, но заради неудобните легла и шума, който се разнасяше от сутрин рано до късно вечер по коридорите и от съседните стаи, едвам издържахме две вечери и напуснахме. По време на двудневния ни престой, ни изхвърлиха единствено боклука и ни дадоха тоалетна хартия "да си имаме".
Закуската, която влиза в цената в така наречения ресторант (столова)е под всякаква критика, стария корав хляб го правят на пържени филии и комплето е с подобие на сирене, салам и т.н

Krist (1)
отседнал Октомври 2015 за 3-5 дни с приятели
2015.10.09
05:33
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За съжаление,престоят ни в хотел Калифорния беше пълно разочарование.1.Въпреки,че при предварителните ни разговори по телефона,за СПА процедурите,които трябваше да извършвам ми бе казано,че се правят,при пристигането и мед.преглед се оказа,че просто там не се правят такива услуги/естензии-сухи и подводни/.Оказа се,че и масажи не могат да правят,защото на рехабилитатора му е болен пръста на ръката, а той е сам.. за целия комплекс?!?!Наложи се да търсим тези услуги по другите хотели медицинската цел на гостуването се обезмисляше.
2.За наша изненада,бяхме принудени да заплатим предварително престоя в хотела още при пристигането и после бяхме допуснати в него.Наложи се,поради неудобствата и поради преждевремнното ни напускане на четвъртия ден да си искаме парите за дните,които не останахме там.
3.Стаите бяха хубави и чисти,но:В стаите няма климатик и трябваше да държим отворена терасата,което през горещите дни едва ли е достатъчно,щорите в стаята не работеха ,на ваните липсваха тапите за да не могат да се ползуват от клиентите,за 4- дневния престой бяхме "удостоени" само с общо 2бр.възможно най-малки сапунчета.Крана на душа,от който се пълни ваната също беше развален,вероятно отново със със същата цел-да не се ползува ваната..В стаята има едно малко гардеробче,в което няма рафтове за поставяне на бельо,а повечето от закачалките бяха телени/сещате се за химическото чистене/.
4.Закуската беше твърде малко за цената която плащат гостите,а за качеството,може да се каже,че има още много да се желае
5.В дните,които прекарахме беше много често шумно по коридорите и рецепцията от високия разговор на управителя и част от персонала,без да се съобразяват с времето за почивка на гостите.
Не е необходимо повече да описвам хотела.Жалко за лошият мениджмънт на тази добра база в това прекрасно градче Павел баня.

boril (0)
отседнал Юли 2015 за 3-5 дни семейно
2015.07.28
07:07
коментар
alihodga (0)
отседнал Юли 2015 за 3-5 дни с приятели
2015.07.27
11:38
коментар
alihodga (0)
отседнал Юли 2015 за 1-3 дни с приятели
2015.07.22
07:48
коментар
asenov (0)
отседнал Май 2015 за 1-3 дни семейно
2015.05.09
03:22
коментар
amazonka (1)
отседнал Април 2015 за 1 седмица семейно
2015.04.23
07:57
коментар
misuri13 (0)
отседнал Март 2015 за 3-5 дни семейно
2015.03.27
06:26
коментар
PetyaGerg.2015.04.28 04:22
отговор
zone (2)
отседнал Март 2015 за 1-3 дни семейно
2015.03.03
02:45
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Започвам коментара с уговорката,че не съм позната на собствениците и мнението ми е абсолютно безпристрастно.След като бях направила вече резервация в хотела изчетох мненията тук-тръгнах меко казано с очаквания за провал на почивката.Какво бе изумлението ми,когато влязох в хотел 'Калифорния"-нищо общо с мненията на недоволните.Започвам с това,че пристигнахме преди часа за настаняване и никой не направи проблем-настаниха ни веднага.Първото,което ми направи впечатление е невероятната чистота из целия хотел и в стаите.ВСичко блестеше.Из целия хотел е много топло,което важно когато има басейн и се разхождаме по халати.Басейнът е чист и с топла вода.Да,не е много голям,но това се вижда и на снимките,няма как да очакваме да не е пренаселено(макар че там се стои не повече от половин час и има голямо текучество на хора).За 2 дни влизахме няколко пъти и никога не е било толкова пълно,че да се върнем.Не сме ползвали ресторанта,освен на закуска,така че не мога да дам мнение.Закуската не бе обилна,но все пак какво може да очакваме на тази цена?Според мен съотношението цена-качество е напълно реална.Бих посетила хотела отново,и то неведнъж!

