хотел Ескада Бийч ***, Ахтопол

Рейтинг:  3 star rating  2.7 / 5 (13 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
На море в Ахтопол
Бургас    0.3 км
На море в Синеморец
Бургас    5.6 км
Плажове в близост
Ахтопол
Ахтопол    1.2 км
плаж Велека
Синеморец    4.8 км
желая да следя тази тема за нови коментари
Nqkoq (1)
отседнал Август 2014 за 1 седмица с приятели
2014.09.01
06:27
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Почивката ни в хотел "Ескада Бийч" беше разочарование за нас и нашите приятели. При проявения интерес от наша страна февруари месец, ни увериха, че хотела предлага детска анимация. При пристигането ни на 24.08.14, от рецепцията ни увериха, че такава няма. Една от причините да гостуваме във хотела беше детската анимация.
1. Храната
Храната беше добра, с изключение на това, че се изнасяше само по една тава определено ядене за вечерта /обяда, свършва и се поднасят кебапчете или кюфтета. Все пак в началото на престоя ни, цялата градина към ресторанта беше пълна, нормално е да помислите за всички гости, не само за 20% от тях. Същото беше и положението с десертите, престояли сладки в изобилие, но си беше въпрос на късмет да се добереш до толумбички, бисквитена торта или еклери.

2. Обслужването
При настаняването първото впечатление на клиентите е обслужването на рецепцията. Не знам за Вас, но за мен е необяснимо при провеждането на среща с клиент да се дъвче дъвка. Също така на третия ден от престоя ни, се появи госпожица на рецепцията, която видяхме за първи път и единствено тя ни поздравяваше през остатъка от почивката.

Господинът, отговарящ за паркинга и ресторанта - Веднага ни посрещна, обясни за паркинга, нямаше случай да минем покрай него, независимо с пълни чиний или просто ей така и той да не ни позрави или да не отвори вратата на ресторанта.

Господинът, отговарящ за басейните - Изключително мързеливо момче. Цял ден беше на телефона, понякога ставаше да оправи някой шезлонг или да направи забележка на някой, че скача в басейна. Това като препълнение кофи с боклуци или пълни масички с чашки, никак не му правеха впечатление. Вечер се прехвърляше на бара, чакаш, докато се наиграе на телефона и тогава той може да ти обърне внимание.


Камериерките - Изключително лошо впечатление прави хвърлените торби с мръсно бельо или боклук по коридора. Прибираме се от плаж и тя пита защо се прибираме толкова рано.

Последната нощ от престоя, имахме случка, която изуми нас и нашите приятели. В 1,30ч. сутринта на 31.08.14г., приятелите ни, са събудени от чукане на вратата. Госпожицата от рецепцията ги събужда със забележка, че климатика им много дрънчал и пречел на съседите им. Извинете, но този климатик не е донесен, монтиран, нито поддържан от нас.
Плажът е лош,водорасли и камъни в изобилие.

tiggo (1)
отседнал Юли 2014 за 3-5 дни семейно
2014.07.19
12:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Локацията на хотела действително е чудесна! Гледката към морето е прекрасна, лятната столова също е супер. Проблема с паркинга е смятам решен - през целия ни престой не сме имали проблеми. Липсата на читав плаж на пешеходно разстояние ще отбележа като малък проблем /отстоящия на 5-6 мин. пеша е меко казано неприятен/,но за сметка на това на 5-6 км. е чудесния Бутамята(Синеморец), а на още толкова чудесния Силистар. Храната,като за олинклузив от този клас в България е прилична /всички продукти са от марките на Метро - не са екстра качество, но не са и пълна отврат, като в Сл. Бряг - там съм бил клиент на най- отвратителния "ол"! Готви се вкусно и макар и изборът да не е огромен, винаги има какво да си избереш. До тук с хубавата част! Столовата е отворена и гъмжи от мухи.Кацат навсякъде и върху всичко. За времето на престоя ни от 6 възрастни и 3 деца, 6+1 прекараха по една нощ повръщайки в тоалетната... Не помогнаха пробиотици / започнати седмица преди пристигането/, нито антибак кърпички. Интересно е защо никой не споменава този проблем? За престоя ни в хотела поне 2/3 от клиентите си издрайфаха червата! Добре, че ужасът продължава само ден! Това разваля всичко останало- каквато и да е гледката, никой не ходи на почивка, за да повръща в стаята си от кофти хигиена в столовата! Хубава работа, ама ...

