ваканционно селище Елдород **, Севлиево

Рейтинг:  2 star rating  1.8 / 5 (25 вота)
 още инфо    контакти
желая да следя тази тема за нови коментари
iuli_5 (2)
отседнал Април 2010 за 3-5 дни с група
2010.05.13
19:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Тази година ходихме голяма група ученици на зелено училище от Козлодуй на "Елдород" и останахме много доволни. Организацията беше на ниво , а децата очаровани. Последния ден не им се тръгваше след всичко преживяно през седмицата. Направи ми впечатление ,че бяха информирали родителите си за престоя им там още по време на обратното ни пътуване за Козлодуй и когато спряхме пред училището изказването на родителите беше такова: Браво Вие отидохте на най хубавата база , децата са много щастливи.: Е след това изказване може само да похвалим управитела Евгени Добрев за сътвореното от него , а именно комплекс "Елдород". И обещаваме че пак ще отидем. Поздрави на целия персонал.


iuli_5 (2)
отседнал Май 2009 за 3-5 дни с група
2010.05.13
19:07
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Здравейте. Лошите неща които се пишат за този комплекс са неверни . Аз лично калам 2 години подред на зелено училище с учители и присъствие на родители и ще Ви кажа че всички са очаровани от комплекса и персонала. Храната е хубава, хотелските стаи ги няма никъде в България по обзавеждане. Всичко си имат и като влезеш в тях че чустваш наистина Българин /това е за тези които се наричат българи/. Родители, влезте в сайта на комплекса и аз Ви гарантирам че това което го има като снимков материал е живата истина, а ако не вярвате влезте в снимките на децата които посещават това прекрасно място и ще видите техните усмивки от преживяното. Напави ми впечатрение че тези лъжи които са писане за Елдород не са от организирани групи , е това ще рече че все още има хора които са способни да очернят некой който се стреми с много средства да сътвори този прекрасен комплекс. Евгени продължавай така да се трудиш и трудът ти ще бъде възнаграден. Ние сме с теб.


Diana Georgieva (1)
отседнал Април 2010 за 1-3 дни с група
2010.04.04
00:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Току що се върнаме от три дневна почивка с ученици в този комплекс.Условията са страхотни.Имаше парно и топла вода.Кухнята също бе безупречна,ако цените традиционните български ястия,а не очаквате хотел"Риц".Децата останаха възхитени, а ние като ръководители бяхме спокойни за тяхната безопастност през цялото време.Нямаше и минута, в която да не се забавляваха с многото занимания организирани от собственика.
Попиваха като гъби старите български занаяти грънчарство,тъкаха китеници,рисуваха глинени съдове,запознаваха се (за жалост някой от децата за първи път)с различни животински и растителни видове,стреляха с лък,обличаха български носии и прабългарски доспехи....наистина трудно мога да опиша в няколко реда всичките прекрасни моменти прекарани в еко хотела,а и начина , по който срещата на децата с природата ,етнографията,историята и екологията, промениха тяхното отношение към света.
Благодаря още веднъж на собственика и персонала за топлото посрещане и вниманието , с което ни обградиха, въпреки многото си работа.
Благодаря.
Дияна Георгиева,Галя Ламбева и Мая Минкова


Вяра Петрова
отседнал Ноември 2008
2010.01.15
17:39
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Искам да споделя с Вас и преживяването на нашата компания.Платихме капаро за честване на нова година 2008г. след което прочетохме много лоши коментари за този комплекс и се отказахме да ходиме там.В офертата беше опоменато, че при отказ от страна на клиента до определен срок една част от капарото се връща.Съответно можете да се досетите, че и до ден днешен парите не са ни върнати от въпросния господин Добрев.Писахме жалба до защита на потребителите и какво от това-пари все още не сме видяли.

Евгени Добрев2010.01.25 14:03
така е няма как да се върне капаро, сигурно не знаете защо от клиента се иска капаро.Ако си поръчате услуга и в нея има много други компоненти ,освен хранене и спане , а такава услуга е туризма, ще ви стане ясно за много неща . Ако имате някакви притенций се обърнете към съда , за да реши спора. Всеки е прав за себе си , но не живейте с такава злоба , мисля че мога да ви компенсирам , като се възползвате да си ползвате капарото за друг пакет ,който си харесате, но това мога да го предложа на клиент който е все пак истински и се представя с имена а не с псевдоними. Не минава номера да се плюе нещо което не сте консумирали, сигурно ще плюете и върху много други неща но проблема си е ваш.
Петя Захариева
отседнал Декември 2009 за 1-3 дни с приятели
2009.12.11
22:59
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Към всички хора,който плануват да прекарат какъвто и да е празник там-МОЛЯ ВИ НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!!Всичко,което ви се обещава е лъжа и измама!!!!!!!Там няма отопление(поне където бяхме ние),няма топла вода,казанчетата не работят и повечето хора,включително и аз,получихме хранително натрявяне!!!
А към "персонала" на този "БИОХОТЕЛ"- как не ви е срам????????Как може да сте такива безсрамници-рискувате живота на много хора,дръзнали да се доверят на обявите по интернет.Такива като вас заслужават да бъдат линчувани на центъра на Севлиево!!!!!!ИЗМАМНИЦИ!!!!!!!!!!!