Arsenia (1)
отседнал Октомври 2013 за 1-3 дни семейно
2014.10.09
02:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Като чета позитивните коментари за този т.нар. хотел, единственото обяснение, което намирам е, че "шефът" явно е мобилизирал куцо кьораво и сакато да замаже очите на потенциалните лапни-шарани, които ще се прецакат да отседнат там. Хора, просто не правете тази огромна грешка!!!
Ние почти веднага след пристигането ни, установихме, че сме попаднали в черна дупка и нямаше измъкване - обиколихме целия град да търсим друго място за пренощуване, но се оказа, че всичко е пълно и трябваше да изчакаме 2 дни да се освободи стая. А бяхме и с бебе!!
Няма да влизам в подробности за мърлявия ресторант, в който няма нищо за ядене, изгорелите крушки в банята и счупеното огледало. Най-фрапиращото е невероятната мръсотия навсякъде в хотела!!! Не знам как ще ви се стори, но първата вечер прекарахме в чистене на всякакви гадости в банята с купен от нас препарат, защото се оказа, че шефът разреждал този на камериерките с вода!! И съответно целият фаянс беше на "облаци" и варовикови наслагвания от десетилетия... Умрях от притеснения за здравето на бебчо! Така нареченият басейн пък е същинско блато, с плуващи по повърхността на водата мазнотии, покрити със слуз стени и под и гнусна миризма. Не мога да си обясня защо ХЕИ още не са затворили тази ужасна дупка??!
И черешката на тортата - сутрешно събуждане от крясъците на развилнелия се "шеф", който грозно ругае персонала си в лобито!!!
За да не ме обвините в предубеденост, ще кажа, че имаше и 2 положителни неща - навсякъде в хотела беше много топло, а явно изтерзаният персонал все пак продължаваше да се държи мило с клиентите. Извън това, подгответе се да попаднете в чуден филм на ужасите

n_nickolova (2)
отседнал Август 2014 за 3-5 дни семейно
2014.09.11
15:42
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Като чета коментарите тук, разбирам, че нищо не се е променило. Не бих препоръчала и не бих отишла там отново.

reniki13 (1)
отседнал Юни 2014 за 1-3 дни млада двойка
2014.06.23
12:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не мога да оставя без коментар престоя ни в този "спа" хотел. Тя нашата вече е изпята там и ясно, че няма да отидем повече, но много ми се иска други хора да не правят тази грешка и то на НЕ ниска цена. Управител ли е какъв е, не знам, държеше се твърде арогантно и по това съдя, че едва ли обикновен служител може да си позволи подобно държание.Говореше ни все едно му бяхме деца или може би внуци, които току да напляска, че са попитали или не дай си Боже да са поискали нещо. Закуската е до 10 часа, ние отидохме в 9,50 и ни посрещна някаква намръщена сервитьорка с думите "без малко и да останете гладни!" и то с най-голямото отвращение и досада, че въобще сме си позволили да отидем да закусим. Сервира ни нещо като мекици, замръзнали /ама то ние сме виновни де, че отидохме все пак във времето за закуска/ с изписана на лицето й огромна досада от това, което й се налага да направи. При все, че цялата й работа поне за трите дни престой там й беше да стои права без да прави нищо, да гледа в една точка и от време на време отегчено да преминава от ресторанта до рецепцията. Само веднъж я видях всъщност да прави нещо и то представете си беше да бърше пода пред рецепцията, а тя май е сервитьорката там. Тяхна си работа, аз искам нормално отношение, но уви. Приятелите, с които бяхме се опитаха в два последователни дни да отидат на масаж, но нали се сещате, че и това не стана. Сега масажиста го нямало,щял да дойде по някое време и т.н. За басейна пък да не говорим - мръсен, като постоиш десетина минути усещаш, че нямаш въздух, българска реч почти не се чуваше, а работното време.... не знам да се смея или да плача..Точно когато наистина няма какво да правите в следобедните часове, не се надявайте да отидете на басейн.Не работи!Всеки сам си решава, аз искам само да предпазя други хора да направят нашата грешка.

gepard1962 (0)
отседнал Януари 2014 за 1 седмица с приятели
2014.02.13
10:09
коментар
golqm_praz (1)
отседнал Септември 2013 за 1-3 дни с приятели
2013.09.10
09:06
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Нема такъв Спа Хотел!!!!

пиша този коментар, за да няма и други "балъци" като мен и моите приятели, които бяха подведени от рекламата на хотела в интернет. Единственото нещо, което отговаря на истината е фасадата на сградата - ново и интересно на външен вид здание! И макар че разполага със собстевен паркинг, ако имате нещастието някой друг да е пристигнал след вас, със сигурност вече няма да може да излезете с колата си, дори и да искате да напуснете хотела....защото въпреки, че на рецепцията вземат номера на колата ви (за удобство и за всеки случай) в деня, в който трябваше да напуснем това място, бяхме буквално запушени от паркиран турски мерцедес и никой в целия хотел не знаеше чия е тази кола и кога въобще ще може да тръгнем. Но да приемем, че такива неща могат да се случат навсякъде....но всичко останало беше меко казано умопотресаващо.

В хотела има един субект, който се представя за работник в хотела или нощен пазач илинещо такова, а всъщност е шефа на цялата тази порнография. Нагъл до безобразие!!! Имайте предвид, че цената от 70 лева за двойка и 100 лв за тройка са само и единствено за леглото, на което ще спите. Има включена закуска, която е тип компле - бледо подобие от времето на Балкантурист - резен домат, резен краставица, парче сирене, едно масло, едно сладко. Това е!