misti321 (1)
отседнал Юли 2013 за 1 седмица семейно
2014.06.04
19:48
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не бих препоръчала на никой нормален човек да си даде парите във този скапан хотел.Всичко което е написано във сайта на хотела не отговаря на действителността.На първо място парко местата са малко и няма къде да се спре,ако не може да си намерите място на паркинга на хотела ви карат да си търсите място някъде по улиците.На второ място стаите не са това което са на снимките,хигиена е под всякаква критика .На трето място плажът е на 20 минути пеша от хотела и е под всякаква критика.На четвърто място храната е изключително еднообразна:кюфтета,кебапчета,яйца ,салатите са 3 вида абсолютно всеки ден.Единствено се сменя зелето с моркови със зелена салата,която е нарязана като за пуйките.Кашкавалът е подобие на кашкавал,сиренето е подобие на сирене,плодовете бяха предимно ябълки и смачкани портокали,а сладките не стигаха винаги за никого и постоянно ги кацаха мухите.Виното беше подобие на вино,твърдият алкохол със сигурност беше докаран от някъде с дамаджаните,а минералната вода не беше минерална ,а натурална от чешмата.За сведения водата на Ахтопол не е годна за пиене и познайте какво му се случва на човек като пие от тази вода.Кафе-машината също е свързана към водопровода .Сладолед се дава от 14ч до 16ч,точно когато децата спят .Храната останала от предният ден се претопля и се дава на ново на другият ден,трябва да си глупав за да не го разбереш.За да се нахраните трябва да си вземете храната и да пресечете улицата с риск да ви удари някоя кола,за да седнете на мястото определено хранене.САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ НА ВЯТЪРА И ДА СИ ПРОВАЛИТЕ ПОЧИВКАТА!!!ЗА 10лв повече от това което сте платили на ден ще получите много по-добро обслужване,по-добра храна и наслада за вас и вашите деца за стойностна почивка.НАИСТИНА СИ ЗАМИСЛЕТЕ !ПРИМАМЛИВИТЕ ЦЕНИ НА ТОЗИ ХОТЕЛ СА ЗА СМЕТКА НА КАЧЕСТВОТО КОЕТО СТЕ ОЧАКВАЛИ ДА

tuaila (1)
отседнал Юли 2013 за 1 седмица семейно
2013.07.23
09:36
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотелът е с прекрасно изложение, изключително чист, персоналът е млад и много любезен. Обслужването е на високо ниво, чисти се всеки ден,хавлиите се сменят на три дни, а чаршафите - на пет. Храната в ол инклузива беше много разнообразна, вкусна и в изобилие.Плажът също е много хубав,със зона на хотела, която включва чадъри и шезлонги, морето е плитко, с пясъчно дъно и подходящо за деца.Почивката ни беше много хубава и с удоволствие ще се върнем отново догодина.

l_petkova (2)
отседнал Юни 2013 за 1 седмица семейно
2013.07.01
22:50
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Посетихме хотела през юни 2013- четиричленно семейство от София.
1. Настаняване
Бяхме настанени не според предварителната ни заявка, а в двойно по-малка по квадратура стая. Само отбелязвам, че резервирахме почивката още през месец януари и въпреки това нито едно от изискванията ни /изглед към морето, стая не на последния етаж/ не беше спазено. От обявените 2 LCD телевизора намерихме 2 стари с кинескоп със счупени дистанционни. От рекламираните 2 климатика за едноспален апартамент имаше само 1 - полуработещ.
2. All inclusive - термина не е приложим за храненето, предлагано в Ескада. Храната се състои предимно от картофи, макарони и съмнителна кайма. Млечните продукти бяха от типа "Булка", постоянно чакахме за прибори и/или чинии, случихме претоплена храна на 2-3 дни! Плодове нямаше въобще, а сладоледът свършваше за 5 мин., затова децата чакаха на опашка пред бара.
3. Паркинг - опечен на слънце и пълен още от месец юни!
4. Персоналът беше любезен, наели са млади момчета и момичета за отсервиране, които бяха много отзивчиви и единствени са в състояние да вдигнат мизерната ми оценка за хотела.
5. Подвеждаща реклама - в супер фотоси от сайта на хотела всъщност виждате частта от хотела, която не се предлага, а е разпродадена на руснаци.
6. На вниманието на ХЕИ - минералната вода, която се предлага всъщност е чешмяна, след като престои лъха на хлор, а бутилките качени на автомата за вода си личи, че са ползвани поне 2-3 сезона. Най-нахалното е, че ползват бутилки на различни доставчици - сутрин е "Девин", вечерта "Горна баня", а бе всъщност ползват каквото намерят.
7. Ценно - изнесената към морето столова е приятна и направена с пари и усет - единственото, което аз и семейството ми искаме да запазим като спомен от Ескада - Ахтопол.

