хотел Тезей ***, Созопол

Рейтинг:  4 star rating  3.9 / 5 (32 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
На море в Созопол
Бургас    0.9 км
Созопол - стария град
Бургас    1.4 км
Плажове в близост
Созопол - плаж Харманите
Созопол    0.2 км
Созопол - Райски залив
Созопол    1.1 км
желая да следя тази тема за нови коментари
rkrasteva (3)
отседнал Юли 2014 за 3-5 дни семейно
2014.07.08
04:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме гости на хотела за трета поредна година, но със сигурност за последна! Има нови собственици, които или не знаят как или не желаят хотелът да работи. За компетенцията на обслужващия персонал дори не ми се говори - под всякаква критика. Освен това, мили хора, половин резенче салам, 10 гр. сирене, четвърт домат, кисело мляко РАЗРЕДЕНО с вода или вкисната диня не може да се нарече закуска! Ако не ни бяха накарали да платим 100% при пристигането, щяхме да си тръгнем от там с най-голямо удоволствие, а не да търпим ежедневните забележки на персонала за какво ли не. За капак на всичко това, след 5 дневен престой в хотела не ни разрешиха да ползваме тоалетната на рецепция и ни изритаха като "мръсни котета", защото две от децата пипали водата в басейна 2 часа след като сме освободили стаите.

Albena Rasheva (1)
отседнал Май 2011 за 1-3 дни по бизнес
2012.11.17
14:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Мисля че хотела не си струва цената, също така че обслужването е под всякаква критика, храната беше добре може би единственото нещо което ми хареса в хотела, кърпите бяха мръсни, имаше боклуци по леглата, стаята не беше оправена и изчистена както трябва.. не останах с добро впечетление

Tezei2013.05.17 19:47
В името на хилядите гости минали през хотел Тезей за 7-те години работа искам да уточня,че хотела никога не е посрещал гости м.май и съответно г-жа Рашева (ако въобще това е нейното име) няма как да е почивала при нас тогава.....и интересно как седейки си в мразовитият ноемврийски ден на 2012 се сеща за КОШМАРНИЯ хотел в който уж почивала МАЙ 2011 и сяда да сипе коментари...успешен сезон ви желая (Тезей е на 80% резервиран за сезона
maria_isaeva (2)
отседнал Август 2011 за 1 седмица семейно
2011.09.26
12:08
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Странно, тук виждам крайно отрицателни коментари. Това не ми се вярва да са хора,които са ходили. Просто отидете веднъж за 1 вечер и ще видите за какво говоря. Заради подобни на тези отрицателни коментари за малко да си отменя резервацията. Не се подвеждайте, а просто пробвайте.

maria_isaeva (2)
отседнал Август 2011 за 1 седмица семейно
2011.09.26
12:02
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте,
Бяхме отседнали през август в това хотелче с бебето и мъжа ми. Много приятно място. Останах приятно изненадана, тъй като в Созопол ходим доста често и там винаги е лудница,а сега сме с нов член на семейството и искахме малко спокойствие. Успяхме да го получим в този хотел,доколкото можеш да имаш спокойствие с бебе. С две,три думи - много приятна обстановка, студио си бяхме наели - просторно, чисто. Това,което най-много ми допадна беше басейнчето, тъй като обикновено имаше по 1-2 човека на басейна и беше великото спокойствие с чиста вода Освен това имаше няколко костенурки,които щъкаха по тревата )))и звучеше тихичко един чил аут. Доволна съм, бих повторила. Единствено кухнята в хотела е с малко завишени цени, но за Созопол това е често срещано явление. Препоръчвам го този хотел,ако някои се чуди,да не му мисли много.

julia.racheva (1)
отседнал Август 2011 за 1-3 дни млада двойка
2011.08.21
23:16
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотела няма нищо общо с това, което е на снимките. Обслужването е на много ниско ниво, хигиената - под всякаква критика! Много съм разочарована!