Сградата се рекламира в интернет и по табелите в града като Спа Хотел, но по време на разразлия се скандал между нас и шефа, той уточни да не мислим, че това е хотел - това било санаториум. И оттук вече според него идва логичното обяснение, че:
1. закуската е лека и диетична
2. басейнът не може да се ползва когато на гостите е удобно през деня, а когато персоналът определи : от 10 до 12 и от 16 до 18.
3. сауната хабяла много ток и не може да се ползва от един човек, макар че се плаща допълнително - 12 лв. ( не знам за колко време)
4. масажите са на прилични цени, но не си мислете, че и тук няма уловка - 30 лв , но за 40 минути
5. няма климатик
6. хладилникът в стаята не работеше
7. вечер няма топла вода
8 в баните няма обичайните тоалетни принадлежнсоти както в нормалните хотели - сапунчета, шампоанчета...

9 И ВЪРХА НА ВСИЧКО E режима, в този "хотел" - задължително ключа се оставя на плота на рецепцията преди напускане на сградата ( което само по себе си е ОК ), но изумплението ни беше безкрайно първата вечер когато се прибрахме и всички ключове от всички стаи, в които нямаше хора в момента, бяха прилежно подредени на плота на рецепцията, а наоколо нямаше жив човек от персонала. други нащи познати се прибрали след нас същаъа вечер и са имали доста неприятен сблъсък със шефа - пазач, който им устроил небивал скандал, защо се прибират толкова късно и че стоял да ги чака.
На следващия ден се опитахме да попитаме защо ключовете стоят на плота без контрол по всяко време на деня...и бяхме засипани от обиди и запалхи и човека-санаториум.

Хора, не се подвеждайте по фасадата и рекламата в нета, чете отзивите!!!! И кракът ви да не стъпи в т. нар. Хотел Калифорния, Павел баня!!!

amazonka2013.09.13 09:14
отговор
lili ivanova (0)
отседнал Септември 2013 за 1-3 дни с приятели
2013.09.10
02:02
коментар
amazonka2013.09.13 09:08
отговор
Rihanna8965 (0)
отседнал Май 2013 за 1 седмица семейно
2013.07.16
16:09
коментар
Merisan (1)
отседнал Юли 2013 за 1 седмица млада двойка
2013.07.14
21:29
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Отидохме с майка ми на почивка за 1 седмица в Павел Баня . Избрахме Хотел Калифорния направихме грешка. Уж СПА хотел а басейнът е малък и мръсен и не само това собственикът на хотела приготвя процедурите в ваната това е пълна грешка насини кракът на жена поради грешката му. Не сме доволни и от храните които ни приготвиха за Закуска Обяд и Вечеря почти всяка вечер шмаше едно и също за ядене . И същто през целия ни престой нито веднъж не почистиха стаята и не смениха чаршафите.
ПРОСТО НЕ СМЕ ДОВОЛНИ РЕШИХМЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПИМ В ХОТЕЛА
МАЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ТАЯ ГРЕШКА !!!!!

amazonka2013.07.17 15:37
отговор
vankata73 (0)
отседнал Март 2013 за 1 седмица семейно
2013.07.02
13:40
коментар
rihana (1)
отседнал Юни 2013 за > 4 седмици възрастна двойка
2013.06.28
00:26
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Възмутени сме от престоя си в Спа хотел Калифорния и най вече от собсвеника или управителя на този хотел-през целия ни престой ставахме свидетели на грозни и истерични викове от негова страна към персонала,които вяха 2 или 3 в 1.Администратор-сервитьор,рехабилитатор-камериерка.Ами този човек явно с истерията си си губи и работниците.Аз лично не вих търпяла и един час такова отношение.Така че мили хора помислете добре преди да изберете каде да почивате.Това не е идеалното място.
Жалко за работещите в този хотел.....

A Belcheva (1)
отседнал Март 2013 за 3-5 дни с приятели
2013.04.07
18:34
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Преди месец гостувахме в хотел "Калифорния".През цялото време бяхме оградени от вниманието на персонала.Още с пристигането бяхме настанени в слънчеви стаи, нашите желания винаги бяха изпълнявани.В целия хотел беше топло,спокойно.Басейнът винаги беше чист,рехабилитаторката Стойна показваше комплекс от упражнения за раздвижване на ръката ми и винаги ме насърчаваше за повече.От това сега имам голямо подобрение.Готвачката всеки ден приготвяше вкусна и разнообразна храна,а сервитьорката се грижеше нищо да не ни липсва на масата.Благодаря и на господин Якуб-човека,построил този хотел за лекуване и релакс ,за прекрасното пребиваване.И колкото да не искам да отварям темата,все пак ще кажа на онези ,които са писали такива измишльотини за "Калифорния".Тръгнах с огромно притеснение и настройка,че съм направила грешен избор.То такива страхотии бяха обрисували...Но явно,завистта е повод за подобни писания във форумите.За четящите моето мнение: Не се колебайте!Ще останете доволни!Есента пак ще посетя хотел"Калифорния".

