вилно селище Жасмин ***, Китен

Рейтинг:  4 star rating  4 / 5 (21 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
На море в Китен
Бургас    0.4 км
На море в Приморско
Бургас    3.9 км
Плажове в близост
Китен - Южен плаж
Приморско    0.6 км
Китен - Северен плаж
Приморско    0.7 км
желая да следя тази тема за нови коментари
krami (1)
отседнал Юли 2014 за 1-3 дни с приятели
2014.07.30
01:02
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте!Бяхме преди два дни там - мога да кажа , че си изкарахме страхотно!Не съм обръщала изобщо внимание на всички тези подробности , които са направили впечатление на други хора.Може би защото бяхме за две нощи и не съм ходила на почивка отдавнаМястото е разкошно, страхотна градина , релакс до басейна, закуската си беше нормална - вярно , че можеше да има повече разнообразие , но в крайна сметка си беше достатъчна.По едно време водата не достигаше до третия етаж на хотела, но после дойде.Въобще не сме гледали плочките в банята и т.н.На мен лично много ми хареса, а и за тази цена какво да искаме повече!Водата в басейна си беше супер чиста,обслужването си беше нормално!Пък и пуснаха любимата ми музика на басейна )Разкошно местенце за истински отдих !

Joan Robinson (1)
отседнал Юни 2013 за 1 седмица семейно
2013.07.03
23:58
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотелът е на втора и дори трета линия – далеч е от всички плажове в Китен. Разположен е върху високи скали и под него няма плаж. Най-близкият плаж е на около 400 метра. До плажа не може да се стигне пеш с малки деца. Няма топла вода, нито интернет в стаите, както е обявено. На практика в хотелската част на комплекс „Жасмин“ няма интернет никъде, нито в стаите, нито в коридорите, нито в откритото фоайе. За цяла седмица почивка се изкъпахме с топла вода ... веднъж, с което сме реализирали огромни икономии за собствениците.
Хотелът изглежда добре поддържан. Стаите обаче са твърде малки и не отговарят на съвременните стандарти за новопостроени хотели. Едвам се разминавахме в стаята с багажа си. Всичко в нея бе оскъдно– обзавеждането беше твърде скромно за хотел висока категория. Мебелите бяха възможно най-евтините. Предварително бяхме поискали двойно легло тип спалня и обяснихме, че дъщеря ни на 3,9 г. спи между нас. Спалнята представляваше две единични легла, допрени едно до друго. Тъй като леглата бяха обикновени рамки от най-прост тип с поставени в тях матраци, между тях оставаше луфт от десет сантиметра и дъщеря ни трябваше да спи в дупка, която запълвахме с чаршаф. Не заслужават ли туристите истинска двойна спалня, по-добър телевизор от Crown и повече от климатик Elite? Банята бе наредена безумно – плочките от най-евтините и изглеждаха кошмарно налепени. Защо всичко трябва да бъде толкова евтино?
Закуската беше еднотипна, но прилична. Интересни идеи имаше в топлата закуска. Всяка сутрин обаче се сервираше едно и също бяло саламурено сирене и един и същ кашкавал. Толкова ли няма възможност да се комбинират няколко марки сирена и кашкавали от огромното разнообразие на пазара? Колбасите бяха под всякаква критика – в домакинството ми не ядем такива долнопробни салами. Шунките бяха от най-простите и не се вкусваха. Аз лично цяла седмица не вкусих месо на закуска. Учудващо пестеливо беше организирана, като се има предвид, че хотелът не предлага обяд и вечеря.
Обслужването също не беше на ниво. Отначало бяха фалшиво любезни, а накрая открито арогантни и груби. Още с пристигането ни поискаха цялата сума за престоя ни, въпреки че не ползвахме промоциоален пакет, а редовната тарифа. Касов бон или фактура не ни бяха издадени. Когато мъжът ми съобщи на администраторката, че в стаята ни няма интернет, тя открито заяви, че има интернет, т.е. той лъже. Всъщност за цяла седмица само в един ден имаше интернет. Не мисля, че това е най-добрият начин да се реагира на претенциите на гостите. Аз лично бих се обадила на интернет доставчика, на който очевидно не се заплащаше редовно, бих информирала управата и т.н. Същият отговор получихме и за топлата вода – другите гости я били изразходили и сме закъснели... Тоест ние трябва да се конкурираме с останалите и да гадаем „ще дойде, няма да дойде“.
Освен това хотелът е твърде недружелюбен към малки деца. Изглежда така сякаш собствениците предпочитат семеен тип туристи, които създават по-малко проблеми от „алкохолните“ туристи, но в същото време не се проявява никаква толерантност към децата. Правят се забележки и за най-малките неща; всяко малко дете се таксува по 5 лева (което не е практика в хотелиерството), а самата градина изобщо не е подходяща за деца. Наистина, розариумът е прекрасен, организиран красиво и с много труд. Но очевидно е трудно да се обясни на малки деца да не стъпват в цветята, да не късат и т.н. Четеше се неприязън в очите на собствениците при всяко поражение. Розовата градина привлича огромен брой пчели и оси, с което застрашава туристите от ухапване. Точно до нея се намира басейнът и пчелите яростно прескачат от цветовете към водата в басейна, с което многократно рискувахме да бъдем ухапани. Прекрасната градина очевидно изсмуква ресурсите на хотела за топла вода и интернет.
В същото време басейнът се поддържаше безупречно – отлична работа на момчето, което работеше като спасител и поддържаше чистота в басейна и безопасността. Много любезен и старателен; предложи маншети за плуване на дъщеря ни и с тях тя се чувстваше много комфортно. Все пак трябва да отбележа, че към басейна няма детска част, което е неудобство за семействата с малки деца. През цялото време бяхме притеснени за детето и не можахме да се отпуснем нито за секунда. Опитът ни с детски басейни е много положителен и препоръчваме на собствениците да добавят такъв към главния басейн.
Много странно ми се стори и че гостите изрично са предупреждавани да напускат стаите не по-късно от 10:30 ч. сутрин. Това също е отклонение от стандартната практика в ущърб на туриста. В крайна сметка човек трябва да може сутринта преди напускане да отиде до морето или басейна за последно. Друга препоръка е закуската да се сервира не до 9:30, а до 10 ч. Тъй като хотелът и без това не предлага друго хранене, добре е поне закуската да бъде достъпна за всички гости в почивното време, и за тези, които искат да си отспят през отпуската, и за децата, които не са на режим. Казано накратко, ваканционно селище „Жасмин“ не отговаря на категорията си от три звезди, нито на сравнително високите си за град Китен цени.