megsan (1)
отседнал Юли 2010 за 2 седмици млада двойка
2010.08.30
10:02
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

бяхме юли месец на пакетна оферта за 10 дни. като цяло сме доволни. но - преживяхме бурите и имам препоръка - направете над масите около басейна някакъв твърд стабилен навес, защото когато вали, дори да няма буря, няма къде да се храни човек или хората се сбутват тип столово хранене при рецепцията.
също така - стаите са хубави, чисто е , но според мен трябват щори - и други гости - там се коментираше - казваха същото - че още с изгрева на слънцето с е събуждаш, тъй като е прекалено светло - слънцето напича директно в стаите.
това е - и определно пак бихме се възползвали от хотелчето

nikoland (1)
отседнал Август 2010 за 1-3 дни млада двойка
2010.08.24
14:23
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

ами и аз бях там за 3 дни
хубаво беше но и малко им куца малко би трябвало да са по отворени към клиентите
за тоалетната хартия ползваите сапунерката до мифката
не ми хареса 1-2 неща не ни смениха хавлиите нито веднъж
и на смиките е със спалня а на яве е друго двоика една до друга
да няма кабелна дори плазмата да беше сложена така да не се вижда от градината
и маса на терасата би било добре
това не са забелешки а препоръки
хареса ми но се пак би трябвало да си струва за тези пари

bourgas19502010.08.25 12:03
Zdraveite Niki,shiroko sme otvoreni kam klientite i se radvam che spodeliate.Otnosno havliite smeniame cialostno belioto na vseki 4-ti den no nikoga ne sme otkazali da smenim i po rano v slu4ai na nujda.Triabvashe samo da se obarnete kam niakoi ot slan4evite ni momi4etaPozdravi
Мрия и Пламен Вангелови
отседнал Септември 2009 за 3-5 дни семейно
2009.09.11
16:30
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Реших да се включа и аз,като обещавам да съм по-кратка.Бяхме на "пакет" през юни а сега отново за 5 дни за Аполония.Кухнята им наистина е добра.На закуска напитките се заплащат,но пък пиеш КАФЕ а не някакъв шварц и това не ни бъркаше особено.За чистотата в стаите нямаме забележки,редовно минаваха камериерки а и многи ни хареса,че хотелчето е решено в светли-бели тонове.През юни имаше 4 колички на рецепция и 2 мами с бебефони,но не разбирам какъв проблем може да е това.А и още нещо...бельото го ароматизират и го няма този мириз на препарат от фирмите за пране.С две думи го препоръчваме, за Созопол хотелчето е на тихо място,близко до плажа,чисто е,има къде да се паркира (в центъра е ад)а и басейна е отлично поддържан.Е това е от нас