Danniiordanova (1)
отседнал Юни 2013 за 3-5 дни с приятели
2013.07.01
22:08
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Посетих хотела през юни 2013г.Абсолютно съм разочарована от изхранването на база пълен пансион.Мръсни прибори, чинии, маси, които не се почистваха,храната под всякаква критика, най евтини и некачествени продукти, плодове почти нямаше,ястия с месо също, кебапчета и кюфтета, подобия някакви, риба, аз не улучих, десерти едни и същи пет дни, салати три вида......организацията е НУЛА.Политика на хотела странна, на петия ден смениха чаршафите, на шестия си тръгнах....няма да повторя визитата в този хотел, съветвам Ви и Вие да не повтаряте моята грешка!!!

dandania (2)
отседнал Юни 2012 за 2 седмици семейно
2012.07.08
15:54
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За първи път посетихме хотела през 2010 г., а за последен път - през месец юни 2012 г. Първият път всичко беше страхотно. За съжаление при второто ни посещение останахме много разочаровани.Кухнята е страхотна - готвачите са на изключително ниво, храната се поднася подредена с много вкус. В чинията е буквално красота. Всичко останало, обаче е ужасно. Персоналът в ресторанта се състои от две дами и двама господа. Нито един не спазва правилата на сервиране. Приборите, салфетките и ястията се раздават като карти от единия край на масата; масите през целия ни престой изглеждаха, като да не се почистват, същото беше и със столовете в ресторанта - по тях имаше от храната на гостите, които бяха яли преди това,а и от предишните и от по-предишните.Не се почиства и помещението - по ъглите има купища умрели насекоми и прах.Въобще хигиената беше под всякакво ниво. Хавлиите се сменяха на три дни, дори и по-често,но или пералнята не струваше или не зная, тъй като идваха с черни петна, като че ли току що някой е избърсал на тях неизмитите си добре крака.В стаята ни имаше мравки, които си съжителстваха спокойно с нас през цялото време. В ъглите на стаите си имаше паяжини с паяци, но иначе стаите наистина се почистват ежедневно.
Сградата, местоположението, басейнът на хотела са страхотни. Водата в басейна през юни беше около 28-30 градуса през цялото време. Тихо и спокойно е.
За това пък на морския бряг беше чудесия: във водата беше гнусно да се влиза по цялото крайбрежие на Ахтопол - имаш пиявици, огромни водорасли, строителни материали, превръзки, найлони, касетки от зеленчуци и плодове и всичко, за което с сетите и за което не му е мястото там. Най-голямата мръсотия беше в платената зона. Такова нещо нямаше през 2010 г., когато отново почивахме през юни в същия хотел.
Освен, че обслужването на сервитьорите в ресторанта беше ужасно, не зная поради каква причина, на третата вечер ни забраниха да сядаме в лятната градина пред ресторанта. Предупредиха ни, че ще ни сервират предварително платената от няколко месеца вечеря само в ресторанта. Така в лятната градина на брега на морето, която се рекламира в сайта, сядаха само богоизбрани,случайно попаднали или друг тип хора, но не и такива които са направили резервация месеци преди лятната си почивка. Четох преди време мнение на един друг гост на хотела, който беше записал, че тези с резервациите били последната грижа на персонала и се убедихме лично, че е точно така, макар да не вярвахме, тъй като при посещението през 2010 г. бяхме изключително глезени и обгрижвани. Сега промяната е драстична. Гостите се пренебрегват очебийно и очевадно от сервитьорите, демонстрира се някакво превъзходство и едва ли не те обслужват по милост и от снизхождение, а не защото си си платил и имаш право на това. Въобще клиентът е низвергнат.
В лоби бара нещата стоят по друг начин, но само що се касае до бармана от Варна, който за трета година е на работа в този хотел - той е страхотен, много внимателен и вежлив, изпълнява всяка поръчка точно и умее да "погъделичка" клиентите.
Освен прогонването от лятната градина и ограничаването на правото ни на избор и на свободно придвижване, много неприятно впечатление прави и това, че накрая при напускане на хотела, едно нервно същество на рецепцията, което никога не се усмихва, те кара да изчакаш, за да се провери дали в стаята всичко е наред, т.е. дали не сме откраднали нещо от оскъдната покъщнина. Аз така го разбрах и се обидих много; явно накрая трябваше да преглътна и това-работя като прокурор, а съпругът ми е служител в МВР. Имаме претенции, че сме от честните. Платила съм куп пари, за да отседна в хотела и то предварително, а накрая да ме подозират, че съм взела със себе си мръсна хавлия, рекламна чаша на Девин или собствения си течен сапун. Не зная дали е такава политиката на хотела, както ни беше обяснено, но тя е някак си пак като шамар за клиента.
А и още нещо, не слагайте нищо на сушилника, дрехите ви ще придобият петна от ръжда.
На тези които смятат да отседнат там, пожелавам по-приятни емоции от нашите. А и после да пишат дали нещо се е променило или сервитьорките продължават да изтърват таблите и да хвърлят ножове по прозорците от неумение и непохватност.

