хотел Борика ****, Чепеларе

Рейтинг:  4 star rating  3.9 / 5 (17 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Чепеларе
Смолян    0 км
Пампорово
Смолян    7.8 км
Чудните мостове
Смолян    13.5 км
водопад Орфей и каньона на водопадите
Смолян    16 км
желая да следя тази тема за нови коментари
proniceras (9)
отседнал Април 2014 за 1-3 дни семейно
2014.04.28
15:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме за три дена в хотела и мога да кажа само добри думи за него и за персонала.Всички бяха много любезни и отзивчиви. Чистотата е на ниво, всеки ден се почистват стаите и се сменят хавлиите.В ресторанта храната е много добра и на приемливи цени.Местоположението на хотела е страхотно, тихо и уединено място в подножието на борова гора.Басейна е голям и добре подържан.Цената на престоя също ни изненада много приятно.Със сигурност ще отидем отново там, най-вероятно този път през зимата.

iliana.slavova (0)
отседнал Януари 2014 за 3-5 дни семейно
2014.01.20
11:37
коментар
zlatokoska (1)
отседнал Октомври 2013 за 1-3 дни семейно
2013.11.04
17:06
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотел Борика е определено мястото с най-ниско качество на обслужване, което някога съм посещавала! Нищо общо между категория и ниво, отговаря по-скоро на 2+*, но не и на 4*. Беше доста мръсно, студено и неуютно, както в стаята, така и в общите части. Бедна закуска, ниско ниво на професионализъм у персонала,липса на заинтересованост и внимание, доста селско поведение и отношение на рецепция. Не бих повторила никога повече!

MartyMarinov (1)
отседнал Май 2012 за 3-5 дни семейно
2012.07.09
19:35
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Уникален хотел. Препоръчвам на всяко семейство, което търси място за отдих през горещите дни, да посети хотел Борика! Мястото е супер, природата и свежият въздух са в изобилие, далеч от натоварения градски живот. В този хотел определено може да отдъхнете като хората

v. zaharieva (1)
отседнал Ноември 2011 за 1 седмица с приятели
2012.06.12
12:06
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте, аз и приятелите ми бяхме гости нахотел Борика **** и мога да споделя само хубавото си впечатление . Рядко се среща такова обслужване и отношение от страна на персонала ,те направиха наша почивка прекрасна .Другата година пак сме там.

m.pavlova (1)
отседнал Април 2012 за 1 седмица с приятели
2012.05.31
16:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте!
Искам да изразя своите адмирации към хотела - обстановката, персонала и цялостното ни изживяване.
С приятели решихме да го посетим и останахме страшно очаровани. Още с пристигането ни персоналът ни посрещна много гостоприемно, бяха страшно учтиви! Стаите са страхотни, а кухнята е невероятна. Останахме изключително доволни и определено ще посетим това страхотно място още много, много пъти. Всеки, който иска да си почине в една невероятна обстановка със сигурност трябва да посети този хотел!

rosi.ivanova (1)
отседнал Февруари 2012 за 3-5 дни семейно
2012.05.31
15:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

ПОСЕТИХМЕ ХОТЕЛА 25-30.02.2012,ЧУДЕСНИ УСЛОВИЯ, ПРЕКРАСНО ОБСЛУЖВАНЕ И В ХОТЕЛА И В РЕСТОРАНТА! ИЗКАРАХМЕ ДНИТЕ ОБГРИЖЕНИ С ВНИМАНИЕ И КОРЕКТНОСТ! пРЕПОРЪЧВАМЕ ГО ГОРЕЩО НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ИСТИНСКАТА ПОЧИВКА В ПРИЯТНА АТМОСФЕРА!