Д.Гергинова
отседнал Септември 2009 за 3-5 дни семейно
2009.09.05
15:10
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Пътуваме!И чесно казано съм предубедена...прочела съм само гадните материали, решавайки че ще ме подготвят за реалността, останалото ми се струва фалшива реклама, обаче пък ми се стори изгодно и затова пътуваме към хотела за нашето позакъсняло море. Опитвам се да съм позитивна, давам си сметка, че коментарите, които се припокриваха бяха за питиетата към закуската, обаче не ме бърка уговорих да нямаме закуска, щом няма да е на блок маса с храна по избор и без това децата са достатъчно капризни.
Късно е лъхваме гадната миризма за която пишеше, бебешката количка е долу на рецепцията, тоалетната...ужас беше ползвана след почистването и колкото и да ми е неудобно моля да се почисти, оле май е вярно...Да ама НЕ! Спалното бельо е чисто бяло...супер това е критерият ми за чистота, кърпите също, а на моравата до басейна си ходят 4 сладки костенурки, а големите френски прозорци откриват прекрасния изглед към плажа и красивите морски вълни, толкова е позитивна атмосферата...и поглеждам съседния хотел със слънце във басейна мали колко бетон има там по лесно се поддържа предполагам, ох добре, че не съм го запазила по погрешка. А бебето то е толкова сладко и тихо наистина го отглеждат на рецепцията, но колко е хубаво да му се радваш когато се усмихва. Имам чуството за някаква семейна идилия,караме да се чуствам уйтно и ме прави щастлива, дори като видя малчугана със слушалките на рецепция да върти игрички, сякаш съм си у дома, а какво по-хубаво от това. Връщаме се от плажа и изкачваме няколко стълби и се хиля щото тоя дето е писал за баирите май не е много вред, ако това е баир хахаха този човек май не си е мръдвал задника от стола /извинете за предположението/. Абе с една дума, чуствам се виновна че се вързах на онези гадни коментари и реших да напиша откровеното си мнение. А между другото представете си изненадата ми като видях че чистачката всеки ден си вършеше работата, е да мокета плаче за пране ама то пък неможе всичко да е идеално нали, важно е че усещането за щастие наоколо е заразително хората са спокойни и позитивни. Харесва ми трябваше да го споделя. Абе незнам за догодина, но ако ще залагам на сигурно защо ли пък да не е отново тук. Ех сезона е към края си малко късно е за реклама,то хора и вкусове всякакви,но това ми прилича да търсиш под вола теле... как може на черното да кажеш бяло, може просто човека до теб да те изнервил и да си го искараш не където трябва знам ли.
Е това е от мен май се поовлякох ...но )))

сем.Маринови
отседнал Август 2009 за 3-5 дни семейно
2009.09.01
11:42
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Благодарим за добрата атмосфера и прекрасната почивка Надяваме се догодина пак да ви посетим...............

наблюдателна
отседнал Август 2009 за 1 седмица млада двойка
2009.08.28
14:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

предният коментар си е чиста реклама на собствениците, а това е форум за мнения на почивали в хотела...... снимките са реални, но до тях трябва да се добави ужасната хигиена в стаите, липсата на напитки в закуската....ако си на пакет - окай, но иначе ще се чудиш какво да си избереш от редовно липсващите неща в менюто....положете повечко усилия просто и всичко ще е наред.

Smehurana.S2009.09.05 19:14
Ех мила моя,на въпроса "Извиньете имате ли цаца?...а,кибапчета..?..."-отговора е НЕ,но можем да ви предложим например Гаспачо,крем супа броколи(вид зеле),салата от чушки поляти с лют мед,сьомга(вид риба) с каперси или Ципура пълнена със сушени домати....все неща дълбоко познати на туристите в Лозенец (много жалко за любимият ми град Созопол)....в този ред на мисли ДА при нас няма да намерите нищо по вашия вкус,но пък има много капани покрай плажа и заведения с битови карета.
Smehurana S
отседнал Август 2009 за 1-3 дни сам турист
2009.08.27
15:34
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:


не коментирам - само ДОкументирам

Милена Иванова
отседнал Август 2009 за 1-3 дни млада двойка
2009.08.27
09:50
коментар
сем.Литови
отседнал Август 2009 за 3-5 дни с приятели
2009.08.25
11:43
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Преди 2 дни се прибрахме от морето. Бяхме отседнали в хотел Тезей-можем да кажем , че хотела много ни хареса. Имаме едно предложение: сутрешната закуска да започва поне в 8.30 часа и да се предладат течност : айран, кафе, чай, сок и т. н. За първи път ни се случва в сутрешната закуска да не се предлагат никакви течности и бяхме много учудени.Може да посетите други хотели и да видите как е при тях, не говорим само за морето. Мислим, че това не е никак сложно и може да се направи.Благодарим Ви.