slavka kostadinova (1)
отседнал Март 2013 за 1 седмица с приятели
2013.03.28
21:44
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

От 16-ти до 22-ри март бяхме в хл.Калифорния.Бяхме приятно изненадани от топлото и любезно отношение на персонала на хотела.Благодарим на усмихнатите и чаровни администраторки,на любезните и точни сервитьорки,на готвачката за вкусната и разнообразна храна която предлагаше,за милата и усмихната камериерка.Обстановката беше уютна и спокойна за което изкарахме една пълноценна почивка.Специални благодарности на терапевката СТОЙНА за професиалното извършване на процедурите и отношението и към пациентите.Благодарим ти СТОЙНЕ!!!Благодарим и на останалия персонал с който не се познаваме но имат заслуги за добрия климат създаден за почиващите.Мили момичета бъдете здрави,усмихнати и лъчезарни, посрещайте и изпращайте гостите си така- защото го можете!!!ДЕРЗАЙТЕ! Поздрави от ВАРНА!

ocevidetc (1)
отседнал Февруари 2013 за 1-3 дни с приятели
2013.02.26
09:37
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Преди няколко дни се върнахме от почивка в така наречения Спа хотел Калифорния нищо вътре не ни остави впечатление че това е спа хотел.Басейнът е малък и водата беше мръсна хората се изчакваха за да влезнат в него за останалите процедури трябваше да се записваш предварително а ваните с мин. вода не работеха незнайно защо.Персонала е под всякаква критика неможахме да разберем кой е чистач кой масажист кой сервитьор и т.н. посрещна ни една любезна госпожа в началото която не знаеше какъв интернет има в хотела,при влизането ни в стаята видяхме че банята е мръсна и стаята също не беше почистена само имаше чисто бельо но по пода се търкаляха мръсотии.Храната в хотела е добра за съжаление обаче в ресторанта има само една сервитьорка която се налага да сервира на 100 човека а сами разбирате какво става тогава.Чакахме час и половина да ни сервират хората се изнервиха и негодуваха а когато отидох и казах на госпожата на регистратурата че такова нещо няма никъде и че как може така да работят да не им се случва за първи път тя ми отговори че не може да направи нищо и че не е виновна.Било винаги така но нищо не зависело от нея заявихме и че повече няма да стъпим в техния хотел.Отношението на другите от персонала също беше студено тия хора все едно не работеха там.Съжалявам че посетихме този хотел моля който сее запътил натам да помисли дали си заслужава има много по добри места в Павел баня но на нас така ни се струваше че там ще ни посрещнат добре но уви!Не ви съветвам да си давате парите за такава почивка отрицателните коментарите които прочетох тук са верни!Бъдете внимателни и четете добре офертите на хотелите не се подвеждайте по ниските цени!

dodovi (1)
отседнал Януари 2013 за 1-3 дни семейно
2013.02.01
10:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Изключително съм възмутена от отношението на собственика към децата. След като направихме резервация и дори пожелахме допълнително легло ,за което допълнително се заплаща. След около 10 минути ни беше отказана резервацията ,тъй като сме с близначки на 4 години. За мен това си е пълна дискриминация, това са деца а не кучета или домашни любимци.Беше ни обяснено ,че не не искат да правят детска градина. Искам всички да знаят за такива места и такива собственици.

ivancanev (1)
отседнал Декември 2012 за 1-3 дни семейно
2013.01.07
12:49
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

От няколко години ходим в Павел Баня през студените месеци и предимно в хотел "Калифорния". Хотелът е много добър,чист,персонала е приятен, учтив.Случайно отворих коментарите и се смайвам какви неща се пишат. Не е вярно,че в хотела е студено, не е вярно,че няма уиски (ИМА и шотландско,ирландско и бърбън). Няма от 1 левче българско. За топлата вода също не е вярно. Просто трябва да се изчака да се изтече от тръбите изтиналата вода (нещо което всеки прави у дома).А за басейна - хора преди да влезете в басейна, вземете душ. Аз лично считам поставените на входа за това надписи за обидни, но изглежда трябва да се сложат още такива. А в ресторанта съм си поръчвал сухо мезе, помолиха ме да изчакам 5 минути, и както изглежда някой от персонала отиде и купи и имах сухо мезе. Все пак не съм в Гурме-ресторант,но хората реагираха както трябва. А цената 60 лв. на стая аз лично считам за добра за България като цяло. По другите хотели от този тип с минерална вода цените са по-високи във всяко отношение.И ало какви камиони в Павел Баня? Ние винаги сме предпочитали стая към улицата - зад нея е парка и се открива страхотна гледка.Сервитьорката не бих я похвалил, там е слабото място, но в Павел Баня откъде квалифициран персонал? И накрая това е единственият хотел, където сме били и на сутринта са изчистили колата ми от навалялия сняг - дреболия, но приятно и удобно.

gaida (0)
отседнал Декември 2012 за 1-3 дни семейно
2012.12.29
22:10
коментар
Reni.m2013.01.05 16:00
отговор
amazonka (1)
отседнал Октомври 2012 за 1 седмица семейно
2012.12.12
11:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

