плаж Арапя

Рейтинг:    2.1 / 5 (1 вота)
още инфо
чистота на плажачистота на водатакачество на пясъкачадъри/шезлонги
свободно мястоатракциидостъпностзаведения
 снимки от плаж Арапя увеличи карта

Хотели в близост

плаж Арапя
къща за гости Тоскана
Царево    0.2 км
къща за гости Арапя
Царево    0.3 км
хотел Мария-Делфините **
Царево    0.3 км
къща за гости Вулкан
Царево    0.3 км
хотел Арапя Кораба **
Царево    0.3 км
goody (55)
посетил Юли 2009 с приятели
2010.06.25
15:01

Един от малкото плажове по южното черноморие, който не бих препоръчал на никой себеуважаващ се човек. Не че самия плаж е лош, въпреки че там през август месец има голямо вълнение, което се е оказало фатално за много плажуващи. Освен че водите в залива са доста опасни, има и доста змии.

Арапя, обаче, още от соц. време си е е любима къмпинг дестинация на много хора от София и Пловдив и това вероятно е един от най-посещаваните плажове извън курортните градчета. Много от тях имат дори постоянни каравани там, други просто случайно са попаднали покрай приятели.

Поради близоста си до Лозенец, напоследък на територията на къмпинга са почнали да никнат и разни хотелчета.

В крайна сметка като резултат къмпинга може да бъде сравнен единствено с познатите в щатите "white trash trailer park", т.е. техния вариант на циганско гето. И точно както в циганското гето тук умело се съчетават - луксозните джипове с мизерята.

Самата плажна ивица е малка, скалиста и крайно недостатъчна за многобройните кампуващи турсти.

valensiancho2011.07.11 15:58
Аз пък мисля точно обратното.Това е едно от любимите ми места по нашето черноморие.Вярно е ,че последните години започнаха да го застрояват,благодарение на неподкупния и лоялен към гражданите кмет на град Царево.Иначе гледката от скалите е невероятна.
criper2012.05.14 18:43
Напълно съгласен съм с тази оценка. Бих добавил, че щом навлезеш в района на плажа те обгръща една воня, чиийто произход трудно може да се сбърка. И веднага се сещаш за репортажите относно куррортите с липсващи пречиствателни станции и като влезеш в морето непрекъснато се оглеждаш дали няма да се сблъскаш с изхвърлени фекалии и други подобни мръсотии, с каквито изобилстват плажовете на Златните и Созопол...
По стечение на обстоятелствата придобих 3 дка в този район и всячески си мъча да се отърва от него, но безуспешно...
petko 412012.05.20 19:02
Хубава плажна ивица - с три залива- голям плаж,малък плаж и миден залив.Лошото е че е презастроен вече. Има обаче канализация и морето е чисто. Има достатъчно магазини и заведения.Привлича много почиващи от Царево, който ходят там за плажа. Напоследък из залива нръстосват доста джетове и мот. лодки, което е опасно.Могат да се намерят бунгала ,сравнително ефтини., макар и без екстри. Посещават го доста софиянци, има сърф и леководолазен клуб.Има места за палатки и каравани.Има и лукс хотели, на 2 и 3 етажа.Залива доста дълбок и рядко имасилновълнение-над1- 2 бала. От страната на царево има горичка,върби и тополи. Там е по добре, там ходят семейства с деца.Ако не попаднете на много прости хора до Вас, е добро място за летуване.