вила Рай *, Казанлък

Рейтинг:  2 star rating  2.3 / 5 (6 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Тракийска гробница в Казанлък UNESCO
Стара Загора    11.8 км
Павел баня – балнеолечение и минерални извори
Стара Загора    12.2 км
Храм "Рождество Христово" - Шипка
Стара Загора    20.5 км
Шипка - Паметник на Свободата
Стара Загора    24.1 км
желая да следя тази тема за нови коментари
norboy (2)
отседнал Септември 2009 за 3-5 дни семейно
2010.07.20
10:17
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Вилата наистина е на спокойно и красиво място , но това е едно от малкото хубави неща там . Пътят до вилата е истински ужас ,домакина се меси във всичко и дава " акъл " за всичко - определено в един момент се чувастваш не като гост , а като натрапник . Добре ще бъде и да има поне някяква табела или указател за тази вила , защото след като влезеш в селото , започваш да се луташ и чудиш на къде да тръгнеш .Като цяло е добро място за почивка , но има и много какво да се желае ..

Лили и Жоро София
отседнал Август 2009 за 1-3 дни семейно
2009.08.11
17:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Тръгнахме на обиколка в България. Първото място където отседнахме беше вила Рай. Посрещна ни много симпатичен човек с колело и ни отведе до вилата където всичко е направено от неговите ръце. Настанихме се в бунгалото в което има всичко необходимо за да може човек да си почине добре- спалня, баня и много хубави книги които човек може да прочете в хамака на двора под дебелата сянка на дървото. Веднага щом се настанихме отидохме да се разхладим в басеина, а през това време нашият домакин ни зарадва със студена диня. През останалите дни сутрин ни посрещаше усмихнатото лице на домакина и вечер си лягахме с него. Показа ни много райски кътчета в района веднъж на колело, друг път с кола. Сега сме на черноморието. Минахме през 5 или 6 места, но такъв уют и топло посрещане не намерихме никъде. До края на обиколката ще търсим, дано има още такива домакини. Желая весело изкарване на всички, които са ни повярвали и искат да си починат от шума и напрежението в гората.

Разочарован посетител
отседнал Август 2008 за 1-3 дни семейно
2008.08.30
16:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Това лято посетихме за три дни мястото семейно, привлечени от приветливата малка къщичка с приятно дворче от снимките и рекламираните уют и спокойствие, но вместо във вила попаднахме в туристическа спалня. Преди всичко, пътят от селото до вилата е черен, доста стръмен и в лошо състояние. Никъде няма указателни табели. Хора също е трудно да срещнеш. В селото има само един смесен магазин, работещ по няколко часа дневно.
Въпреки ясно заявената и потвърдена предварителна резервация ни настаниха не в сградата, която се вижда на снимките, а в съседен участък, в недовършена постройка, предлагаща неудобни легла, половината от които са в едно помещение с кухненското оборудване, а другите - на труднодостъпен втори етаж, направо опасен за малки деца и възрастни хора. Опасно и неприветливо е и около самата постройка, защото е обградена от храсталаци и камънаци, има само една стръмна импровизирана стълба от няколко камъка пред входа и никакво свободно пространство. (Не си тръгнахме веднага само защото се събирахме от различни краища на страната с разлика от часове и намаше възможност за бърза смяна на плана).
Вилата от снимките си остана изцяло във владение на стопанина, който не само че не ни допусна в нея, но и непркъснато щъкаше насам-натам, наблюдаваше какво правим и ни обсипваше със забрани, а които не бяхме предупредени: никакво пушене, не ползвай фритюрник, не пържи риба, не се качвай на втория етаж с обувки (!!!). С една дума, накара ни да се чувстваме като натрапници, а не като гости. Правеше всичко възможно да ни държи на разстояние. Нито тераса (или просторна веранда, както е написано в информацията), нито градина, сауна или дневна с камина бяха достъпни за нас.
Барбекюто не е никакво барбекю, а огнище на двора, при това с ограничено количество дърва. За да си приготвим скара или се храним на открито, трябваше всеки път да пренасяме от нашата "спалня" всичко необходимо за масата, изминавайки по няколко пъти разстоянието от едната до другата къща.
Край басейна, върху некосения бодлив треволяк има само два стари шезлонга. Ако сте повече хора - оправяйте се. Водата е ледена, освен късно следобед при хубаво време, но точно тогава хазяинът решава, че трябва да я допълни и заразпъва маркучи, без да се съобразява с вашето присъствие или желание да ползвате басейна.
Можете да станете свидетели и на дърводелски работи или на бъркане на цимент край масата, на която закусвате. Могат да ви кажат и да се преместите от едно място на друго, защото стопанинът чакал гости и искал да ги настани точно там, където сте вие в момента. Изобщо, не разчитайте, че ще намерите в този "рай" онова, което са ви обещали. Аз и моите близки поне повече няма да стъпим там.