Евгени Добрев2010.01.04 15:44
Хубаво лъжите, защото на тези дати не сме работили а се стягахме да посрещаме студенти , иска ви се да не работим за да няма конкуренция но какво да правим като сме най актуални и търсени в Севлиево за нощувка и купон, все пак ви пожелавам здраве ,защото такива като вас се самоизяждат от злоба когато някой се развива добре , независимо че такива като вас се опитват да подвеждат хората , радваме се на небивал програс , защото правило в бизнеса е че лоша реклама няма , благодаря ви че мислите денонощно за нашата реклама , продължаваите в същия дух. УСПЕХ
Евгени Добрев2010.01.04 16:14
я, забравих да ви напомня че от една година не работим с клиенти ,който не са организирани в групи , сиреч няма как да сте се хранили защото работим само с кетъринг и персонала е само от аниматори и ако ги познавахте сигурно щеше да ви е срам че сте се изказали неподготвена , много ви се иска да налучката нещо но явно работите и се изказвате по призумция , съжалявам ви все пак , но можете да се упражнявате , това ме кара да се развивам по бързо от очакваното.
Вeра Николова2010.01.08 17:15
Всичко си е много добре когато имаш хубава компания бях там за посрещане на 2010 година изкарахме чудесно
love_sun2011.03.20 23:53
Колкото и да не ви се иска, ние бяхме организирана група студенти.Много хубава компания, попаднала на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛОШИ условия! Нито една дума от по-горе написаните са лъжа и вие много добре знаете това!Успех и на вас,в мен злоба няма.
eva balabanova
отседнал Юли 2008 за 1-3 дни семейно
2009.10.17
20:17
коментар
Евгени Добрев2010.01.04 16:32
отговор
Gabriela Mincheva
отседнал Февруари 2008 за 1-3 дни с група
2009.06.18
11:33
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:


Аз бях там за известно време и ми беше много приятно.В биохотела е направо прекрасно и имам мнаго хубави спомени.Персонала е прекрасен и направо не могаа да опиша каква игра падна в двора им имаше много животни (щраос,коне и др),на мен ми ги показаха Петър и Ането(децата на оправителя) те също ме бяха завели и в стаята им която беше отдалечена от всички стаи незнаино защо.


От група ученици с.Чавдар
отседнал Май 2009 за 3-5 дни с приятели
2009.05.07
20:34
коментар
elina712009.09.16 11:18
отговор
mitko guglev-ot grupa u4enici
отседнал Май 2009 за 3-5 дни с група
2009.05.05
17:57
коментар
Желязко Петров
отседнал Май 2006 за 1-3 дни с приятели
2009.03.03
17:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Ами какво да ви кажа...!
Първоначалното ми мнение беше горе долу добро..НО
Няколко пати съм бил там и съм много много разочарован.
1.Мирише (как да се изразя по леко)на лайна
2.Персонала е под всякаква критика.Един човек изпълнява по няколко длъжности(и то не много добре)
3.Собственикът е пълен селянин.Няма елементарни обноски.
Пример:Бърка си в носа пред хората,пуска на свобода отровни газове от своето тяло и така нататък.ПС:Това не са измислици.
4.Хотелската част рядко се утоплява и чисти.

gabriela Мin4eva2009.06.18 11:27
Кои е този които пише такива роботи. Тои трябва да се засрами от думите си и аз бях там за известно време и ми беше много приятно.В биохотела е направо прекрасно и имам мнаго хубави спомени.Персонала е прекрасен и направо не могаа да опиша каква игра падна в двора им имаше много животни (щраос,коне и др),на мен ми ги показаха Петър и Ането(децата на оправителя) те също ме бяха завели и в стаята им която беше отдалечена от всички стаи незнаино защо.
Maria Arnaydova
отседнал Декември 2008 за 1 седмица семейно
2009.01.28
16:03
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Моля всеки да пусне жалба до комисията за защита на потребителите или до Меглена Кунева. Мисля, че мястото на такива хора като този измамник е в затвора. Освен ако някой не смята, че е снобария да викаш бърза помощ на 01 януари, след кошмарна нощ.Дано намерите смелост в себе си и този човек да бъде затворен където муе мястото.

Н.Димитрова
отседнал Декември 2008 за 1-3 дни семейно
2009.01.09
23:15
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Уважаема госпожо Стоянова,
питам Ви за Вас какво значи снобар? И кое е лъжа и измислица в написаното от коментарите за Нова година 2009? Кои по-точно български традиции се спазиха? Защото аз лично не видях да се спази нещо от предварително обявената програма, заради която решихме със съпруга ми да празнуваме там.И не само ние. Имаше предимно млади хора дошли да се докоснат до българското а какво получ1иха - НИЩО. Това ли е снобизма според Вашите представи? Нима персонала в кухнята да беше на ниво? А бяхте ли в момента в механата когато потече вода от незнайно от къде?
Аз и съпругът ми бяхме там за да се докоснеме до българското, а в замяна какво- може би за Вас е все едно дали ти пеят народни песни или стариградски песни. Мога още неща да напиша по темата, но сигурно пак ще ме наречете ккава ли не. Но в заключени Ви питам г-н Евгени Добрев ли е примера за съхраняване на българското? Препоръчвам Ви да се поразровите за този човек и тогава едва ли ще му пожелавате такива успехи

Евгени Добрев2010.01.25 14:26
Да можете да се разровите или да доидете лично да се запознаете с мен, защото явно не познавате мен и изграденото от мен село .
- когато на 30 декара изградите и съхраните култура която е оцеляла въпреки че всеки е искал да изчезне от лицето на земята ,ще ви разберете що за човек може да го построй всичко това.
- когато видите чистокръвни български породи овце,коне, кучета и много други животинки ,ще се замислите що за човек е до го прави
- или ако някога проумеите, що за човек ще купи разрушено читалище , ще го възстанови , и ще плаща за развиване на културни деиности за съхраняване и популиаризиране на български занаяти, обичай, храни и фолклор
- що за човек ще загърби всички облаги който му предлагат добро политическо бъдеще
за да спре да развива и популиаризира българското
В. Стоянова
отседнал Декември 2008 за 3-5 дни с приятели
2009.01.07
09:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

И аз бях на посрещането на 2009 година, така че по-полека с лъжите и измислиците!!!
Мога да кажа, че там не е за снобари, да ме прощавате!
Беше си супер! Евала на човека, че толкова време отстоява и държи да запази българските обичаи и традиции!
Колкото до програмата - имаше си и разходка с каруца, имаше и грънчарство, снимки с реквизит, а за децата - ами пързалка, люлка, въртележка малко ли е или ви трябва детска градина, айде моля ви се.