От няколко години ходя в Павел баня да се лекувам била съм по нойска програма и на свободно ,от две години посещавам хотел Калифорния искам да благодаря на персионала на хотела отношението им беше повече от човешко което се среща много рядко в наши дни водата в басейна е чиста и топла ,стаите са светли и приятни за почивка ,сутрин закуската е винаги различна дори когато си поискам нещо друго никога не ми е отказано ,но искам да изкажа възмощението си от хората които идват на почивка и лечение да спазват указанията които са написани защото не само в този хотел а и в други влизат без да вземат душ или директно от масаж в басейна самите ние не пазим хигиена а после се оплакваме че обслужването не е добро .Но както е казано разни хора разни идеали !

bojidar68 (1)
отседнал Ноември 2012 за 3-5 дни сам турист
2012.12.11
16:10
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Почивал съм вече няколко пъти в спа хотел Калифорния Павел Баня.С отлични впечетления съм както от хотела така и от обслужването.Той е почти нов,чист и спретнат.Стаите са отлично обзаведени и поддържани,просторни и приветливи.Разполага с минерална вода по всяко време.Оборудвани са с телефони,телевизор и интернет.Храната е отлична.Ресторанта предлага разнообразно меню.Качеството на храната е отлично.Обслужването е на високо ниво.Посещавам го често и винаги съм много доволен.Най-добрия хотел в целия район!

Reni.m2013.01.05 16:03
Само не разбрах къде видяхне разнообразното меню в ресторанта и къде "усетихте" топлата вода / и то по всяко време/Ако ми кажете сега че и ваната сте си пълнили / защото в никоя стая няма запушалка!/ със сигурност ще Ви повярвам!!!!
Vasilij (1)
отседнал Ноември 2012 за 1-3 дни по бизнес
2012.11.10
08:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА КАТО МЕН ДА ПОЛЗВАТЕ УСЛУГИТЕ НА ТОЗИ ХОТЕЛ. Няма отопление, няма топла вода, няма телефон в стаята, интернетът е с парола, но няма кой да ти я даде, защото вечер на рецепцията няма никой.
Седнахме в ресторанта да пием по едно уиски, но ни казаха, че няма. Компромисно - водка. Ядки - няма. Сухи мезета и филета -няма. Сервитьорката ни гледаше, като че ли й бяхме изяли десерта. По този повод я питах какъв десерт имат. Отговорът беше - кисело мляко със сладко. Попитах какво е сладкото, отговорът беше - не знам. Може ли някой да се сети какво ми отговориха, като попитах какво ще закусваме сутринта? Няма да ви мъча - отговорът беше: не знам.
След като температурата в стаята падна до 10 градуса, си събрах багажа и реших да си тръгвам. Ядец. Входната врата беше заключена.Наложи се да звъня в 4 сутринта от мобилния си телефон на номер, оставен на рецепцията, за да ми отключат.
най-употребяваните думи в хотела са: няма и не знам.

rpetrova_fri (1)
отседнал Ноември 2012 за 3-5 дни с приятели
2012.11.04
22:02
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

От 1 до 4 ноември бях в хотела със снаха ми. Възмутена съм!!!
- За целия престой стаятя не бе почистена нито веднъж!
- Оставеният на балкона боклук от предишните посетители на стаята беше развъдил армия от мушици и други гадинки, но независимо, че информирахме за него на рецепцията така и не го почистиха!
- Топла вода имаше само за около 1 час в събота сутринта - за цели четири дни?!
- Поради отсъствие на парно, хавлиите останаха мокри до края на престоя ни.
- Не е ясно водата в басейна чисти ли се въобще - по повърхността й плуват от мазни петна до по-видими и едри примеси... Най-странното съоръжение (вероятно за чистене, а не за топки като на снимките от сайта - такива въобще няма) беше кепче с дълга дръжка, подпряно в единия ъгъл.
- Закуската е повече от мизерна... за три дни - два пъти три малки филийки с извара и яйце и чай/кафе. Не си мислете, че можете да си поръчате (срещу заплащане) нещо друго - такова просто няма!!! Няма прясно мляко, няма сметана...
Мисля, че никой от гостите не би повторил престоя си в хотел Калифорния - аз не бих!!!

Reni.m (1)
отседнал Септември 2012 за 3-5 дни семейно
2012.09.13
18:48
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Разочарованието идва веднага щом видиш че лъжат че е 3 звезди,а той всъщност е 1.Вярно е,че е нов,но само това.Единствените усмихнати хора в това хотелче са сервитьорката,готвачката и рехабилитаторката.За 6 дни през които бях там,нито веднъж не ми беше почистена стаята.Само се изхвърляше боклука.На закуска-две филийки и нищо друго.Имаш избор между кафе и чай.Дори вода няма от къде да си налееш.Управителят почва да крещи от 7.00 сутринта по персонала.Хотелът беше пълен,но само две семейства бяхме българи.Ако си правиш процедури-не се знае кой е бил във ваната преди теб.Ако цената на една стая е 20 лв.може да си замълчи човек.Но за 58 лв-не си струва.