Evi Ivanova2012.06.12 11:53
Прекрасно място за почивка през капризния май месец. Обслужване на високо ниво, ниски цени и невероятен уют. Горещо го препоръчвам за хората, които са уморени от забързания градски живот или просто искат да прекарат няколко дни сред природата.
Sonya_Vutova (1)
отседнал Февруари 2012 за 3-5 дни семейно
2012.02.16
09:20
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Определено качеството на обслужване и храната в хотела не отговарят на хотел с 4*!
Хотелът е построен на прекрасно място и тук сякаш се изчерпват неговите предимства.
В банята имаше единствено течен сапун, наклонът на пода не е направен добре и постоянно стъпвахме в локва, казанчето на тоалетната чиния изкарваше кошмарен звук, когато пълнеше вода.
Храната: Абсолютна минавка е да се взима от пакета със закуска и вечеря. Сутрин закуската за три дни не се промени изобщо – пържени филии, евтини салами, подобие на кашкавал, сирене, стари и лепкави конфитюри, прозрачно кафе... Каквото не е изядено от закуската го забелязвах вечер смесено с картофи и приготвено за вечеря. Нямаше сокове и супи за децата. Нямаше и нищо за хора, които не консумират месо.
По-добре да не се ‘’възползвате от пакета’’ и да се отиде на свободна консумация в другия ресторант на хотела. За вечеря в пакета се удържат 30 лв на двойна стая, на финала се оказа, че и за детето /на 5 години/ трябва да доплатим по 8 лв за всяка вечеря. За 38 лв бихме могли да се нахраним прекрасно и да си платим и питиетата вечер, а не да доплащаме отделно и тях на финала.
Детския клуб: Пресилено е да се нарече така и е изключително опасен за децата. Всичко, което е там е счупено – къщичката и масичките /друго почти нямаше/.
СПА: Басейните са студени. Детския една идея по-топъл от големия. Няма охрана там и ако не вържете детето си до вас е много вероятно то да изтича точно до там. Не се надявайте на “професионален фитнес ”/както е описано в сайта/. Повечето уреди са счупени и неизползваеми. Да не говорим, че и там няма контрол на достъп и децата непрекъснато тичаха да играят в залата.
Масажистката също не струва. Повече говори, пази си ръцете и на финала ви остава едно разочарование.
В целия хотел не разполагат с медицинска аптечка. Оказа се, че ако стане инцидент се налага да се пътува до Смолян. В Чепеларе няма денонощна аптека, а в спешната помощ имат само бинт, риванол и кислородна вода. На рецепцията дори не си направиха труда да потърсят медицинска аптечка, а ставаше въпрос за дете.
Да получите усмивка от персонала е също трудно достижимо, но това бледнее пред всички други неуредици в хотела.
Ако този хотел бива стопанисван от кадърен управител и персонал със сигурност би бил едно прекрасно място за почивка, но за жалост в момента изобщо не се управлява добре. Ако не се правят толкова очевадни икономии много от хората, които са били там биха се върнали отново. За престоя ни там не срещнах някой, който да е доволен и да смята, че парите, които е дал отговарят на това, което получава.

pancho (3)
отседнал Декември 2011 за 3-5 дни семейно
2012.01.04
18:50
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,бих искал да споделя съвсем пресните си впечатления от престоя ни в хотел Борика. Бяхме там с новогодишен пакет с 4 нощувки. Мога да кажа, че имам грамаден опит с хотели, особено такива с 4* - пътувам много и в България и в чужбина. Първо като цяло за хотела - според мен цената не отговаря на реалното ниво на услугите и качеството на храната, която се предлага. Първо плюсовете - хотела е разположен на красиво място с чист въздух и отлична панорама. Персонала се опитваше да се държи добре. Стаите и баните са оборудвани добре. Храната в ресторанта (платената консумация)е с прилично качество, а цените са поносими. Сега и минусите - за съжаление са повече от плюсовете:
Липса на каквито и да било допълнителни принадлежности в банята с изключение на течен сапун, което е несериозно за СПА хотел. Имаше и проблем с наклона на пода в банята, водещо до постоянно наличие на вода върху плочките. най-евтината рециклирана тоалетна хартия. Твърде малко и претоварени камериерки, което води до системно не почистване на стаите - за 4 дни бяхме обслужени само 1 път. Слабо осветление в коридорите - направо цари тъмнина. Слаба част - закуската. Максимално евтини продукти (с изключението на сиренето и кашкавала) и липса на какъвто и да било сок. Чая е от общ бидон и е с непознат произход. Липса на каквито и да е условия за скиори - трансфер, гардероб и т.н. Басейна е доста голям, но студен и със странна форма предизвикваща постоянно дразнещо вълнение по време на плуване. Новогодишната вечеря не искам да коментирам - беше изобилна, но според мен беше прекалено да се искат 65 лв за куверт на 3 годишно дете, факт е че ги платихме, но се наложи да напуснем поради неистовите чалга ритми още в 01:30. В заключение - според мен в хотела се правят икономии на дребно за сметка на качеството, което не отговаря на 4 звезди. Иначе потенциал има, но само теоретичен.