Абе, такова племе сме българите - изродено. Когато някой се опитва да направи нещо хубаво, ние го тъпчим, вместо да му помогнем!

Абе хора вие колко звезди очаквахте там?
И гледали ли сте изобщо други оферти да видите за какви цени става въпрос? Ами да бяхте си отишли на Банско например да изръсите 2-3 хилядарки и всичко щеше да ви е ок.

Хем искаме евтинко, хем пет звезди и какво ли още не....

Ами в почивни станции ходили ли сте - там, не само, че си сервираш, ами и си отсервираш.

Пожелавам успех на Евгени!


30.12.2008г. 31.12.2008г. и това ако не е купон?! - 31.12.2008г.
група гости на Елдород-ЧНГ2009
отседнал Декември 2008 за 1-3 дни с приятели
2009.01.05
09:35
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хора,

който не е ходил в Елдород, той не е усетил от простащината в пълния й смисъл и "гостоприемството" на един болен мозък в лицето на управителя на комплекса. За съжаление все още имаше наивни хора като нас, около 80 човека, които се подлъгаха да посрещнат и новата 2009 година с престояла храна, за онези които свариха да се нахранят.. За останалите, които останаха въобще гладни през деня на 31 декември, вечерта беше сервирано недопечено агне- иначе грандиозно сервирано на чеверме- хихи. Това не беше единственото от предложената предварително в пакета сатирична програма... След блъскането по опашки за залък хляб, последва посрещане на новата година със стомашни разстройства, виене на свят от "прясна ракийка" и разни други екстри! За атракциите въобще няма да говорим- ако искате да разочаровате тотално децата си- това е мястото! Само се въоръжете с търпение и нерви да им обясните защо не са посетили работилницата на дядо Мраз, защо е нямало конкурс за снежен човек, защо не са впрегнали каруцата да ги поразходят... Отговора е много прост- управителя обяснява, че не напразно сте на село- ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ САМИ- ЕЕЕ СРЕЩУ СКРОМНАТА СУМА ОТ 250 ЛВ. НА ЧОВЕК. А ако случайно изроптаете, че не сте получили това, за което плащате и решите да не доплатите остатъка от сумата- ВНИМАВАЙТЕ МНОГО- СЛЕДВАТ ЗАПЛАХИ ПО АДРЕС НА МЕСТОЖИТЕЛСТВО (управителят се застрахова предварително като ви кара прилежно да попълните адресни карти при пристигането) и ЗАКЛЮЧВАНЕ НА ГОСТИТЕ В КОМПЛЕКСА ДОКАТО НЕ СИ ПЛАТЯТ- ЕЙ С ТОВА ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА ОПРЕДЕЛЯ КОИ ТОЧНО ГРАНИЦИ ПРЕМИНА!!! ЧНГ на всички клиенти на Елдород- И догодина внимавайте с избора!

Няколко човека
отседнал Декември 2008 за 1-3 дни с приятели
2009.01.03
14:05
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не мога да повярвам, че след всичко написано тук ние все пак бяхме там.

Това което получихме е пълно хранително отравяне на 4 човека, никакво посрещане на нова година - чалга яко и стари градски за увертюра, и безброй лъжи. Свинското със зеле беше посно зеле, което като свърши за закъснелите, който е гладен за обед - кроасани.

За мен този човек е болен и трябва да се лекува. Той не осъзнава за какво става въпрос след като има наглостта да се изказва, след всичко това.

Но се чудя къде са институциите, кой му позволява да работи??? Къде е ХЕИ, ДВСК, комисия за потребители???

Ползвал алтернативни източници за вода??? Къв си ти бе???

Имали хората хранително разстройствор ама било вирусно - абе нещо като Митьо пищова само свидетелството им липсва.

Ако поне малко уважавате себе си и искате да сте живи, недейте да ходите там НИКОГА!!!

едни от групата за Нова година 22009.01.04 16:19
Абсолютно съм се съгласяваме с написаното за Елдород. Ако наистина бяхме прочели отзивите за хотела едва ли щяхме да "празнуваме" Нова година! Едва ли има нормален човек,който да плати маса пари за НИЩО! Наистина НИЩО, камо ли да отиде пък да се натрови и то за спомен. Приканват те да участваш АКТИВНО в нещо, което не получаваш. Но ние не АКТИВНИТЕ УЧАСТНИЦИ В ТАЗИ ПАРОДИЯ НА ПРАЗНИ не бида да оставиме нещата така. Ние поне ще си потърсиме правата. ХОРА БЯГАЙТЕ ОТ ЕЛДОРОД КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН. А собственика да го затворят в психиатрия ни е препоръката
д-р Николай Пенчоков
отседнал Юни 2008
2008.07.01
15:19
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

РЕПЛИКА
До
г-н Евгени Добрев
собственик на комплекс за туризам "Устойчиво село"

