хотел Самоков ****, Боровец

Рейтинг:  4 star rating  3.5 / 5 (5 вота)
 увеличи карта     още инфо    контакти
Забележителности в близост
Боровец
София    0 км
Национален парк Рила
София    10.1 км
връх Мусала
София    10.1 км
Говедарци
София    10.7 км
желая да следя тази тема за нови коментари
vilykan (1)
отседнал Май 2016 за 1-3 дни семейно
2016.06.02
01:14
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Не хранех големи надежди за този хотел. Фасадата му изглежда точно както преди 25 години + % овехтяване за всяка година - може би това е и идеята: "Да съхраним миналото". Точно така изглежда и основният ресторант. Поздравления за собствениците, че не са съсипали всичко направено .... може би през 80-те. Вижда се, че са полагани грижи, но стилът от онова време е запазен и създава у мен чувства на носталгия по миналото и топлината от детството ми. Панорамният ресторант е добро попадение/съчетание на стил вътре и красотата на Рила погледната от 9-тия етаж навън. Щеше да бъде прекрасно ако имаше възможност същият да има секция "на открито". Гост на хотела съм за втори път. Първият път времето, макар и студено беше слънчево. Бях приятно изненадана, че в помещението с плувния басейн не беше студено. Водата е хладна, но нека не забравяме,че това е плувен басейн, а не за "киснене". Мисля, че температурата на водата е благоприятна, както за първото потапяне, така и за плуване. Тук е мястото да отбележа, че не съм зиморничава и предпочитам по-хладно. Вторият път, когато посетихме хотелът обаче, Рила беше потънала в мъгла. Влизайки в помещението с басейна, облечена в халат, усетих хладнината на въздуха. Климатизацията, като-чели работеше на МАХ, ако човек минеше покрай стените, макар и със сухо тяло си беше хладно - духаше студен въздух ... ЗАЩО? Предполага се, че когато човек излезе от басейна ще иска да почине на шезлонгите. На практика обаче не се получаваше. Всеки който излизаше от басейна с бясна скорост тичаше към термо-зоната за да се сгрее...? Тук разбрах, че за отоплението на въздуха изцяло се разчита на слънцето...ЗАЩО? - Къде е грижата за комфорта? Към термо-зоната нямам забележки, освен зоната за релакс, ако мога така да я нарека. Хубаво ще е да се обърне внимание на влагата по стените и "големината" на помещението. Като се замисля по-добре тази зона да бъде заменена с помещение с джакузи – то липсва. Фактът, че се връщам в този хотел мисля, че говори сам по себе си и, забележките ми са продиктувани от най-добри чувства. Надявам се мнението ми да бъде полезно, както за бъдещи гости на хотела, така и за собствениците. Не на последно място искам да споделя впечатленията си от масажистките. Две от тях са невероятни професионалисти - Мария и Люси. Ако има възможност за избор - горещо ги препоръчвам!!! Освен професионализъм те владеят и магнетизмът на общуване с хора. Очакванията за усещане на тялото и духа след масаж са удовлетворени на 100%. Хубаво е да се знае, че мнението не е само мое, а и на приятелите с които бях при двете си посещения. Тези, които имаха късмета да попаднат на случаен принцип при тях, бяха очаровани! С цялото ми уважение към другите масажистки: Не хранете чувства на завист, поучете се – ще се получи!

NoName (2)
отседнал Юли 2011 за 1-3 дни млада двойка
2011.08.29
12:20
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Хотела като цяло става. Има голям и горе долу чист басейн, персоналът е усмихнат, близко е до лифта и като цяло на боровец е хубаво и през лятото. За съжаление паркинга е крайно малък за такъв голям хотел и на сутринта ме бяха запушили. Но най-големият проблем е че хората ползват този хотел за разни сватби и др. празненства. По време на нашият престой имаше 2 такива (да хотела има около 2 ресторанта) и си беше една малка чалга лудница. В началото не се чуваше много в стаята ни на 7-ми етаж, но по едно време хората излезнаха и почнаха да си викат нещо си навънка. Не много продължително и шумно но достатъчно за да те събудят.

Иначе стаята беше горе долу чиста, но далеч от 3-те или 4-рите звезди с които се е накичил въпросният хотел. Мебели, врати, мокети и най вече тоалетни изглеждаха доста овехтелии занемарени. Личи си че от доста време този хотел не е виждал основен ремонт.

Та ако търсите тишина и спокойствие този хотел не е за вас. От друга страна ако ви се жени, явно хотела е перфектен за целта

Valeto (1)
отседнал Май 2011 за 1-3 дни млада двойка
2011.05.08
17:01
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

Настаниха ни в стая в 2 легла, след като по тел бяхме резервирали спалня,толкова шумно, че чуваш как съседа се къпе и си пуска водата в тоалетната.Никой не ни разведе да ни покаже къде се намира басейн или спа център, или ресторант или каквото и да е.След като казахме, че не сме платили за спалня, ни преместиха в стая в неотопляемо крило и ни дадоха счупена печка, нямаше дистанционно за телевизора...При резервация никой не каза, че хотела е непушачи, както и, че няма места обособени за такива.Мивката в банята беше запушена,водата е жълта, топлата идва след около 30мин източване.Вратата в тоалената беше цялата в пръски,да не говорим за санитарна лента, която се поставя след изчистване и дезинфекциране на тези помещения-такава липсва.Боулинга,зареди който изберахме този хотел не е чистел от години, по пистите, както и по топките има засъхнала кал и петна, топките вместо да се търкатят-подскачаха.Басейна беше цел ден празен, познайте защо-водата беше студена.Чинийте в ресторанта са целите на мазни петна и отпечатъци, на празничната вечера чакаш основното ястие повече от 30мин, десерт и не дочаках.На топла вода за чай не се и надявайте, само термоси със силно казано хладка вода и то след многократни молби от гостите, една захарница за целия ресторант.И това всичко е регистрирано по тел, празничен пакет-All in.и предплатено, но внимавайте, когато напускате хотела.Хубаво е непременно да си носите платежното, защото ще ви пойскат отново сумата, както и при резерваций, четете внимателно, ОСОБЕНО написаното с най-дребен шрифт, защото на едно място е написано-цената е за помещение, но на др-за престой на човек.Не препоръчвам на никой, не заслужавате такава разочароваща почивка!

pavel petkov
отседнал Ноември 2009 за 1-3 дни по бизнес
2009.11.09
19:32
персонал:чистота:услуги:
удобства:цена:

naistina niamam dumi kak da go opisha Notela e super ima vsichko ot koeto se nojdae chovek za edna pochivka i cenite sa priemlivi


2008.02.25
16:49

наи-якото хотел4е супер е !!!


Други хотели в БоровецЗабележителности в региона

Всички оценки и коментари представляват израз на лично мнение на потребители на ZaHotelite.com и НЕ изразяват позиция или възгледи, които задължително се споделят от екипа на ZaHotelite.com.


rss    rss    rss    rss
RSS Абонамент

Bookmark and Share