Milena Dormusheva
отседнал Август 2009 за 1-3 дни сам турист
2009.08.21
19:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Скъпи читатели на този форум,
чувствам се длъжна да отговоря в името на многото останали доволни наши гости.Писанията започват да стават комични и за това оставям преценката на вас:
-за хотелче с 3 звезди имаме 6-8 вътрешни парко места и много свободно място пред хотела.Оставяме избора на вас къде да паркирате (снимки 1 и 2)
-за тоалетна хартия под душа.....(снимка 3)
-за коментара по-долу за изглед от бетон и тухли..(снимка 4).
В нашите хотелски регистри нямаме гости нито с името Петя Христова,нито Зорница Симеонова-услугата не е анонимна и всеки потребител носи отговорност за написаното.
Ние оставаме все така усмихнати и позитивни а на дамите желаем да насочат енергията си към нещо позитивно


Мими Пешева
отседнал Август 2009
2009.08.20
23:38
коментар
Петър Монев
отседнал Юли 2009 за 1 седмица възрастна двойка
2009.08.20
21:33
коментар
Зорница Симеонова
отседнал Август 2009 за 3-5 дни млада двойка
2009.08.20
20:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Това лято и ние посетихме въпросния хотел.Останахме разочаровани.За цената на нощувка за двойна стая услугите не бяха на ниво.Отношението на персонала беше ужасно,през повечето време нямаше и на кой да си оставим ключа,да не говорим,че стаята ни беше до рецепцията(за което не бяхме предупредени) и се вдигаше ужасен шум от звънене на телефони,телевизора на рецепцията и най-вече гръмкият рев на едно бебе,което отглеждаха пак на рецепцията.За чистота и дума не може да става-уж е 4 звезди,а не сменят кърпите и чаршафите,имаше боклуци от предните посетители и поне 3 паяка.Във фоайето има огромна плазма с кабелна телевизия,но не така стои въпросът с обещаната такава в стаята. Няма кабелна ,а един телевизор със стайна антена и като се движиш в стаята програмите съответно се разстройват,което е смешно за хотел 4 звезди(има изводи за кабелна,но няма кабели)...
И черешката на тортата-като се прибереш от плаж след 16 часа няма топла вода-не си и помисляйте да се заигравате в банята,нищо че сте оставили по 89 лева на нощувка.
Гостували сме в доста хотели и никога досега не е било толкова зле-жалко за добрата реклама в нета,но така хотел не се прави,особено пък 4 звезди.....

И още нещо-незнам дали сте виждали на друго място тоалената хартия да е разположена под душа,но в този "хотел" това е факт.
Иначе Созопол е страхотен курорт.

Зорница Симеонова2009.08.20 20:50
Извинявам се за грешката-хотел "Тезей" е 3 звезди ,не 4,но и те са му много!!!
И още нещо-паркинга също не струва.Когато пристигнахме и попитхаме къде да паркираме,отговора беше :"Ми ей там на пръстта!". Сами си правете изводите....
почиващи 2009
отседнал Юли 2009 за 1 седмица семейно
2009.08.17
11:51
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

положителни коментари за този хотел могат да бъдат дадени само от хора, които не обръщат внимание на чистотата, не ги притеснява огромният баир, който трябва да се изкачва няколко пъти на ден, и не ги притеснява факта, че половината меню липсва редовно, и следователно жалко за добрата кухня....до 2 години с тази никаква подръжка хотела ще е абсолютно занемарен, а и околната конкуренция ще убие и малкото останали доволни, с кафе 2лв?!, а се казва, че закуската е включена в цената, но си платете допълнително напитките,.... бг манталитет и ако собствениците не обърнат сериозно внимание-жалко за усмивките им. Успех от 2 недоволни семеиства гостували достатъчно дълго при вас.

Milena Dormusheva2009.08.19 10:44
Скъпи наши настоящи и бъдещи гости,
радваме се и на такива коментари защото това показва,че форума е реален.В старанието си да предлагаме само най-доброто на нашите клиенти сервираме таблетъчна "Lavazza",чието качество се оценя,а цена от 1.80 може да бъде коментирана само от незапознати.
Уважаема г-це В.Д.имахме доброто желание да откликнем на молбата ви да сменим стаята с тази на вашите приятели,но поради плътната заетост на нашия хотел нямаше как да променим графика.Самия факт че пишете анонимно във форума обезмисля коментара ви за БГ манталитет.Успешна работна седмица.
Станислав Цветанов Плевен
отседнал Август 2009 за 1 седмица семейно
2009.08.08
14:53
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Почивах със семейството си през м.август 2009 г в хотел Тезей-Созопол и мога горещо да го препоръчам на всички. Очаровани сме от спокойствието, тишината, вежливите домакини и безупречната чистота. Много сме доволни и им желаем успех!