johnjohn2012.09.14 15:52
Бяхме с приятели в този хотел. Цената беше 63 лв за двойна стая. ТРАГЕДИЯ е този хотел. Ето и нещата които ме възмутиха:
1. Нямаше топла вода и когато казах на рецепция жена ми обясни , че има авария и ше се оправи. Прибрах се вечерта и в стаята ми пак нямаше вода докато мойте приятели имаха топла вода в стаите. На сутринта пак нямаше вода а моите приятели имаха. Слезнах и най-учтиво попитах какво става когато малоумна селска рецепционистка почна да се хили мазно когато я попитах защо пак нямам вода. И тя отоговори че пак има авария и се изсмя.
2. 12 лв за сауна на човек при 63 лв за стая ще ме извинявате. Да не говорим, че трябва предварително да име се каже.
3. Имаше един масажор в минералния басейн който беше ужасно мръсен.Помолих да пуснат тръбата с масажа но ни казаха , че това само шефа може да го реши. ДОбре, намерихме шефа и попитахме дали може и той се направи на велик и каза , че не може като причината не стана ясна.
4. Поискахме да си поръчаме палачинка. Мустаката лелка от ресторант каза, че не можела да се занимава. ресторанта работи три пъти по 2 часа в деня. Трагедия , без коментар.
5. Хотела е точно до улица и когато мине някой камион неизбежно се събуждате засщото този хотел е правен с възможно най-евтините материали. Леглата бяха неудобни абе мизерия.
6. Шефа пушеше цигари във фоайето и каза на рецепционистка, че отива да си ляга в 2 чсаа на обед и да не го търсят за нищо . ДИВ СЕЛЯНДУР !
7. 5 пъти ни каза че check out-a е в 11 часа. Господа ние не сме маймуни !
8.НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКАТА ДА СПИТЕ В ТОЗИ ХОТЕЛ .

ИМАШЕ И ДРУГИ НЕЩА КОИТО ДОРИ НЕ ИСКАМ ДА ГИ СПОМЕНАВАМ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО !
iva iva (3)
отседнал Март 2012 за 1-3 дни с приятели
2012.03.26
09:27
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Обстанавката в хотела е супер с едно изключение,че не може да се ползва ваната в банята на стаята.Персонала е любезен.Но при спа процедурите не всичко е качествено-плащаш вихрова вана, ползваш обикновена,плащаш за 20 минути,стоиш 10 минути.Басейна е малък и със замътена вода.И накрая посещението в ресторанта, ако може го пропуснете, защото сервитьорка и барманка са две в едно и е много нелюбезно същество.Още не си привършил с храната и ти взема чинията и през цялото време те гледа в устата за по добър апетит.Кафето към закуската е "мил си ходжа главата",нямаш право на избор да ти го сменят с друг вид кафе.Та нашия извод е-спете в хотела, правете процедури в друг спа хотел и се хранете в друг ресторант.

kr.georgieva_61 (5)
отседнал Януари 2010 за 1-3 дни с приятели
2011.01.24
13:13
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

хотелът е нов, много приятни и удобни стаи, добре отоплени и просторни.изпълнението е без никакви забележки, басеинът е приятен и чист, хотелският персонал е много любезен. но....ресторантът е под всякаква критика.няма почти никакъв избор на салати, предястия и ястия, в кухнята се справят доста зле (сервираха ни пилешки крилца уж пържени , а по тях стоеше кръвта, а пържолата на един от компанията беш просто подигравка, дали имаше 100 гр.), сервитьорката беше твърде нелюбезна и сърдита на целия свят, отношението и беше меко казано отвратително.бих отишла и за по дълго време в хотела, на кракът ми няма да стъпи в ресторанта. посещението ни е тази година- 2011

qqwweerrttyyuuiioopp (0)
отседнал Септември 2010 за 1-3 дни семейно
2010.09.13
19:22
коментар
peneva (2)
отседнал Юли 2010 за 2 седмици сам турист
2010.08.10
10:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

zdraveite vsiki kak ste mnogo bqh iznenadana ot obajdaneto za koeto mnogo blagodarq obi4am vi vsi4kitedarja da ostanem priqteli i da podarjame vraska zaoeto vi blagodarq ako nqkoi iska da mi pi6e moqta po6ta e emi_42@abv.bg non4eblagodarq ti mnogo ste mili vsi4kite takova otno6enie rqdko se sre6ta otno6enieto kam nas e mnogo dobro vsiski bes isklu4enie ato po4ne6 ot 4ista4kite do 6eja na hotela prekrasni hora ogromno blagodarq mn pozdravi na vsi4i

