хотел Белла Дона **, Синеморец

Рейтинг:  4 star rating  3.6 / 5 (21 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
На море в Синеморец
Бургас    0 км
На море в Ахтопол
Бургас    5.3 км
Плажове в близост
плаж Велека
Синеморец    0.8 км
плаж Бутамята - Синеморец
Синеморец    1 км
желая да следя тази тема за нови коментари
serzant (1)
отседнал Юли 2018 за 1-3 дни семейно
2018.07.29
07:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Впечатленията са ми от студио на първия етаж.
Изключително чисто и хубаво място. Тихо и спокойно. Има климатик, WI-FI (безплатен) по стаите, хладилник, комарници на вратите, кухненски бокс, дворче пред стаята с маса столове и шезлонг. Матраците на леглата са двойни и много удобни. В банята има два сифона и водата се отича, без проблем. Намира се на около 100 метра от плаж Велека. Усмихнати и приветливи собственици, готови да помогнат веднага, ако има проблем.
Води се къща за гости, но по-скоро прилича на хотел. Има място за безплатно паркиране пред къщата.
За първи път посещаваме Синеморец и останахме доволни!

boricheli (1)
отседнал Септември 2012 за 3-5 дни семейно
2013.09.07
22:14
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

хотелат си е прексрасен уютен и аз с мойто семейтво изкарахме много хубаво там,чистотата беше на ниво а хотелиерите много мили и гостоприемни хора на който сме много благодарни за прекрасният престой и вниманието с което ни отделиха и несъмнено ще посетим отново това прекрасно място !!!!

Stefan (1)
отседнал Юли 2011 за 3-5 дни млада двойка
2011.08.23
10:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

@VALJA
Съветвам Ви да се прегледате в клиника за психично болни. Благодарение на дребни мошеници като тези, все повече хора се отказват от посещение на родното черноморие и има за какво. Далеч са от качествено обслужване и вежливо отношение. Съветвам ви отново да посетите хотели в чужбина и по черноморието и тогава отново да пишете нагласените си коментари. Колкото до Вашето учудване, прочетете отново съответната наредба и поразсъждавайте на глас над нея. Да добавим и лъжата към клиентите: нали точно на тази страница става ясно, че това е хотел, а не къща за гости? Не се безпокойте, има си място, където да се направи реклама на тези хора, предлагащи условия много под изискванията. Укриването на данъци и неиздаване на фактури и касови бележки също е наказуемо. Следващия път отново се почерпете със собствениците по една ракия за нагласените си и силно преувеличени коментари.

VALJA2011.08.23 20:05
Не сте Вие този, коЙто ще определя къде да се прегледам!В този сайт мога да коментирам впечатленията си, които са чудесни.Наредбата я познавам достатъчно добре, защото работя в туризма от много години. Нямате никакво право да наричате тези хора дребни мошеници,да обиждате тях ,както и мен!Дали ще пия ракия с тях си е лично моя работа и не съм длъжна да искам одобрение или разрешение от Вас. А това, че сте от една определена категория негативни хора си е Ваш проблем.Обидата и уронването на престижа в България също е наказуема!!!
Siera2011.08.27 10:15
Господин Начев,
Вие явно не правите разлика между място за подслон и място за хранене.
Ние Ви предоставихме място за подслон според всички изисквания съгласно наредбата за категоризация на туристически обекти,а Вие превърнахте същото( стая-201), в място за хранене като демонстративно разхвърляхте хранителните си отпадъци в стаята.
Според по-горе цитираната наредба внасянето и консумирането на храна в обекти категоризирани като място за подслон е абсолютно забранено.Никой не е длъжен да почиства генерираните хранителни отпадъци от Вас.
Считаме вашето поведение за проява на елементарно възпитание и липса на лична хигиена.
А коментарите относно нашата дейност от такъв човек като Вас ,запазете за махленската седянка на скамейката пред блока ,в който живеете.
Явно сте много далеч от всички нормативни документи,определящи нашата дейност.