linera (1)
отседнал Август 2011 за 3-5 дни семейно
2011.08.20
18:39
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Имам само хубави думи за времето и невероятната почивка прекарани в Борика. Хората са истински и добри, много любезни и честни. Всичко в хотела беше приятно, удобно и чисто. Басейните предложиха невероятно удоволствие на нас и най-вече на синът ни. Кухнята на ресторанта е на високо ниво и с приемливи цени.
За природата и местоположението на хотела - просто не достигат думи за да се опишат. Целия пайон предлага уникални места за посещения.
Ще се връщаме там при всяка възможност.

shefe30 (1)
отседнал Юли 2011 за 1-3 дни семейно
2011.07.31
21:00
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ходихме сега на 29,30,31.07.2011 г. в този хотел със семейството.До тук добре.Хареса ни от вън,басейна,обстановката.Настанихме се в един от апартаментите на втория етаж.Като се показахме на терасата ни лъхна неприятна меризма.От страни на хотела бяха складирани някъде около 5-6 тона отработили въглища тъй наречената сгурия,още изглежда от зимата.Закуската първата сутрин беше на шведска маса,защото имаше чужденци.На другия ден си бяха заминали и познайте закуската беше тъй наречената планирана от 4 варианта,чиста мизерия.До тук ще спра защото имаше и още други работи но за мен хотела не заслужава и 2 звезди,а има 4?Не ходете там защото ще останете разочаровани.В мини бара в стаята на захарните изделия бяха с изтекъл срок.Не ходете.


stela_1989 (2)
отседнал Декември 2010 за 1-3 дни млада двойка
2011.03.07
15:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Прекарахме една невероятна почивка в този хотел. С удоволствие ще се върнем отново
- Персонала е доста любезен
- Стаите са топли и чисти
- В ресторанта готвят доста добре и на сносни цени

stsoftware (15)
отседнал Юли 2010 за 3-5 дни семейно
2010.10.12
14:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Въпреки позитивните коментари, които прочетох за престоя в хотела през зимния сезон аз лично не Ви препоръчвам да го посещавате през лятото!

Бяхме отседнали в хотел Борика със съпругата ми в последната седмица на м. Юли 2010 г. като част от лятната ни почивка. Не ми допадна това, че от опит за икономии не работеше почти никаква част от осветлението в коридорите - най-точно казано - работеше по една лампа на коридор. Можете да си представите каква веселба е да си отключиш стаята като не виждаш нищо...
Закуската беше меко казано лоша - възможно най-евтини колбаси и не толкова добри зеленчуци, сок от разтворимия тип "Step", а за 4 дни нямаше кой да постави нова бутилка с минерална вода на автомата.
Басейнът може би някога е бил топъл, но не и поне ние докато бяхме там.
Добре е от хотела да помислят за това къде да предлагат интернет - сегашното решение да няма в стаите и във външния ресторант, но да има във фоайетата и забележете в басейна е меко казано подигравка с 4-те звезди, за които претендират.