Виктор Гълъбов
отседнал Юли 2009 за 3-5 дни семейно
2009.07.16
22:38
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Мноого приятно, уютно и оригинално хотелче. Готино басейнче и на 3 мин от плажа. Единствената препоръка: да се включат кафе и чай към закуската!

Ивана Вълчева
отседнал Юни 2009 за 1 седмица семейно
2009.06.30
19:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Останахме доволни,ползвахме 10 дневен пакет закуска+вечеря и мога да дам отлична оценка на кухнята. Тихо,спокойно,близко до плажа.Всички са много вежливи.Надяваме се пак да ви посетим

Петя Христова
отседнал Юни 2009 за 3-5 дни семейно
2009.06.28
11:56
коментар
Анелия Тенева
отседнал Август 2008 за 1 седмица млада двойка
2008.08.15
21:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Поздравления за хубавия хотел!Атмосферата наистина е отлична!С огромно удоволствие ще ви посетим отново!

Момчил Маринов
отседнал Юли 2008 за 2 седмици млада двойка
2008.08.05
16:35
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

хотел Тезей е приятно място, допълващо чудесната дестинация Созопол, след 5 години ще установите че е в центъра на новия град, на 4-5 минути пеща от плажа е, много е удобно, в съшото време е тихо и на високо място от което се открива чудесен хоризонт и гледка към плажа Хармани и морето, не се чуват дискотеките и е с 24-часово видео наблюдение, сигурно място за деца и възрастни, пътят до него е нов-асфалтов и не отива наникъде, т.е. Тезей и още 3-4 хотелчета са краят на пътя, съответно няма движение на коли. Бихме препоръчали кафето/чая/водата да се включат към закуската, все пак едно кафе е със себестойност 0.10 лв. Персонала е БЕЗУПРЕЧЕН.

Д.Кръстева
отседнал Юли 2008 за 1-3 дни семейно
2008.08.04
12:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Стилно място за почивка, далеч от шума на големия град. Открива се много лесно и е на тихо място, близо до плажа. Не е необходим автомобил за да стигнеш до която и да е точка на градчето. Басейна е прекрасен, чистотата безупречна. При възможност отново бих посетила хотела. Поздравления за добрия мениджмънт и арт привкуса в обстановката.

Таня Иванова
отседнал Юли 2008 за 1 седмица млада двойка
2008.07.31
21:59
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме гости на хотела за една седмица и си починахме невероятно добре.Тихо и уютно местенце,хубав басейн.Хотела е разположен близо до плажа и търговската част на Созопол( нов град).

YAnnie (2)
отседнал Юли 2008 за 1 седмица млада двойка
2008.07.16
14:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ние бяхме гости на хотел Тезей Починахме си много добре и трябва да отбележа,че всичко много ни хареса. Стаята ни беше стилно обзаведена,ненатрапчиво.Много ми допадна и подкрепям предишен коментар, че липсвата на кабелна ТВ е по-скоро плюс.На матраците спяхме сладко,макар и да сме принципно придирчиви.Климатикът работеше без забелжка.Хигиената -съвсем добра.Относно местоположението - идеален, далече от неприятния шумен джангър на сергии и заведения.И в същото време, моля имайте предвид-хотелът съвсем не е далеч от центъра и Стария град!Все пак Созопол е малък. Само една доброжелателна препоръка към управителя - направете кафето част от закуската,ще спечелите повече!За всички, които още се колебаят - недейте! - няма да сгрешите, хотелът е повече от добър!Приятна почивка )

Валерия Радева
отседнал Юли 2008 за > 4 седмици семейно
2008.07.15
12:14
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не съм била гост на хотела, но имам вила в съседство и определено това е една от най красивите архитектурно сгради. Мога да споделя прекрасни впечатления от кухнята на ресторанта. Ние сме чести гости там-всичко е много вкусно прясно. Препоръчвам го с две ръце.