Собственици :Светлин Фотев
Донка Стоянова
Stefan2011.09.02 11:17
@Siera
Явно за вас всеки клиент, недоволен от услугите ви, се счита за враг. С това отношение няма да просъществувате още дълго. Алчността и наглостта са типично български чери и вие ги въплъщавате напълно. Достатъчно хора четат тези коментари, за да преценят дали да ви посетят или не (особено, когато обвинявате всеки от посетителите си за нещо).
VALJA (1)
отседнал Август 2011 за 1 седмица семейно
2011.08.14
15:10
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Вчера(13.08.2011г.)се върнах от почивка със семейството ми и голяма група приятели в този чудесен хотел.Намира се в центъра на с. Синеморец,близо до плажа,където р.Велека се влива в морето.Хотелът е много уютен,спокоен,изключително чист!Стаите са достатъчно голями,матраците-много удобни,обзавеждането-напълно достатъчно.Има хладилник,телевизор,интернет и климатик,който работи.Има чудесна тераса на покрива с невероятна панорама.Разполага и с голяма кухня с всички необходими уреди и барбекю на двора.Има и достатъчно паркоместа.Собствениците са невероятни хора-мили,любезни,внимателни,отзивчиви и много търпеливи.Всички си тръгнахме с огромно съжаление,че напускаме това чудесно място!Познавам много хотели в България и чужбина,тъй като пътувам доста често.Давам максимална оценка на хотела за съотношението цена-обслужване,условия,отношение.
Благодаря от името на цялата компания на собствениците за отлично прекараната почивка!!!
Светльо,Дони-желаем ви много щастие и успех!Пак ще се върнем при вас!!!


Maya Nikolova2011.08.23 09:02
Аман от нагласени коментари и съчинения в стил "Моята ваканция", написани от второкласник
Maya Nikolova (1)
отседнал Юли 2011 за 1 седмица млада двойка
2011.08.01
19:18
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотел "Белла Дона" и по-конкретно мениджмънтът му в лицето на собствениците му ни разочароваха в няколко отношения. Първо, стаята и санитарните съоръжения не се почистваха и дезинфекцираха. При направена забележка от наша страна, домакините ни отговориха, че в хотел 2 звезди тези услуги не се предлагат. Не се предлагаше и смяна на кърпите и спалното бельо, зареждане на тоалетна хартия след изразходване и много други. Второ, трябваше специално да помолим за топла вода и ни бе обещано, че до 20 мин. тя ще потече, но така и не я дочакахме. Бяхме поставени в ролята на деца от детската градина, които биват следени дали са си измили краката от пясъка на тръбата със студена вода отвън, преди да се качат в стаята си. Домакинът отбеляза, че това се прави за да не се запушват каналите. Учудени сме от факта, че няколко семейства от Полша бяха избрали точно този хотел за лятната си почивка, но от друга страна, забелязахме, че те са третирани като скъпи гости и им се предоставят всички налични удобства.
За да помогнем в подобряване качеството на обслужването на гостите на хотел "Белла Дона", предлагаме на собствениците да прочетат внимателно Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, обновена и обнародвана в ДВ. бр.2 от 7 януари 2005 г.
И все пак, дори и без наредби и постановления, смятаме, че елементарното гостоприемство и добри обноски предполагат по-високо ниво на обслужването, което би удовлетворило всеки добронамерен турист.