aylant (2)
отседнал Юли 2012 за 1 седмица с приятели
2012.07.18
08:41
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За втори път прекарахме почивката си в Жасмин.
Благодарим!
Прекрасно място за почивка.
С удоволствие ще го посетим отново.
Валентина и Димитър Драганови.

dza dzen (1)
отседнал Юни 2011 за 1 седмица семейно
2012.03.16
23:44
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Миналата година бяхме сьс семейството ми за една седмица през юни месец.Останахме доволни от почивката.Но аз винаги оставам доволна от почивката си,затова мнението си трябва да давам по-късно.Ангажирах две стаи във вилата до басейна на първи и втори етаж.Ние сьс таткото бяхме долу,а децата горе.Та горе беше добре,но при нас влагата беше кошмарна.Гардероба вонеше ужасно на мухъл и за първи път не си подредих дрехите вътре.Плочките при нас бяха релефни външни,заради което нямаше никакъв уют в стаята.В банята наклона не беше към сифона и водата образуваше езеро пред вратата,в което трябваше да цопна преди излизане.Вижда се,че е строено много некачествено,но иначе хората се стараят.Басейна беше чист и момчето много пазеше децата,даже си позволявахме следобеден сън, докато малкия плува(10г).Любимото ми място беше на терасите над скалите.Там имаше стадо делфини,които постоянно плуваха.Закуската беше достатъчна и разнообразна,градината красива и поддържана.Музиката от съседните заведения спираше точно в 22ч.и да ви кажа,че за парите,които заплатихме получихме една прекрасна почивка.

denica.nenova (1)
отседнал Август 2011 за 1-3 дни млада двойка
2012.02.25
10:06
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За втори път миналото лято прекарахме почивката си в "Жасмин" и за втори път останахме много очаровани както от самия хотел, така и от персонала. Нямаме никакви забележки. Напротив. Това за нас си беше истинска почивка. Всичко е направено с много вкус. Стаите са просторни, с прекрасна гледка и най-вече уютни. Страхотно местенце, което бих посетила отново и което препоръчвам на всички!

aylant (2)
отседнал Август 2011 за 1 седмица семейно
2011.09.13
20:20
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Благодарим за чудесната почивка! Всичко е супер!!! Дори направихме реклама на всички приятели и много познати!!!