ahat_112012.08.16 15:36
Ние бяхме в хотел Ескада юли-2012г.Не съм съгласна с това ,че по столовете и масите е имало остатъци от храна.Напротив сервитьорите непрекъснато отсервираха и почистваха старателно.Ние се хранехме вечер в лятната градина и никой от персонала не ни е правил спор защо там се храним.Стаята се почистваше качествено всеки ден.Хавлиите се сменяха на 3 дни , бельото на 5 дни ,но такива са правилата в този хотел.Водата в басейна беше винаги чиста.Персонала на всички нива са много любезни.С удоволствие ще посетим този хотел пак !
Brilliance_bg (1)
отседнал Септември 2011 за 1-3 дни семейно
2011.09.06
21:17
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Нещо съвсем прясно. Предстояха ни 4 почивни дни и решихме със съпруга ми и две приятелки да посетим хотелски комплекс Ексада Бийч в Ахтопол. Хотелът го намерих по интернет, за съжаление без да прочета коментари по форумите преди това. На първо място, още когато пристигнахме в хотела, веднага видях, че снимките в сайта им естествено са малко по-красиви, отколкото е действителността, но това не ме притесни. Реклама все пак. Фоайето- чисто, модернистично направено, посрещна ни една дама на рецепция, която услужливо ни попълни картите настани ни, но първата изненада беше, когато трябваше да доплатя двудневния пакет и го направих с карта на ПОС, че после не ми издадоха касов бон. Настанихме се в две съседни стаи, които изглеждаха, абсолютно по стандарта, но продължавах да се чудя колко звезди е хотела, тъй като абсолютно никъде, нито в сайта, нито в самия хотел можеше да се види това. Вечерта излязохме, прибрахме се около полунощ и след като всеки влезна по стаите си, с ужас чух крясъци откъм стаята на приятелките ми, които всъщност се оказа, че си съжителстват с мишка. След като се появи рецепционистката просто установи, че има мишка и предложи да смени стаята. На сутринта след оплакване на управителката, се оказа, че тя ще говори със собствениците и щяла да види как да ни компенсира. На въпросната закуска сутринта, се оказа, че е една блок маса пълна с остарели салами, кашкавали и блудкави конфитюри, накацани от мухи, колкото няма сигурно и в селски обор. Половината "ястия" предлагани в менюто ги нямаше, защото както сервитьора ни обясни, "пицаря, напусна вчера и не предлагаме нищо свързано с тесто", в ресторанта, лоби бара и кафенето никой не чука касов бон, а ви пробутват по един "служебен" такъв, т.е. стотинка данък не плащат за нищо. За наша изненада на тръгване, управителката ни се извини отново за неприятната емоция с мишката и върна парите за първата нощувка, като за втората каза, че е нямало мишка и затова няма да ни ги възстановяват. Тъй като ми се струва, че би било леко несправедливо селски тарикати да печелят по такъв начин на наш гръб, за двата почивни дни, в които бяхме там реших и сигнализирах проверки и в Комисията за защита на потребителите, и в РИОКОЗ - Бургас и в НАП-Бургас, надявам се, че поне от утре, когато е работен ден ще има кой да смути спокойствието на тарикатите. НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!