Valentina2011.01.09 10:05
Хотел Калифорния,нямам думи.....всичко е под всякаква критика.Хора,не си давайте парите напразно!!!Не си заслужава.
peneva (2)
отседнал Юли 2010 за 2 седмици сам турист
2010.08.08
13:13
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

zdraveite as sam emi ot sofiq bqh v hotela za 10 dni mnogo sam dovolna ot vsi4i bqha mnogo lubezni i mili vsi4ite varnahse predi 3 dni obi4am gi vsi4ite prerasni hora nadqvam se da sse vidim pak tova e 4e ne mojah da se izleuvam boli me o6te daje bolite sa po silni neznam koga 6te otmine tazi reaciq malo se samnqvam ako nqkoi 4ete ot hotela mn pozdravi na vsi4i obi4am vi

Eagleye2005 (1)
отседнал Юли 2010 за 1 седмица сам турист
2010.07.25
03:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Признавам, дойдох със смесени чувства в спа-Хотел Калифорния, без предварителни проучвания и силно разколебан. Българин съм но от 20 години живея в САЩ, така че донякъде съм предубеден на тема качество, обслужване и подобни. Бях се запътил към Хисар, но в последния момент приятели ме насочиха към Павел Баня. Първите няколко хотела бяха заети и се насочих към спа-хотел Калифорния, не заради името, а заради удобствата. Докато търсих, попаднах и на тази страница и я изчетох с голям интерес. Все пак реших да пробвам, независимо от отрицателните отзиви. Служителката която ми направи резервацията по телефона беше много професионална, бърза и ефективна, бих казал, по американски ефективна (моля да ме извините за предубедеността!) Пристигнах, както казах силно разколебан и раздвоен. Останах приятно изненадан от вежливостта на персонала, включително и на управителя, когото хората по този сайт много критикуват. Стаята беше добре подредена, бельото се сменяше навреме, жената която обслужваше моята стая беше много внимателна и възпитана. Тъй като времето ми беше ограничено, успях да вмъкна по няколко процедури на ден и останах много доволен от обслужването и съоръженията. Не съм специалист да вземам мнение за басейна и гимнастиката - хората с които правехме водната гимнастика може да се каже че и те като мен са "разглезени" и придирчиви, тъй като живееха в Белгия от дълги години. Те също бяха много доволни от обслужването. Тъй като съм се хранил само на закуска, останах доволен - и аз като всеки нормален мъж обичам да похапвам (!), ако и да съм малко "разглезен" от американския стил на живот. Не съм опитвал обедното меню, не мога да дам мнение, възможно е да имало лоши ястия - не коментирам. Може би било добре да се предлага свободно меню, или от вечерта да се оставя по масите по един лист, на който гостите биха могли да направят своите предложения - по този начин всеки би останал доволен. Не съм афиширал факта че живея в САЩ, въпреки това хората на рецепцията бяха много любезни и отзивчиви към мен, осигуряваха ми необходимата ми информация, дадоха ми предложения за забележителностите на Казанлък, от които останах много доволен. Друго, хотелът е отворен само преди няколко месеца, така че неговото управление, поддържане и обслужването на гостите нямат голям опит и традиции. Аз самият управлявам малка фирма в САЩ и уж всичко съм предвидил и премислил, все нещо излиза, което го няма в съставените от мен правила и наръчници та трябва да импровизирам. Напълно съм съгласен със забележката за климатиците - и аз страдах в "сауната", ако и да съм много по-капризен и придирчив от останалите, тъй като живея в къща с двойна климатична зона. Все пак, както казах, хотелът е от три месеца, още не е разработен и за да се поставят климатици, това се допълнителни инвестиции, които да се надяваме ще бъдат намерени на един по-късен етап. Друга забележка - мисля че би било уместно да се сложи във фоайето един компютър с интернет, за да могат гостите да си проверяват електронните пощи. Напълно е възможно ограничаването на достъпа, така че гостите да нямат възможност да разтоварват софтуер или други файлове - от това мисля че и клиентите и хотелът биха спечелили. Благодаря за търпението, с което прочетохте моите мисли!

Stanimirka11 (1)
отседнал Юли 2009 за 3-5 дни млада двойка
2010.07.17
14:39
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте. Доста станахме недоволните. Набързо прегледах коментарите (отрицателните) повярвайте ми ... все едно съм ги писала аз. Бяхме за 5 дни там (от 07.07.2010- до 11.07.2010) бяха 5 кошмарни дни! Пакет който включва закуска и обяд - ПОМИЯ! Бедна закуска , без право на 2 напитки (избирай: чай или айран (и двете са доста скъпи -за това само по едно) .... за кафе да не говорим - плащаш си.)Обяда = пълна порнография - дори и прасетата няма да го харесат, плуващи помий в 1 литър олио, манджи без вкус, даже таратора не струваше, от десертите само един крем- карамел ставаше за ядене,но и той беше със съмнително мляко правен, мляко с ориз ... нещо отвратително .Гадна мусака , сухи пилешки бутчета в/у останалия ориз от сутляша. Абе с две думи .. както казах по горе ПЪЛНА ПОМИЯ! Някаква измислена сутрешна гимнастика в басейна,който УЖ е безплатен...защото на нас ни взеха пари за гимнастиката , измислени физиотерапевтични процедури ( изкючвам физиотерапевтката - готина беше)за близо 600 лева си представяш съвсем различни неща.И лекарката нагла ... икаш не искаш тя ти наблъсква още процедури ти само ходи и плащай.
ROZALI искам да ти кажа, че въпросния истерик е собственика - живял няколко години в Калифорния и се опитва явно да копира от там , но нещо не са му се получили нещата, и на мен ми направи на 2пъти впечатление ,че се кара на персонала -- защо подяволите подгрявали по 2 пъти на ден водата в басейна (в който ме беше гнус да вляза, защото идваха едни хора от други хотели .. който ми бяха адски гнусни)прави наистина лошо впечатление. Мога да пиша още.. и няма да има нищо положително в думите ми.Дори на тръгване от хотела на со бственика и управителя не им бяха спестени тези факти. Искам да кажа на хората които смятат да ходят там - Хора не си давайте парите напразно. Лек ден от мен. Ще следя темата с интерес!