Gerganad (1)
отседнал Август 2011 за 1 седмица млада двойка
2011.08.21
10:29
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотелът е прекрасен, с незабравима гледа,градина която е много добре поддържана, място къето децата да си играят , без вие да имате притеснения за тях.Обслужването е повече от перфектно, ще си изкарате супер!!!!

peepi191 (1)
отседнал Август 2011 за 3-5 дни семейно
2011.08.03
15:36
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

МИСЛИМ ТУК ДА ПОЧИВАМЕ ТОВА ЛЯТО,СПРЯЛИ СМЕ СЕ НА ВИЛИТЕ,ПОНЕЖЕ СМЕ С ДВЕ ДЕЦА-ЕДНОТО Е НА 1 ГОДИНКА ДРУГОТО Е ГОЛЯМО,МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ТЕЗИ ВИЛИ?ИМА ЛИ УДОБСТВА И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦАТА?

colibri (0)
отседнал Юли 2011 за 2 седмици семейно
2011.08.02
18:14
коментар
peci (1)
отседнал Юли 2011 за 1 седмица семейно
2011.07.27
15:25
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Учудена съм от позитивните предходни коментари. Скоро се върнахме от "Жасмин" и сме доста разочаровани. Първото разочарование настъпи когато рецепционистката каза- добър ден . добре дошли. вие сте заплатили 70,00лв за стая с две легла, но в тази цена не е включена туристическата такса от 0,30лв...Безкрайно тъпо! За първи път ни се случва таксата да ни я искат отделно въпреки, че им заплащаме достатъчно висока цена. Втората неприятна изненада беше, че ни настаниха в някаква таванска стая висока 2,00м с малка тераска за едно столче само...като ни обеждаваха, че всички стаи са такива- еднакви са!Радостно за нас беше, че ще можем да си взимаме храната сутин и ще се възползваме наистина от кресивата гледка през тераската ...но уви!И тук ударихме на камък. От днес собственичката със странно изражение на немски офицер от втората световна, забранила да се възползваме от единстваното хубаво нещо - терасата с чудесна гледка. Паркинга е малък и недостатъчен . Има като на всякъде гости на хотела, които си мислят , че щом веднъж е спрял на едно место, то си е негово. И понеже ние непресънато се движим с амтомобил- уви не можахме нито веднъж да паркираме на паркинга,а винаги някъде по улиците до въпросните ресторанти, които честно казано май бяха най- малкия проблем.Изпълнението и строежа на хотела прави впечатление , че е извършено от аматьори и може би в час по трудово обучение. Налага се да държите вратата на терасата отворена защото канализацията ужасно вмирисва стаите.Единият от дните нямахме изобщо вода! За това поне не са виновни персонала. Но пък всяка сутрин в 8,00 започваха да чистят коридорите и тропаха и дрънчаха с едни кофи,а и такава глъчка наставаще , ще си помисли човек , че тези колежки не са се виждали цяла ваканция! Разбира се ни будеха и това си стана нащият режим. Вечер заспиваме след 2,00ч , сутрин ни будеха в 8,00ч.Храната е еднообразна - евтини, нетрайни салами, кашкавалче, сиренце, сухи кексчета и малко и само понякога топли банички. Разочаровани сме! Никога повече няма да стъпим в "Жасмин". Единственото хубаво там е гледката към морето. За това обаче не си заслужава да заплащате 70,00лв за стая.