VALJA2011.08.14 13:57
Вашият коментар ме учудва.Съветвам Ви много внимателно да прочетете наредбата,която цитирате и да се запознаете с разликите в категориите на хотелите и къщите за гости.Като човек,работещ в системата на туризма от много време,смея да твърдя че клиентът тук получава много повече от това,за което е платил.Собствениците са изключително мили,безкрайно гостоприемни,интелигентни и възпитани хора с чудесни обноски.По време на нашият престой имаше непрекъснато топла вода.Относно миенето на краката от пясъка в повечето хотели по нашето Черноморие това е задължително.Освен това е въпрос на възпитание!Относно поляците-по време на нашия престой имаше и поляци,и румънци.Те споделиха,че многократно са почивали именно в този хотел и ще продължават да идват тук,защото са възхитени от условията и гостоприемството на собствениците.
Крайно време е някой българи да разберат,че когато платят за хотел с 2 или 3 звезди не могат да имат претенции за обслужване като в хотели с 4 или 5 звезди.Когато в най-силния сезон плащат 20-30лв. за легло в чист,уютен хотел съвсем близо до морето не може да очакват обслужване,за което в други хотели ще платят 100-200лв. за легло.И че никой не е длъжен да им слугува безплатно!!!
tonta (2)
отседнал Юли 2011 за 1 седмица с приятели
2011.08.01
12:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Къщата е изключително приятно място за отдих и почивка в Синеморец. Всичко, което е описано на сайта, е точно и вярно.
Стаите са големи и чисти, с голяма и удобна баня и приятна тераса. Стаите, в които домакините настаниха нас, имаха страхотна гледка към морето и към "корабите-скали", като изгревът може да се гледа от терасата чудесно всяка сутрин и гледката е невероятна. Къщата е доста близо до плажа с устието на река Велека, а от панорамната тераса се вижда и морето в тази част.
Ние, когато решим отново да почиваме в Синеморец, бихме се радвали да отседнем отново там.

Поздрави,

Антоанета

dinko73 (1)
отседнал Юни 2011 за 2 седмици семейно
2011.07.31
18:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не обичам да пиша по-принцип,коментари за местата които посещавам но написаното по долу засегна мен и мои приятели.
От 3 години с моето семейство посещаваме къща за гости "Бела Дона"и сме много доволни.Открихме едно чудесно кътче за отдих и почивка.Къщата е нова,стаите се подържат и почистват ежедневно,което е много добре.Собствениците са прекрасни хора,
винаги усмихнати,любезни и гостоприемни.
Изглежда някои хора не правят разлика между хотел и къща за гости и имат големи претенции, а и никаде не се споменава,че може да се ползва кухня за готвене.
Искаме да благодарим на добрите домакини за хубавите дни прекарани в невероятната им къща за гости и да им пожелаем само добри гости и бог да ги пази от злите!

Twin moto maniaX (1)
отседнал Юни 2011 за 3-5 дни млада двойка
2011.07.28
19:49
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Аз и моята приятелка често посещаваме хотела през лятото , даже мислим да отидем и зимата,тъй като дочухме че хотела ще предлага и условия за зимен туризъм. Собствениците са много мили и винаги се грижат за нас като за свои близки. Стаите в които са ни настанявали са били винаги чисти. Тъи като ние сме фенове на екстремното и отиваме винаги с мотори - съветвам off-road феновете да посетят Синеморец. Има много хубави места за разглеждане и уникални терени, а след последният път разбрахме чe дори и собственика е фен на off-road-а дори има ATV, така че младежкият дух е на почит в този хотел. Не мисля че някои от лошите коментари по долу има нещо общо с деиствителноста.
Капитане,другата седмица сме пак при вас!!!!


PetyaPetkova (1)
отседнал Юли 2011 за 1 седмица млада двойка
2011.07.21
12:16
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,посетихме хотел бела дона това лято и никога никой не ни е разочаровал повече.Бяхме посрешнати от недонаучили се псевдо хотелиери с привидно топли усмивки,но това беше само защото хотелът беше птазен в средата на юли.По-късно ни показаха,че българите сме втора категория за тях,едва ни позволиха да се ползваме от част от предлаганото от хотела,местиха ни от кухнята,от стаята,поискаха ни повече пари от уговореното...На кого не му прилича на грозна българска алчност и измама?В хотела няма безплатна нощувка,както е описано,климатиците са с еднакви функции с картините по стените,няма паркинг,няма тоалетна хартия и обещаната хигиена,хотела не е на 100 метра от плажа,а на километър!Спахме в чаршафи изпрани миналата година и не бяхме на нивото на поляците,за да ни се почисти стаята и да получим дори поздрав а камоли усмивка!Тези хора просто трябва да четат още много,за да добият посредственост,другото няма да е в този живот!Не разваляйте дългочаканите дни за отдих там!