г-н Добрев,

Когато получих Вашето писмо по електронната поща и го прочетох за момент ми се стори, че съм бил на проверка в друг обект!!!
Във връзка с това и поради факта, че в него избягвате да говорите за констатираните нарушения и желанието да се представите, като жертва бих желал от този форум да Ви задам следните въпроси:
1. След като получихте до момента 5 бр. протоколи от РИОКОЗ Габрово за изследваните води от местни водоизточници, както и чешми в две от стаите на комплекса със заключение " Пробите не съответстват на изискванията на СТНПСЕС т.4 ДВ бр.41/26.05.70 по показатели нитрити, амоняк, Микробно число и Коли титър това общи приказки ли са!?
2. Отремонтирахте ли вече "онова" кранче което може би е пропускало, защото видно от разпечатката на ВиК -Севлиево от 01.01.2008г до 31.05.2008г Вашият комплекс не е потребил и 1 литър питейна вода!!? Колкото до това, че имате 120 кубика за месец юни, то след проверката на 18.06.2008г. до края на месеца можеше да навъртите и 500 кубика.
3.Съгласно справката, която получихме от фирмата снабдяваща коплекса с минерална вода на 30.05.2008г. са Ви доставени само 8 бр. туби по 19 л., тъй като останалите 10 бр. са били пълни с някаква вода от неясен произход /според Ваши служители предназначена за готвене!!!??/. Това ли е по Вашите критерии неограничено количество минерална вода?!
4. По време на пребиваване на въпросната група ученици, а и преди това позволявахтели си да нарушанате ограничения асортимент от храни ,който имате право да предлагате в "Кафе аперитива" на комплекса / който незнайно защо се е превърнал в РЕСТОРАНТ на рекламният Ви сайт/ и да сервирате ястия за които нямате условия за приготвяне нито разрешително?
5. Колко хора от обслужващия порсонал в това число и Вие имаха здравни книжки?
6. Към момента на проверката имаше ли въведена в обекта"Кафе-аперитив" система за управление безопастността на храните и водеше ли се входящ дневник за контрол на храните?
7. Кой и кога Ви е разрешил да използвате нерегистриран и неконтролиран местен водоизточник в обект с обществено предназначение?
8. След като Ви беше връчена заповед № ДЗК-04-388/19.06.2008г от директора на РИОКОЗ-Габрово за спиране от експлоатация на целия комплекс, на 21.06.2008г. проведе ли се сватбено тържество в комплекса въпреки забраната?? Нарушението на заповед за спиране от експлоатация и умишленото излагане на риск здравето на хората според Вас как се квалифицира в юридическите среди??
В заключение г-н Добрев бих желал да Ви кажа, че на лицето д-р Пенчоков никога не му е липсвала медийна изява. Напротив идва ми в повече , но няма как длъжни сме да даваме информация на обществото за нашата работа чрез медиите и го правим всяка седмица! В тази връзка никога не съм казвал, че причината за епидмичния взрив от Гастроентероколит е само и единствено водата, а само съм го допуснал като една от работните хипотези. /виж запис от интервю за Дарик радио-Габрово/ за всички останали преразкази в други медии не мога да нося отговорност/.
Въпреки, че не намерих никаква връзка между Вашите нарушения и "дългогодишното ми кандидатстване за висок шефски пост" както отбелязвате в писмото си, държа да уточня , че за 16 г. трудов стаж в системата на ХЕИ и РИОКОЗ съм извървял цялата йерархична стълба от лекар- ординатор до директор на инспекцията и лично за мен го приемам, като успех.
По отношение на това, че приемате моите действия, като реваншизъм искрено се учудвам тъй, като с Вас се познаваме едва от 18.06.2008г. и не разбирам за какъв реваншизъм говорите!
Не знам дали посрещате гостите си с хляб и сол или с хапчета против повръщане /както твърди една от учителките придружаваща групата от Варна/, важното е с какви впечатления си тръгват, а те видно от форум на пътешественика /виж for.journey.bg/topic.php?topic=6912 и zahotelite.com/ са преди всичко негативни! И те ли г-н Добрев са писани от реваншисти като мен!?

д-р Н.Пенчоков
Директор дирекция "Надзор на заразните болести"
при РИОКОЗ - Габрово

01.07.2008г.

Евгени Добрев2010.01.25 13:53
Добре е да се упражнявате , но все пак къжете цялата истина. Защо не кажете че заведох дело , и след като го спичелих(сигурно съдът е .....така ще кажете) , но си признайте че нямате дори елементарна техника с която да изследвате заразите. Защо не дадохте проби в независима лаборатория , знаете ли защо , мпже би щяха да затворят цялото хей в Габрово, защото не можете да отговорите на нито един Европейски норматив.Само да ви информирам че идва времето когато това ще ви се случи ,защото както можете да се отнасяте безнаказано с фирми от българия , това не може да се случи с чужда фирма , защото стандарта там е друг. Но да ви припомня че повечето неща при мен се случват по проекти и няма как да обясните че не сте готови да внедрите европейските норми .
Евгени Добрев
отседнал Януари 2008 за 1-3 дни сам турист
2008.06.30
07:49
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

ПРАВО НА ОТГОВОР
ОТ ЕВГЕНИ ДОБРЕВ
СОБСТВЕНИК НА КОМПЛЕКС ЗА ТУРИЗЪМ „ УСТОЙЧИВО СЕЛО ЕЛДОРОД”

Туристическият бизнес винаги търпи поражения от клиенти и потребители. КАТО МЕДИИТЕ ОТРАЗЯВАТ ВИНАГИ САМО ТЯХНАТА, ПО-СЕНЗАЦИОННА СТРАНА ЕДНОСТРАНЧИВО.Защото според редица морални и етични норми, клиентът винаги има право. Рядко се чува гласът и мнението на бизнеса който също е потърпевш в дадения случай, и пораженията от публичната рекламация без право на защита са огромни.
С мене в момента се случва същото, без да мога да реагирам и кажа моя гледна точка.
Думата ми е за десетките публикации и изнесена информация от БТА, електронни и печатни медии относно хранителното отравяне на 38 деца и 7 учители от Варна. Публикациите са с дата 25/26/27 юни.
Единствените истини от тези публикации са следните:

1.Наистина в комплекс”Устойчино село Елдород” летуваха 38 деца и 7 възрастни от датата 11 до 15 юни т.г. Те бяха по обучителен модул”Опознай и съхрани българското” и имаха активни занимания по темата.
2.Наистина при част от децата имаше здравословни проблеми, които започнаха на третия ден и се влошиха и увеличиха на четвъртия. След преглед в звеното за Спешна медицинска помощ, заключението беше за вирусна инфекция, тъй като всички имаха висока температура, повръщане и част от децата имаха разстройство.