zuzu2011.08.02 10:10
Не съм изненадана от коментара на peci, то в Бг с всички хубави неща се случва така.
Първо да кажа, че когато аз се договарях за цената, изрично ме предупредиха, че туристическата такса ще се заплаща допълнително на място. Направих доста рано резервацията и общинския съвет още не беше взел решение за размера на таксата. Тя миналата година беше и по-висока, мисля към 1лв. на ден.
Опитаха се да ми искат пари и за детето, по 5лв. на ден, но аз изкарах разпечатките от кореспонденцията с потвържденията и нещата приключиха до там. Но други хора, с които се запознахме там, си бяха доплатили за също толкова голямо дете
colibri2011.08.02 18:12
отговор
zuzu (1)
отседнал Юли 2010 за 2 седмици семейно
2010.08.24
15:26
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Вилното селище е страхотно, всичко е направено с много вкус, на нас много ни хареса. Бяхме там в края на юли. Стаите са много просторни ,басейнът много чист, градината много красива, въобще изгледът отвсякъде е невероятен. Закуската е на блок-маса, много обилна и разнообразна. Не мога обаче да отрека проблемът с музиката от съседните две заведения (за което естествено собствениците нямат вина), една безумна чалгаджийница, ако изкараш късмет гостите на заведението да не се веселят особено - спират и преди 00.00, но иначе е нещо страшно. Ние бяхме с дете на 2,6г. - ами измъчихме се с приспиването, накрая вече толкова беше изместил режима, че заспиваше в 2ч. Много е жалко, че открихме нашето място, но няма да можем да го посетим пак, заради този проблем.

fipi (1)
отседнал Август 2010 за 2 седмици семейно
2010.08.12
13:27
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Тъй като имаме резервация за вилно селище Жасмин, ме интересува колко са големи стайте във вилите на втория етаж. И по специално, като сложат допълнителното легло за дете остава ли място в стаята или сме като в кибритена кутийка.
също така ни предлагат стая 6 във вила 1, към която има още една малка стая с легло, маса и стол без климатик и до, която се стига през терасата. Дали е добър вариант за семейство с дете.
Някой ако знае нещо повече, моля инфо

zuzu2010.08.24 15:23
Вилното селище е страхотно, всичко е направено с много вкус, на нас много ни хареса. Бяхме там в края на юли. Стаите са много просторни ,басейнът много чист, градината много красива, въобще изгледът отвсякъде е невероятен. Закуската е на блок-маса, много обилна и разнообразна. Не мога обаче да отрека проблемът с музиката от съседните две заведения (за което естествено собствениците нямат вина), една безумна чалгаджийница, ако изкараш късмет гостите на заведението да не се веселят особено - спират и преди 00.00, но иначе е нещо страшно. Ние бяхме с дете на 2,6г. - ами измъчихме се с приспиването, накрая вече толкова беше изместил режима, че заспиваше в 2ч. Много е жалко, че открихме нашето място, но няма да можем да го посетим пак, заради този проблем.
anur_01 (2)
отседнал Юли 2010 за 2 седмици млада двойка
2010.07.30
16:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Много хубаво селище във всяко едно отношение. Очарована съм! Подобен уют, обслужване и отношение към гостите за пръв път намирам по българското черноморие. Надявам се и други да последват примера на Жасмин, за да добием европейски облик. С удоволствие ще го посетя отново. Относно някои коментари за музиката, че се чувала много силно преди 00 ч. не е вярно. Чува се леко и не пречи да спиш на отворени прозорци. Пък ако толкова много пречи, затваряш се и си пускаш климатика. Прекрасно място за почивка с малки деца. Съотношението цена - качество е възможно най-доброто за този вид хотел.

IvanRadev (3)
отседнал Юли 2010 за 3-5 дни млада двойка
2010.07.27
23:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Мястото е супер, персонала е много готин. Хареса ни всичко, осбено гледката към морето и градината. Чудесно място за почивка!!! Стаите са удобни и чисти, това че е затворен комплекс го прави по спокойно и уютно. А музиката в околните заведения спира наистина в 12. Нямам търпение да ида пак там

raico_trifonov (1)
отседнал Септември 2009 за 1 седмица семейно
2010.07.12
13:02
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

На мен съшто ми хареса много прекарахмеси супер.Рядко сесрешта много добро обслужване хигиена в стаите и красота аэа градината просто рай........

Kirtcheva (1)
отседнал Юни 2010 за 1 седмица семейно
2010.06.24
09:37
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:


Бяхме във Вилно селище "Жасмин" в средата на месец юни. Изкарахме осем чудесни дни. Стаите са комфортни, просторни и добре поддържани. Почистваха ги ежедневно. Градината е невероятно красива, с прекрасна гледка към морето. Персоналът е изключително любезен и гостоприемен, ненатрапчиво грижещ се за удобствата на почиващите . Закуската, включена в цената на нощувката, беше разнообразна и много вкусна, с изобилие от пресни плодове. Останахме много доволни от престоя си там.

lorys (1)
отседнал Юли 2009 за 1 седмица семейно
2010.03.24
15:35
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

моето мнение е положително ,защото всичко е така както е описано в сайта ,вежливи домакини .Да ,музика се чува от съседните заведения ,но пък не мога да си кривя душата ,че точно в 00,00 спира всичко
Препоръчвам го !

