Гранд Хотел Варна *****, Св. Константин и Елена

Рейтинг:  2 star rating  2.3 / 5 (5 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Аладжа манастир
Варна    5.6 км
На море в Златни пясъци
Варна    7 км
Плажове в близост
плаж на Гранд Хотел Варна
Варна    0.3 км
плаж Летовище - Евксиноград
Варна    0.5 км
желая да следя тази тема за нови коментари
rumito2601 (1)
отседнал Август 2013 за 1 седмица семейно
2013.08.13
10:33
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За Бога, не ходете там!!!! Съжалявам, че не снимах румънците как се бият за палачинки сутрин!!! Или пък еднообразната храна цяла седмица..


счупен капак на WC, след 3 оплаквания, нищо не се промени!!! след почистване на стаята ръжда, цена на нов- 10 лв. категоризация
kunida (2)
отседнал Юни 2013 за 1 седмица с група
2013.06.10
15:49
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

И това ми било един престижен 5 звезден хотел...... било е да, ама 1983 г. В ден днешен НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ!!! Бяхме на работническите игри цяла седмица. Чакахме повече от 2 часа за да ни настанят (след 14 ч.). В стаята освен да оправят леглата не почистваха. В банята батерията на мивката не работеше. От нея можеше да тече или вряла или ледена вода, но не и нормална. Когато се къпеш от мръсния сифон под ваната водата се връща и наводнява цялата баня. Чучура на батерията също не работеше, можеш да използваш само телефончето. Стая - отвратителна!!! За ресторанта сега........... Там не смениха яденето през всичките 7 дена. Хляба през цялото време беше стар, а това което оставаше на вечеря беше сервирано на закуска! Ол ин клузива беше само бира и безалкохолно!!! Няма български алкохол в пакета. Искахме да си доплатим - не могло. Искахме да съберем две маси, за да може да седнем цялата група заедно - НЕ МОЖЕ!!! така и никой не можа да ни обясни защо не може да събираме масите. Такава била политиката на хотела. ТОВА НЕ Е ХОТЕЛ А ХАМБАР!!! За Бога хора, не го използвайте!!!

Pochivasht (1)
отседнал Септември 2012 за 2 седмици семейно
2012.09.17
12:09
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За всички, които държат на това, за което плащат, за Бога, хора, не ходете там! Срещу 208 лв. на ден бельото и хавлиите бяха сменени чак на 6-ия ден след оплакване на рецерция - един-единствен път за целия период; банята не беше измита нито веднъж, с прахосмукачка беше минато само 1 път. Храната в основния ресторант - 10 дена едно и също, бах ти премиума; храната в алакарт ресторантите - само 2 неща между, които можеш да избираш...и това нещо цяло лято, бах ти алакарт-а. Басейните - мърсни и пълни с пясък на дъното, водата мътна. Отношение от персонала - отвратително, стил "дайте парите и си...мамата". Това не е хотел за 5 звезди. Този хотел е долнопробен, треторазяден, заслужаващ не повече от 2 звезди, камо ли да се презентира обслужване за All Inclusive Premium. Там е идеално за мърлявите румънци и непретенциозните германци. Няма нужда конкуренцията да ги маскари, те сами се справят отлично с долнопробното си обслужване. Хора, не си давайте парите в този скапан хотел. Това, че бил избран за комплекс на 2010 и 2011 година е ПЪЛНА ЛЪЖА. Чисто на просто собственикът си е платил, където трябва, за да му дадат лъжливото "звание". Никога не ходете в Гранд хотел Варна, ако искате да запазите нервите си здрави поне през отпуската!

izabela dimitrova
отседнал Август 2008 за 1 седмица млада двойка
2009.10.15
15:58
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

хотелът е просто прекрасен.храната е разнообразна и вкусна.ходих в него 07.08.2008 и бях доволна от всичко.препоръчвам жи да си прекарате там.

asia popova
отседнал Юли 2009 за 2 седмици семейно
2009.08.18
10:21
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Чудесен комплекс, чистота и много красиж парк. малко са местата по нашето черноморие с такава зеленина.
Храната е добре приготвена и персонала е учтив. Бяхме в хотел Долфин и това е най-хубавата ни семейна почивка. Имаше много забавления за децата.

5 zvezdi2010.08.18 19:50
ПЕТ ЗВЕЗДИ ОТ МИНАЛОТО
или
петзвездното приключение на 13 заблудени софиянци, попаднали за нещастие в ГРАНД ХОТЕЛ ВАРНА