Siera2011.07.25 19:41
Госпожо,
В отговор на вашето некоректно поведение и измамни действия, към Вас и към мъжа ,с когото бяхте в нашата къща за гости, подадох ЖАЛБА-ИСК чрез РУП гр. Царево.
Всички обвинения срещу вас и доказателства са изложени в ЖАЛБАТА,преди още да сте написали тези злостни редове...
За нас определено сте нежелани гости и най -вероятно повече няма да можете да извършвате амбулатната си търговия в този район...

Собственици на къща за гости "Белла Донна":
Светлин Фотев
Донка Стоянова
mira (1)
отседнал Август 2010 за 3-5 дни семейно
2010.08.31
07:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Вчера се върнахме от Синеморец, след 5-дневен престой в хотела. За това което плащаш, хотела е много добър. Стаите и баните са големи и съвсем прилично обзаведени. Настаняват те в чиста стая, а след това подръжката и е твоя грижа. В това няма нищо страшно, защото на всеки етаж има прахосмукачка и моп и за две минути стаята пак е чиста. В интерес на истината аз не съм молила за почистване на стаята, защото това не ме затрудняваше по никакъв начин. Обслужването в хотела от нашите домакини беше абсолютно дискретно и съвсем коректно.
Сафрида, който се печеше всяка вечер на скарата, ще остане за мен едно кулинарно предизвикателство. Всичко беше чудесно!!!
И в заключение, почивката си я правите Вие, а не хотела.
Поздрави от Варна, с голямо съжаление, че нашите 5 дни по камъните на дивите плажове свършиха.

kevin_rs (1)
отседнал Юли 2010 за 3-5 дни млада двойка
2010.08.01
18:26
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Първо големи благодарности за чудесните домакини за отличния хотел и тяхното гостоприемство!
Фактът, че всички гости, които бяха там по време на нашата почивка са „завърнали се” гости - говори сам по себе си много за перфектните условия.
Както виждате по-долу негативните коментари са на „доброжелатели”, които не са били никога гости на хотела...
Горещо Ви препоръчвам хотела – големи и чисти стаи и тераси, близост до плажа, коректни домакини.

В допълнение на всичко – бях си забравил моя вещ и домакините бяха така любезни да ме уведомят за това и да ми я изпратят...

Много здраве, успехи и поздрави от:
Илиана и Калоян

Ралица и Петя
отседнал Август 2009 за 2 седмици с приятели
2009.08.30
19:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Очаровани сме от всичко в този хотел!От посрещането,от чистотата,уюта и нивото на обслужването.Двете седмици минаха неусетно и оставиха незабравими емоции,които и сега,далече от Синеморец,ни връщат там.Благодарим на собствениците за усмивките,които ни подариха!!!Обичаме си Черноморието,но мислим,че най-после открихме и точното място и точния хотел за перфектната почивка.Препоръчваме ви го горещо!!!

Нели и Евгени Стоилови
отседнал Август 2009 за 2 седмици семейно
2009.08.28
14:56
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Учудвам се на отрицателните мнения за хотела и по-специално за собствениците!Почивахме там 10 дни със съпруга ми и сина ми и бях впечатлена от безупречната чистота и ужасно милите собственици.Всичко което прочетох,че липсва -тоалетна хартия,сушилки,сапуни,хавлии и какво ли още не,е абсолютно невярно!Беше ми много приятно и на мои приятели съм го препоръчала!Със сигурност другата година ще сме пак там със сина ми,мъжа ми и бебето!Препоръчвам ви го!