Единственото, което наистина ни хареса беше отношението на персонала и кухнята на външния ресторант.

nata6i (1)
отседнал Януари 2010 за 3-5 дни с приятели
2010.09.07
21:08
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ние бяхме там края на януари 2010, четири семейства. Възхитени сме от хотела, от обслужването, от стаите, чистотата и не на последно място от ресторанта. На съвсем нормални цени и много вкусно. Децата също останаха много доволни. Аз лично не съм пробвала басейна , но другите от компанията се къпаха и бяха доволни.Ако имаме възможност, тази зима с удоволствие пак ще го посетим!!!!!

Валентин Терзиев
отседнал Февруари 2010 за 2 седмици с приятели
2010.03.06
22:27
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотелът като база е замислен и направен чудесно.Втора зима прекарваме почивката си там,като недостатък мога да посоча единствено хладният басейн и неприятното решение за отопление с въглища което на моменти сериозно влошава качеството на чистия чепеларски въздух в района на хотела.Хората от обслужващия персонал са просто страхотни и моля управата на хотела да не ги оставят да си отиват!

varnen4eto (2)
отседнал Февруари 2010 за 1 седмица семейно
2010.02.14
10:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Мога да кажа само хубави неща за хотела, бяхме три семейства и отседнахме на 31.01.2010год. в три съседни мезонета. Бяхме приятно изненадани от хотела, беше много над обчакванията ни. Били сме в Чепеларе всяка зима през последните седем години, но това което предложи хотела, наистина беше на едно ниво над другите.
Първо за стаите, чистеха ги всеки ден, нямахме никакви забележки към персонала, само да се усмихват повече, но това много зависи и от управата на хотела.
Второто за базата, вложени са доста пари и то сполучливо, съчетанието между гората и сградата е найстина в плюс, ще се види и от снимките който съм публикувал. Басейна действително е малко хладен но е 28-29градуса, което е идеално за плуване, няма смисъл да е повече, да не би лятото на морето да искате да е 30 градуса морската вода. Детският басейн е 34градуса което е добре за децата.
Трето за Ресторанта, към закуската без забележки бяхме 40 човека през седмицата и не си личеше да липсва нещо. А аз бях с двете си деца и на тях е трудно се угажда.
Вечерният ресторант беше също на ниво, като изключим оркестъра през Петък и Събота, който беше далече под очакванията ни за родопска музика. Не е добре че имаше една марка вино различни сортове, а нещо като свърши от марковият алкохол го зареждаха след два - три дни. Кухнята си беше превъзходна, явно готвачът си знаеше работата.
Четвърто за сигурността, целият хотел е в камери, на паркинга всички коли си нощуваха със ските на багажниците, и нямаше никакви оплаквания или липси.
На пето и не напоследно място от СПА услугите може да се желае още но като се има предвид, че сауната, фитнеса и басейна са безплатни за гостите на хотела там не може да се изка нищо повече. Джакузито им е добро, парната баня не съм я опитвал понеже не е това което очаквах, масажа по скоро облекчаващ отколкото разтърсващ.
И накрая пожелавам на всички, който четат коментара, да отидат там, да се отпуснат и релаксират както подобава, няма да съжаляват.


детски басейн басейн
Stanislava
отседнал Декември 2009 за 1-3 дни с приятели
2009.12.17
23:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме там за уикенда, но останахме разочаровани от някои неща. Басейна беше мн. студен, в стаята сащо не беше особено топло. А закуската на сутринта беше меко казана мизерна, защото нямаше мн. хора в хотела, нямаше и шведска маса. Но смешните порции с които се опитаха да е заменят, бяха върха на сладоледа. В крайна сметка е тъжно , 4е е дадено толкова пари и са направили една добра база, но отвсякъде крещи спестяването на всичко и това мн. дразни.

сем.Стойнови
отседнал Ноември 2009 за 1 седмица семейно
2009.12.02
10:18
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Седем дни от 16 ноември 2009г. сред чудесна природа. Хотела предлага всичко, което е необходимо за релакс.Кухнята е супер.Идеална чистота.Персоналът е усмихнат и любезен. Ако търсите спокойствие и уют посетете хотел Борика-Чепеларе.


Други хотели в ЧепелареЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share