Мария Петрова
отседнал Август 2009 за 1 седмица с приятели
2009.09.02
01:31
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Аз съм с много добри впечатления от вилното селище. Почивахме там една седмица и бяхме отседнали в една от вилите, мисля, че беше номер 3,където гледката е невероятна. Възхитена съм от обслужването.Всеки ден се почистват стаите и то професионално. Догодина пак бихме отишли там.

petta (1)
отседнал Август 2009 за 1 седмица с приятели
2009.09.01
11:47
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ние бяхме компяния и бяхме наели цяла вила,всичко ни хареса,нито музиката ни е пречила,макар че имаше деца с нас,нито нищо,персонала се стараеха много и бяха доста отзивчиви,мястото е разкошно.


Ивайло Христов2009.09.11 20:56
Аз също бях там от 31 до 6ти септември и останах очарован ! Коплекса е страхотен , къщичките са нови и много приятно обзаведени , има всичко необходимо като собствена баня , климатик , невероятно красиви и романтични тераски с изглед към басейна , прекрасната градина , морето и незаменимия изгрев ! Домакините са чудесни , грижат се за гостите си , камериерките се грижат за идеалната чистота на стаята и какво ли още не ... Следващата година сме там !!! Препоръчвам и на вас !
Калина Рангелова
отседнал Август 2009 за 1 седмица семейно
2009.08.28
08:20
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Почивахме там 6 дни. Хубаво е. Само ако искате да спите или дори да поседите на терасата между 22 и 24 часа, трябва да имате много здрава нервна система. Музиката от двете близки заведения кънти и се смесва. Започва такова надвикване, че нормален човек не може да издържи...

Марио Генадиев
отседнал Август 2009 за 1-3 дни семейно
2009.08.27
13:41
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Нещата са горе долу добри.Персонала са пълни аматьори.Бельото се сменя кога на камериерките им е кеф!

ЯНА ДИМИТРОВА
отседнал Юли 2009 за 3-5 дни семейно
2009.07.20
00:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ние останахме със смесени впечатления от вилното селище.
Вилите наистина са това, което е на снимката на сайта, но стайте не са такива(не са по-лоши, но не е и това което виждате на снимките).Хвърлени са много пари за направата на селището, това си личи от пръв поглед.Не е за много малки деца, защото пода е от плочки "гранитогрес" и е студено и плъзгаво.Допълниетелното легло е походно, пързаля се по плочките и се сгъва.В радиус 20-30 м. се намират 3 ресторанта и е много шумно, но за успокоение поне спират музиката в 00.00 часа. Екстрите които са изброени наистина ги има.Приято прекарване на всички желаещи да почиват там!

apostolova2009.07.23 20:27
Преди дни се върнахме от вилно селище "Жасмин", всичко е така както е описано в сайта, наистина е много хубаво, басейнът е чудесен, градината също.Музиката от съседното заведение се чува слабо и спира в 00 часа. И двата плажа са сравнително близо.Вилите и хотелът са направени с много пари,всичко е изпипано, но има проблем с камериерките - за 6 дни ни почистиха стаята само веднъж и ни смениха кърпите само веднъж, но не и чаршафите.Трябваше да си търся сама парцал и метла, за да изчистя стаята. Така че ако имате малки деца по-добре си носете препарати за почистване за пода и банята, все пак едва ли ще ви бъде приятно да стъпвате върху пясък през цялата почивка.Мисля, че проблемът с обслужването се отнася за цялото Черноморие, освен това самите камериерки са "любителки" напр.банята само беше преметена, но не и измити хромираните части на мивката и душа, тоалетната, огледалата също не бяха забърсани - така както се прави в хотелите. И тъй като не съм черноглед човек, все пак сме с чудесни впечатления и догодина пак бихме отишли, надяваме се собствениците също да четат тези рубрики и да си вземат бележка.Приятно лято!

Други хотели в КитенЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share