Да се оповаваш на стари лаври си е далавера, но си има и своите недостатъци, първият от които е.....миризмата на старо. За съжеление всичко старо мирише. Даже и лаврите. Още от фоаето на „Гранд хотел Варна” те обгръща този „величествен аромат” на едно отдавна отминало време.
Асаснсьорът, който трябва да ги огведе до стаите пристига с подобаващото за петзвездния си статус авторитетно закъснение. Това съоръжение, всъщност се оказа първото, от услугите на което се отказаха нашите герои. Ако пристегне на третата минута, това означава, че си имал десетзвезден късмет.
Но, да се върнем на 5-звездните миризми. До сега беше само миризма на старо. След като си отваряме вратата на стаята обонянието долавя и миризмата на мухал. Решаваш, че ще проявиш творчески непукизъм и няма да се ядосваш. Все пак си на почивка. Но.... епизодът „Гранд МИРИЗМА Варна” трябва да завърши. Все пак петте звезди предполагат цялостно обслужване.
И ето я следващата миризма – влага. Преди да започнеш разузнаването за произхода й, отговорът те цапардосва по главата - капка от тавана те приветства за „добре дошъл”. Поглеждаш нагоре и виждаш черно, мокро мухлясало петзвездно петно от теч.
Кърпите грижливо са оставени, тоест хвърлени на плота до мивката за да не се намокрят, тъй-като стойката за тях се намира точно под дъждовното петно. Опсссс.....кърпи ли споменах.........били са някога. Сега са петзвездни парцали, със сиво-черен цвят и несиметрично разположени петзвездни петна, които не излизат даже и с “Ариел”. Каквото и въображение да проявиш не можеш да убедиш себе си, че това е петзвездна дизайнерска мисъл за десен на хотелски хавлиени кърпи. Потупваш се по рамото за проявената далновидност, че си взел чадъра. Оставяш го пред вратата и го отваряш при необходимост от посещение на петзведната баня. Гледаш, разбира се да не се бавиш много там. Повтаряш си: всичко е на ред. Платих една торба пари, ама какво пък. Останалото ще е на ред. Все пак само ще спим в този хотел. През деня ще бъдем на плажа с питие в ръка. Ех,....живот. Нали сме си платили за Ол инклузив, и то не какъв да е, а ОЛ ИНКЛУЗИВ ПРЕМИУМ. Това не е шега работа. Може би точно в този „премиум” се включват миризмите и течовете в банята. Кой знае.
Приключенията в банята не свършват тук. Студена вода от мивката не тече. Има само гореща а Пирогов, сектор изгаряния е далече. Ще подходим по-внимателно. След десет минутно разгадаване на „чалъма” на чемешмата откриваш с много труд и мисъл, не какво да е, а......СТУДЕНАТА ВОДА. Защо поне не написаха едно указание за работа с петзвездната баня?!
И така. За да потече студена вода от мивката на Гранд хотел Варна /тези, които ще го посещават да си водят записки/, правите следното:
1. Врътката се завърта плътно на ляво. Забележете – ЛЯВО, там където е топлата вода в нормалните бани. Даже и еднозвездните. Тук, обаче получаваме студена.
2. Изчаква се около 3 минути.
3. Намаляване на налягането до степен на „църцорене”.
Вече може да се измиете без опасност от изгаряния.
И така. Време е за плаж. Намъкнали сме се в банските костюми и с величествена стъпка сме взели на абордаж плажа. Ето го морето, сините вълни, парещото слънце и...вместо да се озовем на така дългочакваната красива плажна ивица се натъкваме на..... Суходолския гьол. Ама във Варна. Ама петзвезден варненски гьол. Да, превъзхожда Суходолския гьол. Има си бетон и стълбички за влизане в тинята. Тоест морето.
Добре де, не е чак толкова зле. Няма да си разваляме почивката с подобни незначителни подробности. Продължаваме да гледаме оптимистично. Пък и кой ще си признае, че е дал луди пари за нищо. Чужденците около нас си имаха своето оправдание: заблудила ги е туристическата агенция. Те даже не се чувстват заблудени, но това е друга тема. Важното е, че ние нямахме оправдание за грешния си избор, а това си е вече петзвездна гадория.
Придвижваме се бавно, по петзвездното подобие на морски пясък, сив на вид, състоящ се от клечки, дребни камъчета, прах и натрошени миди. По време на прехода се сдобиваме с няколко петзвездни цицини и седемзвездни драскотини, причинени от опасно стърчащите железа на плажните чадъри. А те са си монтирани точно на височината „остани без око” и разстоянието от края на един чадър до началото на другия е не повече от 50см. Какво пък, важното е, че ги има, а на нас кой ни е крив, че сме по-високи от 1.50м? Вината си е наша. Навеждаме се и се опитваме да се измъкнем от петзвездния плаж възможно най-бързо.
Връщаме се към басейна. Той ни е включен в пакета, който сме платили. Имаме си шезлонг на плажа, чадър и даже шалте. Брей, че щедри хора. И то за нищо пари. Да, ама не. Нито шезлонги, нито чадъри, да не говорим за не особено хигиеничните шалтета. Всичко заето, няма и един квадратен сантиметър сянка. Е тук вече ни напусна петзвездния оптимизъм и се започна с повишаване на децибелите и преминаване в седемзвезден фалцет. Разпоредителят се заема с нелеката задача да намери необходимото. И успява, колкото и невероятно да ни си струваше. Вече сме доволни, защото сме се сдобили с дървени шезлонги, с малко олющена боя, и стърчащи закрепващи елементи, шалтета в окаяно състояние, и най-важното – петзвездна сянка. Друго си е.