snezhtach (1)
отседнал Юли 2010 за 1 седмица с приятели
2010.07.26
20:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Имах неудоволствието да направя резервация в този хотел и не го препоръчвам на никого. Наиистина на първо четене изглежда чистичко и приятно, но като влезеш в "ремонтираната"ъбаня устонявяваш че като се изкъпеш половината вода е извън поддушовото корито и не може да се оттече, защото там няма канал. Стойките за кърпите се разпадат когато се опиташ да ги ползваш, няма никакво приспособление на което да си оставиш сапуна или тоалетни принадлежности и единственият вариант е да ползваш капака на тоалетната чиния. В края на престоя си бях сюрпризирана, че осводобжадаването на стоито става само под зоркото око на чистаачката, и ако тя не може да се справи със задълженията си се оплаква на управитела. Тряябваше да се сблъскам с "мениджъра" на хотела, който заяви, че трябва да платя 300 лв. за смяната на изцапан мокет, но великодушно ги бил намалил на 60. Естествено, че не платих, но извода е единствен. Колкото и да изглежда приличен хотела,манталитетът им е селски. Андрешко - ако може да мине този който му плаща бензина на джипа "Мерцедес" - добре, ако не може - здраве да е! Така че не Ви препоръчвам да почивата в хотел Ескада!

justreal (1)
отседнал Юли 2010 за 2 седмици семейно
2010.07.16
15:43
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

За първи път тази година посетих хотел Ескада и съм много доволна.Държи се на чистотата с изключение на това, че чаршафите се сменят на 5 дена.За 12 дни ни смениха бельото само веднъж, което е малко според мен.Персонала е готин.Само рецепциониските не бяха в час.Общо взето на нито един мой въпрос не можеха да отговорят, оправданието беше, че са нови.Всичко останало е супер.

dandania (2)
отседнал Юни 2010 за 2 седмици семейно
2010.06.22
22:00
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Препоръчваме хотела на всички, които търсят панорама, истинска почивка и разнообразие. Ние, като четохме какво пише по форумите за изсъхналите кроасани и чистотата, дълго се колебахме дали да рискуваме и да почиваме там. В крайна сметка не сбъркахме: обслужването е чудесно, хотелът си има всичко, за да прекара човек добре. И определено не ядохме изсъхнали кроасани за закуска...Менюто е разнообразно. Хората са любезни и сърдечни и утаждат на всяко желание и каприз.

Svetlak (6)
отседнал Август 2009 за 3-5 дни семейно
2010.05.26
17:30
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Решихме да отседнем в хотела съвсем случайно. Хареса ни обстановката и не го мислехме много, но трябваше. Стаите са хубави, но всичко останало куца. Ресторантът е просто зашеметяващо ужасен. Закуската(на блок маса)представляваше изсъхнали филийки, смачгурени кроасани и др. гадости. Не си заслужава

Мара Иванова
отседнал Юли 2009 за 1 седмица млада двойка
2009.08.03
09:55
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Избрахме този хотел за сватбената си седмица и не го препоръчвам на никой решил да се поглези. За парите,които платихме нахлуваха да чистят стаята в 8:30ч. сутринта,директно отключваха; нямахме табелка"Моля, не ни безспокойте"; басейна не е толкова голям като на снимките; няма уединение,съседите се облягат и всичко е открито. Помолихме да не се оставя отворена вратата на терасата,точно обратното,а вътре всичката ни техника..Зле, много сме разочаровани..за 95лв. нощувка..


Други хотели в АхтополЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share