Мая и Сергей
отседнал Август 2009 за 1 седмица семейно
2009.08.23
15:47
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Току що прочетох коментарите по-долу и съм страшно изненадана от отрицателните такива. Ако ги бях видяла по-рано сигурно щях да се замисля дали да дойда тук, но за наш късмет ги чета 2 дни преди да си тръгнем от хотелчето. Моето мнение и това на съпруга ми е че не сме правили по-сполучлив избор на хотел. Изкарахме божествено, собствениците са изключително мили, условията в хотела са супер - извинете но през август за 20 лв. нощувка спиш в хотел със всички условия, безупречно чисти и приветливи стаи, хладилник, телевизор, интернет, тераса. Впрочем във връзка с коментар по-долу - в момента седя на терасата и гледам морето. Да, не всички стаи гледат към морето, но какво да се прави, хотелът не е на остров, за да е заобиколен отвсякъде с море, но затова пък и цените са различни.
Лично аз работя в системата на туризма от 22 г., определено познавам условията в хотелите по нашето черноморие и като туроператор и като клиент и за съотношението в "Белла Дона": условия, отношение, обслужване, цени, давам максимална оценка.

Саша и Деси
отседнал Юни 2009 за 1 седмица с приятели
2009.08.19
11:56
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме в хотела през юни. Изключително чист и много уютен. Около него е тихо и спокойно. Смятаме да повторим.

juila tasheva
отседнал Август 2009 за 3 седмици с приятели
2009.08.10
10:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Нямам думи да изразя възмущението си от собстениците на "Бела Дона"!!!!!!Преди месец направихме резервация по интернет за техния хотел и съответно изпратих капарото както бяха пожелали=Капарирах две двойни и една тройна стая и си контактувах с тях надълго и нашироко=Убедиха ме че всичко е точно и сме добре дошли=Ден преди да заминем пак разговарях с тях за потвърждение и уж всичко беше наред =Казаха ми че имат паркинг за колите със стаите всичко е наред и ни очакват=Изненадата беше пълна когато пристигнахме и видяхме къде сме=Първо нямаше паркинг а две места на улицата=Но върхът беше когато се оказа че нямаме стаи=Тоест имало стаи но са заети!!!!!!!!Изключително нагло ми обясниха че ще спим на сто метра от "хотела" в една недовършена къща която според тях била"СУПЕР ЛУКС" На всичкото отгоре соственика със спокоен тон ми заяви че "имаме два вариянта-или да спим там или да си ходим" Представяте ли си - след като сме пътували петстотин километра!!!!!!!!!!!Опитаха се да ни поставят пред свършен факт и почти да ни задължат да приемем техните условия!Разбира се ние не останахме там и прекарахме почивката си чудесно но на друго място Никога НИКОГА не се лъжете да отивате на почивка при тях!!!!Пътувала съм много но никога не съм се сблъсквала с подобно некоректно отношение Просто бях потресена !!!!!!Най-чистосърдечно ще ви кажа - не си разваляйте почивката в този ужасен "хотел"

Vanya Georgieva
отседнал Юли 2009 за 1 седмица с приятели
2009.08.08
19:14
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

По4ти вси4ки недостатъци са изброени по долу,като липсата на елементарни консумативи и т.н.,но наи-фрапира6та е некоректността на изглежда6тите ина4е мили собственици.Един савет за тях:Така не се правят пари,и един за вас:Ако все пак се подлъжете,поне изискайте електронно писмо с подробно описание на резервацията и конкретната оферта,за6тото може някой "да забрави" след време и да няма с какво да го докажете!Офертите са с обратен знак!