ЖОРО Пловдив 2008.09.15 00:00
НЕ така "Разочарован посетител".Всичко е много естественно.Разбира се,че ще пазите тишина,за да се чува пеенето на птичките.Ако искате да се надвиквате семейно,то идете на ЧЕТВЪРТЪК ПАЗАРА и си изпробвайте гласовете.Пътя е почти горски,а ако ВИ трябва разбит асвалт,движете се по бул."Руски".Няма табели ДА,но стопанина чака долу на центъра и ни води в двора на вилата.Така е било в онези,старите времена.Настани ни и когато се увери,че ништо не ни липсва,тогава ни остави сами.Изобщо"Майнички",всичко и е ГОТИНО на тази вила,а на ВАС не ВИ е било мястото там.И все пак СТЕ останали 3 дни.Значи ВИ е харесало,но българина не си признава,а обича да клюкарства.Вместо да ВИ приготви стопанина храна на място,както в старите времена са приготвяли,то ВИЕ пак търсите да си купите от магазина за евтинлък.А какъв е този излет,когато ангажираш жена си да ти приготви обяд или вечеря.Що не си носите домуз.Той не се разваля за 3 дни.А пушенето не е желателно,щото на излет ходя и непушачи.Нима е хубаво да вмиришате всичкона тютююн.Нали СТЕ водили и ДЕЦА,какъв ще е примера за тях?Не ВИ вярвам за нищо,защото сам видях всичкои и беше много готино,а ВИЕ си стойте в панелките и си копувайте от храна от"БИЛА"или"МЕТРО"и се разхождейте по"ГЛАВНАТА",там няма да си скъсате тористическите обувки!!!
Лина Гергова2008.09.16 17:59
Драги Жоро от Пловдив,
Аз също съм от Пловдив, та ти хващам намеците за Руски и Четвъртък пазара, обаче не схванах кога е това "старо време", за което говориш. Аз също бях във въпросната вила това лято и също бяхме настанени в онази сграда, от която на снимките в сайта има само част от кухнята й. Но там не личи, че тази кухня има наклон поне 10 градуса, да не говорим за терасата й, която освен това няма и парапет. Много правилно си го е описал "Разочарован посетител". И ние пренасяхме храната като шерпове на около 30 м. А не говори за храна, която самият стопанин щял да ти сготви. Самият стопанин ни отказа да ни направи закуска, защото имал работа в Казанлък, а го помолихме предния ден на обед. Самият стопанин си покани жена в обещаната на нас вила, която докара и върна.
И никой не ти говори за асфалт. Обаче, ако не си с джип, е малко трудничко да стигнеш. А това се казва предварително.
Да не говорим, че тишината и спокойствието никакви ги няма, защото къщата не е "над" селото, както пише в сайта, а е в края му, т.е. съвсем наблизо има други къщи, от които се чуват най-различни битови и дворни шумове.
И никой не се е опитвал да пуши вътре - поне от нас. Просто като отидохме ни беше издекламиран по не много любезен начин "кодекса на натрапника". А за обувките на втория етаж - има си табелка там, където се предполага, че трябва да си оставиш обувките преди да поемеш похода по изкачването на втория етаж. Внимание - не е за всеки, опасно е не само за деца и възрастни, ами и за активни спортисти.
Ако си бил в другите къщи - много хубаво. За тях нищо не знам, не бяхме допуснати в тях, затова не мога да коментирам.
А шезлонгите са толкова стари, че получих обрив на кожата от износената пластмаса.
А на стопанина какво му е интересното, не можах да разбера. Може би това, че успява да те забаламоса със сладки приказки, колкото да си намери повод за поредната грубост.
Не знам ти в кое "старо време" си бил, но явно е било много отдавна.
ЖОРО Пловдив 2008.09.21 18:51
Не зная дали сте г-ца или г-жа за да се обърна към Вас както тябва драга ми Лина но сигурно и на Вас Ви е харесва на випата само където нешто Ви е развалило настроението та за това сте се разочаровали Вижте само колко бързо ми сте отговорели часове след моя коментар Това ме навежда на мисълта че следите кой какво коментира а и Вие сигурно доста често отваряте страницата на вилата за да си припомните ХУБАВИТЕ ДНИ прекарани там Старото ми време е че там няма онова напрежение което е в Пловдив както и шума на големия град а си е нешто истинско което не знам зашто не го намирам около нашия град и вече се изнасяме все по далеч от него Ние наистина бяхме посрещнати добре и останахме с добри впечатления та ако се срещнем там сте си кажем и посочим плюсовите и минусите Не Ви натрапвам моето впечатление но съм сигурен че ще отида отново ТАМ а ВИЕ никога не казвайте НЕ Знае ли се може да се срещнем и то точно там ГОТИНИ МАЙНИЧКИ
Радо Радостинов
отседнал Април 2008 за 3-5 дни семейно
2008.05.27
18:15
коментар

Други хотели в КазанлъкЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share