Не съм съгласен ис изнесената информация по следните точки:

1.В комплекса се употребява освен водата от собствени водоизточници и вода, доставяна от местната ВИК, като за месец юни има консумация на над 120 кубика питейна вода. Също така за децата се осигурява неограничено количество минерална вода.(това не бе отразено в медиите)
2.В публикациите се пише за бактерия и други констатации, които не са доказани с протоколи, доклади и други надлежни документи и в момента са само общи приказки и безпочвени обвинения.
3.РИОКОЗ-Габрово не е алармирана за проверка първо от потърпевшите родители на децата, а от мен, аз лично ги алармирах, че нещо се случва в комплекса и трябва да се вземат мерки за изясняване на евентуалните огнища. Защото за мен е също толкова важно, колкото и за клиентите да разбера причините за заболяването.
4.Това за домашното мляко от диви кози е пълен абсурд. В комплекса се отглеждат няколко планински козички, декоративна порода, които не са за добиване на мляко, а за атракция на децата. От посочените кози-само една е женска, как според вас може да се издои толкова литра мляко, че да изхрани цял лагер.(може би от мъжките, как смята д-р Пенчоков?)
5.Твърденията на д-р Пенчоков за използваната вода в комплекса не е вярна.Единственото съмнение, че може да е от нея го обявих аз, защото в комплекса има три вида водопровода и се съмнявам, че някой от крановете може да пропуска и да се смеси с питейната вода.

В заключение искам да кажа, че докато документално не бъде доказана вината на комплекса за тази масова епидемия, не е коректно да се обявават твърдения в масовите медии. Всички изявления на лицето д-р Пенчоков са по-скоро стремеж за медийна изява и реваншизъм, тъй като той дълги години е кандидатствал за висок шефски пост без особени успехи.
Използвам възможността с това писмо да обърна внимание на родителите, които изпращат децата си на лагери-задължавайте и контролирайте учителите, които са с децата ви да се грижат за тях, а не децата да са оставени на произвола.Имаме групи с деца, за които учителите полагаха отлични грижи и контрол, и няма нито едно болно дете. Доколкото знам, уважаемите госпожи затова получават % и командировъчни от детските пари, както и ние приемаме безплатно учителите с групата, сиреч-ние им плащаме присъствието, за да са обгрижвани децата. Все повече при нас идват групи от деца, които са без контрол и без минимално възпитание.
На д-р Пенчоков искам да кажа и още нещо. В нашият комплекс за туризъм ние посрещаме децата не с деган, а с хляб и сол, по стар български обичай.
Малък коментар с още въпросителни:
...Цитирам информация за гастроентерита: „Причини:
- хранително отравяне;
- стрес;
- някои лекарства;
- диетични грешки;
- вирусни, бактериални и паразитни инфекции.
Епизодите са кратки и преминават за определен период от време, но понякога протичането е по-тежко и значително намалява работоспособността и качеството на живот. Вирусни гастроентерити
Те са едни от най-честите заболявания. Източници на зараза са замърсена храна, вода, съвместна употреба на лични вещи. Симптомите се развиват след кратък инкубационен период от няколко часа. Към клиничните прояви, освен гадене, повръщане и диария, могат да се причислят високата температура и мускулните болки.» -изв.от в.»Доктор»
Питането ми е, не трябва ли да се изследват продуктите и стоките на доставчиците, от които всеки ден е закупувана прясна храна дали имат нужния контрол и сертификати за качество? След като болеста се развива за няколко часа, това ме навежда намисълта, че не е от водата, а може би от храна, която не е контролирана на ниво»производител».

Въпросителните са доста и се надявам оторизираните органи и лица да отговорят на тях и да бъдат надлежно информирани всички заинтересовани лица.
Д-р Пенчоков, не трупайте актив от чуждото страдание и преди хипотезите да станат доказани твърдения. Това е подсъдно и наказуемо.

Нека хората, които четат това писмо знаят, че никой собственик в туризма няма интерес да си загуби клиентите. И че аз, моето семейство (имам две малки деца) и обслужващ персонал живеем в комплекса, пием от тази вода и ядем от тази храна и досега не сме боледували.

С уважение: Евг.Добрев
27.06.08г.

Теодора Дучева
отседнал Юни 2008 за 3-5 дни с група
2008.06.18
16:48
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Нямам преки впечетления от Елдород но дъщеря ми се върна от там на 15.06.2008 г.с хранително отравяне и престой една нощ в болницата на системи.Периода е 11.06.2008 - 15.06.2008.Класът им беше на пленер / от Варна /.Освен нея повръщащи и с температура са още 10-ина деца и едната им госпожа.Сподели,че храната им била ужасна, след първия дъжд стаите протекли и т.н.Изуменият лекар ги убеждавал,че имат летен вирус!!!Все още е на лекарства и строга диета.Според мен ХЕИ Севлиево или Габрово / не знам / трябва да проверят сериозно обекта.Е ако искате да се натровите и да повръщате постоянно........Елдород е вашето място.Държа да отбележа, че децата са на 12 г./ да не реши някой,че са се напивали - имаше някъкви такива коментари

Гост от варна
отседнал Юни 2008 за 3-5 дни с група
2008.06.15
11:22
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не е възможно да има положителна оценка за това зловещо място, всички които са дали такава оценка трябва да са подставени лица или приятели на собственика.
Заведоха там от училище един автобус с деца и на втория ден всички бяха със стомашни проблеми. Водата не става за пиене а са давали на децата да пият от нея да си мият зъбите и са готвели с тази вода. Може да проверите в болницата в гр. Севлиево колко случай със стомашни проблеми е имало от този комплекс. Децата са били на системи. (периода е 11.06.2008 - 15.06.200
Колкото за гостоприемството ... ами какво да ви кажа след като са карали децата да сервират а не сервитьорите да носят пълни табли които са тежки и за голям човек и дори са им се карали защо са се бавели - СЪЩО КАТО КОНЦЛАГЕР това не е било училищен лагер.

Таваните в стаите текат, контактите висят от стената с оголени жици, въобще наистина мястото е подходящо за сървайвър а не за комплекс с три звезди. Би трявало от Българската Туристическа камара да вземат лиценза на този обект, ХЕИ габрово или Севлиево да затвори този обект.