Следващата изненада в банята: душът се изживява като пожарникарски маркуч. Врътката за нагласяване на струята е безвъзвратно заяла и нама завъртане. Къпеш се със струя от градински маркуч в петзвездна бана. Налягнето на можеш да го намалиш, защото тогава ще загубиш студената вода. Ако прибавиш малко абразивен пясък към водата ще се получи перфектната машина за рязане с водна струя.
Време за ол-инклузивна премиумна вечеря. Леле, колко потзвездно звучи.....То не е ресторант, то не е чудо. Ако си затвориш очите можеш да решиш, че си на концерт на Мадона. Кърфица да пуснеш няма да падне. Брей, че наплив. Ще трябва да е мноооого вкусно. Да, ама не. Три полуфабриката сготвени набързо, прокиснали домати и преоценени плодове. Пак го поглеждаме от към хубавата му страна. Добре че са полуфабрикати. Вкуса им не може да бъде променен. Няма как да се обърка рецептата.
Никакъв избор на храна. Безвкусно и еднообразно. В Италианския ресторант въобще не ходете. Не са на ясно дори какво са обявили в менюто си и ти сервират друго, с обяснението, че това има, това ще ядете. Без майтап. Звучи невероятно, но се случи. След като настояхме да ядем това, което сме резервирали, то ни беше сервирано, но по-добре да не го бяхме изисквали въобще. По-голяма безвкусица не сте яли през живота си. Добре че кръчмата отсреща е отворена, поне децата да не си легнат гладни.
Това не е всичко за Италианския ресторант. Пиците, които се сарвират там за т.н. Олинклузив са ЗАМРАЗЕНИ, и то сигурно преди 20 години. Сега са малко подтоплени и сервирани ОХЛАДЕНИ. Обяснението, което получихме беше, че пещта поемала само две пици и за това сервирали замразени. Дори не знаеха какви пици сервират – една с гъби, друга без, с месо, без месо.... Хайде пак в кръчмата отсреща. Там поне е вкусно.
Салфетките са голям дефицит във всичките ресторанти на този хотел. На двама се полага една. Сигурно хората заети с комплекса са природозащитници от петзвездна висота и се грижат за преразхода на хартия.
Не си поръчвайте бяло вино!!! По-кисело е от ябълковия оцет. Обяснението, което получихме беше, че: олинклузивното вино е кисело и че ако искаме друго ще трябва да си платим. Все едно ми го подаряват, но както и да е.
Климатъкът в стаята при повече въображение, може да се приеме за работещ. Но все пак не разчитайте. Вземете си вентиратора от вкъщи.
Закуската е до десет часа. Ако се озовеш там в 9.30 рискуваш да се храниш прав. Свободните маси вече са грижливо почистени и нямат покривки.
За вечеря ако отидеш малко след навалицата ще ти се наложи сам да си почистиш масата от хранилите си преди теб, да си смениш сам покривката, да си намериш малко употребявани прибори и евентуално да седнеш да се храниш.
За десет дни спалното бельо се смени само един път.
Хотелът предлага безплатно ползването на тенис маса и билярд. Това за тенис масата го прави и кварталното училище, но тук звучи по-петзвездно. Топчета, обаче няма, а хилките са най-нискокачествените, които могат да се намерят на пазара.
В т.н. дискотека въобще не стъпвайте. Няма никаква вентилация, да не говорим за климатизация. Парфюмът, който се разнася в това помещение е: „Старите маратонки с мръсните чорапи от мазето и .....един пръс прах по тях”
След разговор с управителя ни обещаха компенсация. И знаете ли каква беше тя? Фруктиера с плодове в стаята. А, че петзвездните хотели са длъжни да те посрещнат с фруктиера в стаята е друг въпрос. Може би управителите не бяха на ясно с изискванията за петте звезди или по-точно се надяваха ние да не сме на ясно.
Интернет сигнала през повечето време го няма. А когато го има е адски слаб и не става за нищо.
Тотална подигравка с клиентите, даже гавра. Така се чувстваме след тази „прекрасна” почивка.
Не бихме искали да ви натрапваме мнението си. Просто обърнете внимание на всичко това, ако ви се налага да отседнете там. Или въобще не отсядайте там, ако:
- Търсите почивка на море, не на тинясал гьол или мръсен, стар басейн
- Искате да стъпвате в пясък, а не на бетон или в прах
- Знаете какво означава категоризацията на хотелите
- Искате да се храните с добра храна
- Не позволявате подигравка с парите ви.
И много други неща. Имаме и снимки, но ще ги кача друг път. Доста време отделих за това и не желая да отделям повече. Отекчението и обидата са максимални.
След целия този петзвезден лукс ни очаква и метеоритен дъжд тази нощ. Няма да пропуснем поредното многозвездно нашествие.
12.08.2010г.
ирен хаджиева
отседнал Юни 2009 за 1-3 дни с група
2009.08.09
22:58
коментар
bestyanko2011.08.22 10:24
отговор

Други хотели в Св. Константин и ЕленаЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share