Ралица-гост2009.08.30 20:34
Интересно,че дамата е дала оценка за удобства,персонал,чистота и прочие,при положение,че не е била в хотела!Странно как има хора,които "си изкарват почивката на друго място",а компетентно дават съвети за такова,на което "разбира се" не са останали!?!
Ралица-гост2009.08.30 20:43
Става въпрос за по-горния коментар(Юлия Ташева).......
Юлия Ташева2009.12.03 16:42
Уважаема Ралица, не давам оценка на стаите ВЪВ БЕЛЛА ДОНА, а на стаите , в които се опитаха да ни настанят, тъй като те не бяха в самия хотел.Явно не сте чела достатъчно добре коментара ми, или не сте разбрала.Ние запазихме стаи в хотела, но накрая трябваше да спим на друго място въпреки капарото , което бях оставила точно според изискванията на "любезните домакини". Затова изразявам възмущение.Според мен не е проява на коректност да платиш за нещо и когато вече си там да ти предложат нещо съвсем друго и да разчитат на това, че ще се съгласиш само защото са те поставили пред свършен факт.Ако на вас ви се случи подобно нещо не мисля, че бихте го приели за нормално.
Юлиян Хаджиев
отседнал Юли 2009 за 1 седмица с приятели
2009.08.03
11:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Този хотел е под всякаква критика, собствениците идея си нямат, какво е хотелиерство.Ако ви предлагат промоция,да ви привлекат, не им вярвайте, накрая така ще извъртят нещата, че ще им видите промоцията през крив макарон.Най-обикновени лапачи каквито са повечето псевдо хотелиери по жалкото ни черноморие.В стаите няма сапун, няма тоалетна хартия, няма хавлии, не че няма да ви бъдат дадени ако си поискате, но е пълен смях когато им кажеш, че нямат неща, които се очаква да има и те да ти отговорят "ами вие защо не сте си поискали".Плажа е далече, скай терасата с която ще ви зарибяват представлява грозна бетонна площадка на покрива с 2 криви пластмасови маси и 6 стола, иначе на снимката изглежда добре, да се чудиш дали не си объркал хотела.В този хотел има още много други проблеми, незнам дали е липса на опит или става дума за стандартното печалбарство, но със сигурност ще ви препоръчам, изхарчете си парите по разумно, цялото българско черноморие е в окаяно състояние и все пак за същите пари може да получите много по добро обслужване в други хотели.

svetlin fotev2009.08.08 02:51
Посетител на този хотел с такова име не е регистриран.
гост на семейната къща
отседнал Юли 2009 за 3-5 дни семейно
2009.07.30
10:47
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Пълна трагедия - няма хавлии, няма тоалетна хартия, няма топла вода, за личните автомобили паркинга е много малък почти не използваем, не се чисти всеки ден. Ако имате малки деца не ги водете там, защото може да изцапат нещо и става скандал!Интернет няма.Плажната ивица не е на 100 м , а на 1 км.Изборът си остава за вас!

gost na hotela
отседнал Юни 2009
2009.07.05
21:56
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

бяхме в кьщата не е хотел а като обикновенна квартира на морето.Нямаше дори тоалетна хартия нито пък хавлии.Паркинга е много мальк кола зад кола.Стаите не се почистват изобщо.Тераси на 1 етаж няма.Интернета е от време на време.Да не говорим ,че няма никаква гледка към морето а само към строителни площадки.Ние със сигурност няма да повторим.Изборът си остава за вас ))

gost na hotela2009.07.17 03:45
в стаята ни нямаще минибар нито сущило за дрехи а интернета липсваще.тоалетна хартия и хавлии сащо нямаше.в стаята изобщо не се почистваше чаршафите не благоволиха да ги сменят гледката еНЕПРИЯТНА .в краина сметка ни обясниха,че това е не хотел а къща за гости .е скъпи гости отваряите си очите и си мислете дали си струва !?успех !
Нели Брайкова
отседнал Юни 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.06.15
11:06
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,
прекарахме 3 незабравими дни в компекса. Базата е с най - високо качество, условията са перфектни за почивка, но нещото което грабна вниманието ни беше отношението на невероятните домакани. Мога само да им пожелая успех и още дълги години да посрещат гости, все така усмихнати и лъчезарни. За всички, желаещи да прекарат по най - добрия начин - това е мястото!!!!

сем. Радкови2009.09.07 09:32
Очаровани сме от посрещането и обстановката.Хотела е много уютен, чист и предразполагащ към наистина активна почивка. Собствениците са учтиви и много мили хора. Условията са перфектни, природата е забележителна. Препоръчвам на приятели и познати този курорт, където ще усетят красотата на родното море, гостоприемството на стопаните и ще релаксират максимално сред приятна обстановка и топло отношение. Всичко е на ниво! Пожелавам успех на стопаните и да се все така лъчезарни и усмихнати!!!

Други хотели в СинеморецЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share