Б. Лазаров
Варна
15.06.2008

Анжела Мишева
отседнал Декември 2006 за 1-3 дни с приятели
2008.05.12
16:34
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

И ние изживяхме ужаса елдород и посрещнахме 2007 г. и влезнахме в Европейския съюз без хляб на масата само на кисели краставички и вонящо сурово месо от прасе което беше заклано на 31 следобяд и приготвено от човека който храни животните със същите дрехи и при ужасно нехигиенични условия така че си бяхме на краставиците.
При това че държанието на господина беше отвратително,но пък ни каза че сме участници от един експеримент.
на 01 си тръгнахме със скороста на б... п....ст

dedovoto ot PLEVEN
отседнал Януари 2008
2008.04.23
15:11

Ееее добре, че има възможност за коментари в този сайт и най-вече, че споделяте какво сте преживели. Така ме спасихте от линч. Трябваше да организирам weekend за 38 човека и тъкмо бях хвърлил око на комплекса и то какво.... чета и не вярвам на очите си. Мале мале, какво щеше да стане апо-долу "гостоприемство". Щаха да ме линчуват.
Господ да Ви поживи любезни, че си пишете каквото Ви е на сърце.
А по повод писмото на Mariana + група - че това си е левашка реклама от заинтересованите лица си личи от първото прочитане. Щом и ЕКО -КЪЩИЧКИТЕ като име и то с главни букви използва.... еба ти нещастниците. И защо са ЕКО ми отговорете?

2008.03.13
00:14

Ей, хора не се лъжете. Тия измамници пак са си пуснали оферта за Великден и майските празници. Атракции и други прототии. И кажете на вскичките си приятеле, че тази дестинация не е най - подходящата. А коментара по - долу е писан от "мениджърския екип". Просто тона и изказа са едни същи. Весели празници,
Ангвлина

2008.02.10
14:25

здравейте, Купонджии тази Нова година - 2008, прекарахме в комплекс Елдород и сме много доволни!!
1. пристигнахме на 29 декември 2007 и бяхме посрещнати от баба Цана по българска традиция - с питка и шарена сол. 2.Цялата ни група от 15 човека (вкл. и малки деца) бяхме настанени в ЕКО - КЪЩИЧКИТЕ на комплекса.Срещайки менения , че е имало проблеми с отоплението на АПАРТАМЕНТИТЕ в комплекса, държа да подчертая , че при нас беше изключително топло , чисто и уютно.
3.Активно и с желание се включихме в почти всички прояви подготвени от ЕЛДОРОД в предварително раздадената ни програма
- уроци по народни танци (научихме Искийско хоро, което е характерно за региона),благодарни сме на хореографа Бенъо затова, че е такава СИМПАТЯГА
- снимки с реквизит (БГ костюми от различни епохи и области) беше голямо забавление за децата и техните майки превърнали се в Търновски царици, Паганета и булки с косичници.
- забавления за деца - возиха се на каруца, рисуваха върху керемиди и грънци ( за, което получиха дипломи), правиха сурвачки и храниха щраусите във фермата на ЕЛДОРОД
- по време на всеки обед наред с обилната храна имаше и духовна - фолклорни формации пресъздаваха местните нрави и обичаи.Това бяха ВЪЗРАСТНИ ХОРА, отделили време от празничните си дни, за да ни забавляват и ограмотят.По наше наблюдение обаче някои от гостите наблюдаваха безучастно, дъвчейки поредната мръвка без да проявят елементарно УВАЖЕНИЕ и ВНИМАНИЕ към труда на участниците.
В крайна сметка така се вижда кой за какво е дошъл , макар че всеки би ДЕКЛАРИРАЛ, че е там не заради бели покривки и 5 звездност, а заради АВТЕНТИЧНИЯ ФОЛКЛОР.
- на 31 декември следобед задружна група от майки и деца се къпаха повече от 1 час в басейна. вярно е, че на други и им се стори хладно и не се потопиха, но нима на морето не се получава същото - едни се плицикат дълго, а други само топват пръстите на краката си и се връщат под чадъра!
- не на последно място по време на този престой се сприятелихме с изключително колоритни,интересни и непринудени хора - Мишо Бъжев (известен акодеонист и композитор), Тодорка, Иван и другите от певческите групи (самородни гласове), Бенъо - хореограф, както и поетът Димитър Васин, който в личен разговор ни разказа факти от историята, бита и известни личности от района.
Благодарим за старанието и приятелското отношение на всички от персонала! Ние със СИГУРНОСТ отново ще посетим ЕЛДОРОД! ИЗКАРАХМЕ СИ СУПЕР!!! За всеки, който би се заинтересувал , с удоволствие ще предоставим богат снимков материал , за да потвърдим написаното от нас тук!
БЛАГОДАРНИ СМЕ, че всеки гост имаше възможност, АКО ЖЕЛАЕ, да се включи лично в програмата и да попее или потанцува с участниците в нея! Нашата група се възползва с радост и ентусиазъм от това и така купонът ни беше пълен

2008.01.13
16:57

И какво ми отговориха. Правете си сами изводите когато изберете това място.
Здравейте Г-жо Мавродиева,

Ще отговоря от мое име. И нямам намерение с този отговор да се завързва една безконечна кореспонденция.

Всяка рекламация е правилно да се подаде писмено. И с по-голяма конкретика. И то още в момента, когато сте констатирали описаното. Аз благодаря за дългото, обстойно, подробно и майсторски написано писмо, което дори е като приказка. При тази липса на време, която описвате, е направо жертва от Ваша страна да ни напишете такава плеяда. За нас тя е ценна, защото всяка обратна връзка с клиенти е ценна. И ще бъде обстойно разгледана от всички участващи като екипи в пакета. Не съм съгласна с няколко неща. Ето кои са те:

1. Всеки гост в мое име и Баба Цана по традиция е посрещнат добре, настанен според изискванията за гостоприемство и любезно обслужен. Не е вярно, че не съм се усмихвала. Няма нужда да се правим на палячовци.До последно чаках и последните клиенти, за да ги посрещна лично, да се запозная с тях и да коментираме евентуално възникнали въпроси.