Stanimirka112010.07.17 14:45
само да отбележа ,че годината която съм отбелязала не е 2009 а 2010.
nikol (1)
отседнал Май 2010 за 1 седмица семейно
2010.07.13
14:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

явно в силистра сте още в пръвобитния строй щом за това казвате ,че е добър хотел.Дадох толкова много пари за престоя си там и в началото увещанията бяха големи,но уви. Останахме единствено заради две прекресни същества -д-р методиева и г-жа караджова,истински професионалисти в работата си.работят с ум и от сърце.нямате идея за какво лечение става въпрос след като те напуснаха.Персонал абсолютно неграмотен и некадърен,което наложи да прекъснем престоя си там. не ходете там и не се подавайте на омайванията на един господин ,който се вживява в ролята на управител.Съвет към собственика- ако искате да просъществувате в този бизнес,махнете това смешно и неграмотно човече-управителчето.

silistra (1)
отседнал Юни 2010 за 1 седмица семейно
2010.07.06
18:59
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Благодаря на всички хора от екипа на хотел "Калифорния", които направиха почивката ни незабравимо преживяване! Много сме доволни от хотела - от интериора до обслужването, всичко е на високо ниво. Всички хора от персонала бяха много любезни и отзивчиви.А собствениците са твои приятели стараят се да задоволяват всяка твоя прищявка.И разбира се както навсякъде се намират и такива, на които никога неможе да се угоди, както на тази госпожа,която казва че е шумно. Това е отлично място за почивка,включете басейна в екстрите Ви - чуден е! Иначе, всичко отговаря на изискванията за истинска почивка - дискретност, удобство и спокойствие.Препоръчваме го горещо на всички.Собствениците те посрещат и изпращат като свои приятели!!!Благодарим Ви!!!

barselona (1)
отседнал Май 2010 за 1 седмица семейно
2010.06.23
10:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ние бяхме гости на хотел Калифорния. Починахме си много добре и трябва да отбележа,че всичко много ни хареса. Стаята ни беше стилно обзаведена,ненатрапчиво.На матраците спяхме сладко,макар и да сме принципно придирчиви.Хигиената -съвсем добра.Относно местоположението - идеален.И в същото време, моля имайте предвид-хотелът съвсем е близо до центъра ! Само една доброжелателна препоръка към управителя - направете кафето част от закуската,ще спечелите повече!За всички, които още се колебаят - недейте! - няма да сгрешите, хотелът е повече от добър!Приятна почивка )

rozali (1)
отседнал Май 2010 за 1 седмица семейно
2010.06.20
15:30
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Да, отвратително е, ако знаехме нямаше да стъпим там. Има един истерик, май е собственик,който крещи като обезумял и то пред гостите, страшно грозно е. Пише, че е Спа - кое му е спато? Гьола в който бяхме 15 човека или мизерната стаичка за масаж, масажистка със съмнително нетрезво поведение.За храната да не говорим - изсъхнали маслинки и вкиснат домат. Останахме и крайно изненадани като ни казаха ,че трябвада платим закуската за второто ни дете, представете си какво може да изяде едно 3годишно дете.Повече няма да повторим в това подобие на спа -хотел, в който като едновремешен пионерски лагер или вземаш това което ти даваме или напускаш.манталитет на алчност,Не ходете там!

ivelina dimitrova (1)
отседнал Юни 2010 за 1-3 дни млада двойка
2010.06.19
07:16
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте ,бих искала да споделя своите впечатления за този новооткрит хотел в Павел Баня.
Странно - номира се в центъра на града , цялото движение е покрай него , а няма хора - ЗАЩО.Цените - съвсем като за новооткрит хотел и то СПА...В цената на нощувката е вкл. закуска - отидете до баничарницата по-добре... Има лоби бар , но по обяд не работи...има ресторнт, но за СПА хотел е със странно работно време - 2часа сутрин , 3 по обяд и малко вечер.То пък и за какво да работи като няма хора ....Не са наясно и какво е СПА - джакузито и сауната - думи нямам...Стаите - нови , оборудвани с нови мебели, но нямоте нужда да посещавате сауна - без климатици са и е адска жега.Преди да се натресете там добре си помислете - взимат много , а не дават нищо....


Други хотели в Павел баняЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share