Милко Боев
отседнал Юли 2008 за 1-3 дни семейно
2008.07.12
02:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотелът е на много приятно и тихо място, въпреки че района е доста застроен, но всички хотели наоколо са само 3-4 етажни и приличат по-скоро на фамилни къщи. Персонала е много учтив и приветлив. Има чудесен басейн, който е пригоден и за малки деца, а плажа наистина е на 100-150 метра. Храната в ресторанта е по-добра отколкото в някои от кръчмите в стария град.
Може да се обърне малко повече внимание на хигиената в стаите. Липсата на кабелна телевизия го приемам по-скоро като плюс. Добре би било да има непрозрачни прегради между терасите на отделните стаи (а не само решетки).

С две думи добро място за почивка като цената отговаря на качеството (в добрия смисъл Препоръчвам.

МАРИЯ ТАРЛЕВА-АНДОНОВА АСЕНОВГРА
отседнал Юни 2008 за 1 седмица семейно
2008.07.06
09:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

ПРЕКАРАХМЕ ЕДНА НЕЗАБРАВИМА СЕДМИЦА.ОБСЛУЖВАНЕТО Е СТРАХОТНО И ВСИЧКО ПРЕСТАВЕНО В САЙТА НА ХОТЕЛА ОТГОВАРЯ НА 100% НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА.МНОГО ЧИСТО -ТИХО И СПОКОЙНО МЕСТЕНЦЕ ЗА ПОЧИВКА.БАСЕЙНА Е НЕВЕРОЯТЕН.ВСЕКИ,КОЙТО ИСКА ДА НАПРАВИ ОТПУСКАТА СИ НЕЗАБРАВИМА ПРОСТО ТРЯБВА ДА ПОЧИВА ТАМ:-)ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО ТОВА ЩЕ СТАНЕ ТРАДИЦИЯ.

Маринела Васева
отседнал Юни 2008 за 1 седмица семейно
2008.06.26
01:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Много приятно местенце, особено за почивка с деца. Голям двор, голям басейн и липса на всякакъв индустриален шум. Закуската прави добро впечатление, в сравнение с това което съм срещала по други хотели.

Cholakov Stani
отседнал Май 2007 за 1-3 дни възрастна двойка
2008.05.13
18:13
коментар
Милена Дормушева
отседнал Юни 2008
2008.05.04
14:25
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Уважаеми господин Чолаков,
много се забавлявахме на вашия коментар.Хотел Тезей отваря врати за сезон 2008 на 01.06.Чудно е как сте отседнал при нас м.май 2008 и сте дали своята оценка.Къде се намира хотела и на какво разстояние от плажа е видно от снимковия материал.С най добри чувства към вас и пожелания за душевен мир.Милена Дормушева-мениджър

Stani Cholakov
отседнал Май 2008 за 1-3 дни семейно
2008.05.03
18:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Бяхме неприятно изненадани, хотела е извън Созопол, за да стигнеш до него определено ти трябват 4 очи

2007.09.10
12:01

хотела е много приятен, обзаведен интересно, модерно, в светли тонове, огромни френски прозорци, всичко е направено със стил, извън обичайната традиция на малките хотели по нашето черноморие. Наистина истинска и приятна почивка на спокойно и светло място.

2007.08.27
17:44

Хотела е хубав и идеен. Препоръчвам на двойките да си вземат стая там, със сигурност ще се почувстват много по близки след престоя си

2007.08.22
12:11

аэ почивах в тоэи хотел и останах вьэхитена от интериора и обслужването.препоръчвам го на всички,които държат на уюта и качеството.приятен отдих!!!


Други хотели в СозополЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share