2.И на Вас дадохме както на всички останали Програма, която всеки ден на закуска, обед и вечеря припомняхме по часове къде какво се случва.

3.Не е вярно, че не е имало планираните атракции. Това, че Вие не сте ги посетили, не означава, че ги е нямало. Имаше две групи, (седящи на масите зад вашата и отстрани на вашата), които взеха участие във всичко . Имам архив от снимки, които доказват изпълнението на всичко обещано. Возене с каруца имаше всеки ден в уречения час, имаше и снимки, дори извън времето, имаше и рисуване на керемиди, и тъкачество, децата боядисваха и грънци, самодейците от селата представиха в срок и навреме планираните песни и обичаи. За стрелбата с лък аз лично дойдох и казах на Вашата маса в колко часа ще има, и че не е желателно най-малките деца да участват, но възрастните -може ако искат. Инструктурът беше с 3 комплекта професионални и спортни лъкове и мишени в уречения част, дори гости, които не бяха заявили стрелба, а просто бяха навън, пробваха.Колкото до звездността на базата ни, тя е категория 2 звезди и не претендираме за повече. Това , което описвате като ситуация може да се случи дори и в много по-луксозни бази.

4.Да, неможахме навсякъде да стоплим колкото им се иска на туристите, но никъде не е било без топлина и топла вода, а навън все пак бяха рекордните -27 градуса, които ако ви ги бяхме казали колко са, съвсем щяхте да се притесните.

5.Имаме какво да дооправяме по пакета, но декларирахме желанието си и положихме всички усилия да задоволим желанията на клиентите. Всеки от тях сам реши дали да спи, да пие, да излиза извън обекта или да участва в атракциите.

6.Десертите, макар и не 5 звездни, каквито сте свикнали да хапвате, бяха домашно и с много желание приготвени.

7.Самата Вие казвате, че не сте искали да посрещнете Нова година в 4 и 5 звезден хотел, а ни обвинявате в момента, че не сме такъв, защото имаме нередности. При нас е селски двор, с плюсове и минуси, не е излъскан и лустросан до блясък обект, предлагаме това, което имаме и не сме излъгали в офертата за нищо. Да, съгласна съм, че туризъм не се прави така- да се правят рекламации след консумиране на пакета. Защото ответната страна неможе вече да реагира. Мен лично нито веднъж не ме потърсихте и не ми казахте нищо от това, което пишете, макар да се виждахме.

Все пак остава да ни радва и доволната част от клиентите, които идват редовно при нас, от тях има хора и с 1 , и 2, и 3 висши, и доценти, и професори, и шефове на фирми. За нас са просто клиенти.И приятели, които идвайки в един селски комплекс с категория 2 звезди, знаят плюсовете и минусите, и си спазваха часовете на програмата, за да участват, а не да ги търсим и молим.

2008.01.13
16:56

Ето какво написах аз:
Здравейте Мария и Евгени.

Избрахме клуб Елдород за посрещане на 2008 г. Защо? Защото моето семесйство и приятелите, които бяха с нас се впeчатлихме от вашата обявена програма – Опознай и съхрани българското. Искам да ви кажа, че в семейството ми се спазват стриктно много български традиции. Макар и много зает човек, с работа, следване на второ висше образование и две деца намирам време и посещавам български народни танци два пъти седмично. Едното от децата ми също е записано в такъв клуб, само че за деца. В къщи се слуша българска народна музика и прочие.

След като видяхме офертата – веднага решихме, че това е нашето място. Не ни се празнуваше в 4, 5 звезден хотел на бели покривки и при лъскава обстановка. Изпратих офертата си на всички приятели и едни от тях избраха да бъдат с нас. Дори те избраха президентския апартамент. По Коледа гледахме репортажите по БТВ за с. Делък и изказванията на Евгени. Сърцето ми се сви. Ама избрали сме вече. Няма време за коригиране. Преди да тръгнем за Севлиево прочетохме и мейлите ви с прочие обяснения.

И какво стана оттук насетне... Президентския апартамент в който трябваше да бъдем настанени...?! След прочие искания и потвърждавания от наша страна се опитахте да ни настаните в пиано бара. Ако вие на това вътре му викате басейн? Та той нямаше преливници и система за циркулиране и затопляне на водата?! Аз не разбирам от басейни ама това не бе басейн. И слънчевото време в деня на настаняването ни позволи да видим цялата натрупала се мръсотия на повърхността. Единственото нещо което замазваше работата бяха цветята. Т.е. варианта басейн автоматично отпадна. Изумлението ми бе огромно като видях, че едната спалня е до басейна. Лично моите очаквания бяха, че стаите в които ше спим, ще бъдат отделени от басейна по някакъв начин. Поне снимките не ми даваха яснота по въпроса. А как мислихте, че можехме да ползваме една баня 4 – ма възрастни и 4 деца. Ако знаете само с какво нетърпение очаквахме цялото семейство изживяването. И как при вида на президентския апартамент надеждите се изпариха. След като ни настанихте в апартамент 1 или 2 не си спомням вече и условията ми с видяха примеливи малко се поуспокох. Но под мивката в банята едната плочка е счупена и оттам една бяла котка влиза в банята и във ваната. В банята няма една окачалка където да си закачиш хавлия и прочие. След първата вечер имахме щастието спалнята да падне на земята и след като мъжа ми говори с Евгени така и спалнята не бе поправена. Та си спахме две вечери на матрака на земята. Така наречената гостоприемница не знам РИОКОЗ как ви е издало разрешение? Просто хигиената е под всякаква критика. За сведение голямото ми дете започна да повръща още на 31.12, а малкото след като се прибрахме. На другите приятели също децата са повръщали. Бяхте писали някъде из сайта, че е подходящо за деца. Е как мислите вечер като му се ходеше до тоалетна на детето от гостоприемницата трябва да излезеш навън за да ползваш тоалетна. И това навън – навътре ама е подходящо за деца. Тенис масата е много добра идея, ама да беше малко топличко там където е сложена. Е играхме тенис на маса с якетата Количеството и качеството на храната която предложихте не беше на ниво. А празничната вечеря за НГ ....!?Нямам думи и нерви да изкажа възмущението си. Само ще коментирам десерта - един севритьор с табличка на която са наредени кекс и реване. Е не знам какви са ви обичаите, ама ние ядем торти, баклави и други екстри на празници. Атракционната ви програма я следяхме само първия ден. В 10 часа за танци и хора бяхме само аз и приятелката ми. Дойде хореографа и пита само вие двете ли сте? И отиде да търси още желаещи. Само ще ви кажа, че в Турция където това лято почивахме в10 часа имаше водна аеробика. Турчина свиреше и почваше. Имаше сутрини от начало до край сам си правеше аеробика. Но след като атракцията е обявена се прави. Хората някакси започнаха, но без музика. Тя дойде в 11.30. А колкото до хорегорафа е добър професионалист. Като скараджия малко не го биваше – сухички му бяха пържолките. Мъжете ходили да варят ракия, ама и това го нямало. Едно от децата чакаше за стрелба с лък , но и тя се отложи. Снимки, возене с каруца и други атракции ние не видяхме. На другия ден сами си направихме атракционната програма – но извън комплекса и не съжаляваме.Тръгнахме си без да кажем довиждане. Защото няма да се видим повече – поне ние няма да дойдем повече при вас. Мария, един съвет към теб – усмихвай се и посрещай гостите по – дружелюбно. Това е част от работата ти. Може да не ти е приятно, ама това ти е работата. Искам да изкажа благодарност на жената, която занимаваше децата първия ден. Направиха сурвачки, свири с акордеон, децата пяха и прочие. Според мен само тя си свърши работата. Като цяло, аз и моето семейство не сме доволни от избора си за тази нова година и ще ви кажа така туризъм не се прави и не се привилчат туристи. Този неприятен спомен го разказах на всичките се познати. Един доволен клиент ще каже поне на 3 – ма други, че е доволен Един недоволен ще се оплаче на поне три пъти повече.

iuli_52009.09.16 23:02
госпожо мавродиева/ пиша ви името с малки букви защото така заслужавате/защо не си стоите в софия и да си използвате президентския апартамент на президента на България, та да останете доволни, а и си поръчайте храната в леглото та да се наситите. Сигурно вашите баби и дядовци са се хранили в златни чинии и са се къпали в мляко. интернета и за информация на хора а не за клюки на такива като вас.как не вие срам, да не ви е викал насила Добрев в Елдород я, а сега ревете.
2007.12.28
22:55

То бива, то може, ама пък такава наглост!!!... И аз бях там - нищо общо от оферта до изпълнение!!! НИЩО! Тези, които сте изкарали добре - е, готина е била компанията ви. Ама май и вие сте платили за нещо, което не сте получили! КАто теглиш чертата така излиза... А пък ако всичко ви е било ОК - щастливци! Този нещастник - собственика,току виж, решил имидж да прави... Ама то така не става! Като "хлъзнеш" един - двама и те ще разкажат, не само тия, дето са изкарали хубаво. Е, добре все пак, че са имали хорицата и хубаво време, че ако беше студено (минусови температури) ни тъпан щяха да бият, ни да танцуват!

2007.12.28
22:44

Ей, човече, то не е само проблема с тока! Това "гостоприемство", което видях в репортажите по бТВ - ТОВА Е НАГЛОСТ! Тези, които са ходили веднъж, не са се върнали, нали се сещаш! Много обещания, ама напразно! И аз ходих там с приятели и на мен ми се случи почти същото. Явно, там - в "Елдород" и "Делък" (защото собственика е един и същ) така си живеят - на гърба на хората! Взимат им парите и 'айде - кой от където! Да, ама стига вече сме пълнили гушите на измамници всякакви!

2007.12.11
16:50
коментар
2007.12.11
16:27
коментар
2007.12.09
20:11

Днес се прибрах от еко селище "Делък". Мога да ви кажа че никога няма да ми стъпи крака там повече!!! Собственика на селището както и на "Елдород"е един и същ. Бяхме повече от 40 души и се бяхме разбрали да има храна,
празнична вечеря и всичко необходимо за добро изкарване на празника.


Изненадани останахме когато този пич доиде и взе парите още на 2-рия ден и не ни даде нищо, нито касова бележка, нито фактура, като ни обеща да ни я даде на другия ден , преди да тръгнем. Това не се случи и около 4000лв. хвърлихме буквално на вятъра.Програма нямаше,празнична вечеря нямаше,спря тока и бедствахме цяла нощ изпукаха котлите за парното поради липса на ток и обслужване(имаше много деца едно от които на 1,5 годинки!!! Всички умряха от студ.


На другия ден както и предишната вечер собственика след като взе парите се скри буквално и изключи телефона си. След като си тръгнахме,отидохме до
"Елдород"в Севлиево и там разправията беше страшна и се стигна до полиция и жалби от наша страна срещу него. Той отново се укриваше. Та така приятели ХЕ ХОДЕТЕ НИКОГА В ЕЛДОРОД ИЛИ ДЕЛЪК!!!!!НИщо от това което пише на сайта не е така а собственика е измамник! Това са думи и на полицаите в града!А ако собственика чете тези редове, ще му кажа следното: НЕ СМЕ ПРИКЛЮЧИЛИ С ТЕБ МОШЕННИКО!!! Очаквай чключване и се оглеждай добре!

Това е от мен-един вбесен човек!


Други хотели в СевлиевоЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share